۱
سه شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۴
کواکبیان در نشست مهارت اموختگان سازمان فنی و حرفه ای استان تهران؛

بی توجهی به اشتغال پایدار می تواند پاشنه آشیل دولت و نظام باشد

"اولين جشنواره مهارت آموختگان در محيط واقعي كار" دوشنبه، دوم مرداد در سالن همايش ها و اجتماعات اتاق بازرگانى ايران برگزار شد. اين همايش كه به همت سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور برگزار گرديد با تلاوت آياتى از قرآن و سرود جمهورى اسلامى ايران آغاز گرديد.
بی توجهی به اشتغال پایدار می تواند پاشنه آشیل دولت و نظام باشد
"اولين جشنواره مهارت آموختگان در محيط واقعي كار" دوشنبه، دوم مرداد در سالن همايش ها و اجتماعات اتاق بازرگانى ايران برگزار شد. اين همايش كه به همت سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور برگزار گرديد با تلاوت آياتى از قرآن و سرود جمهورى اسلامى ايران آغاز گرديد.
در ابتدا مجيد طهرانيان مديركل آموزش فنى و حرفه اى كشور ضمن تشريح دستاوردهاى سازمان آموزش فنى و حرفه اى، به معرفى ظرفيت هاى موجود در اين حوزه پرداخت و با معرفى سازمان آموزش فنى و حرفه اى اتريش wifi، به ظرفيت هاى موجود در آموزش اين كشور و مقايسه آن با وضعيت موجود در ايران پرداخت.
طهرانيان در تشريح فعاليت هاى wifi اشاره كرد: اين سازمان سالانه ٣٦٠ هزار نفر را در اتريش كه جمعيت
٨ ميليون نفرى دارد تحت آموزش هاى فنى و حرفه اى قرار مى دهد، بنابراين اگر در ايران طبق استانداردهاى اتريش عمل كنيم بايد سالانه حدود ٣ ميليون و ٦٠٠هزار نفر تحت آموزش فنى و حرفه اى قرار گيرند، در حالى كه طبق آمار اين رقم از ١ ميليون و ٥٠٠ هزار نفر بيشتر نيست.
سپس مهمان ويژه همايش، دكتر مصطفى كواكبيان پشت تريبون رفت و سخنان خود را با آيه اى از قرآن آغاز نمود: "ليس للأنسان الا ما سعى" و هفته مهارت اموزی را تبریک گفت
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود:" در بحث سیاست خارجی و روابط بین المللی هم امروزه مشکل اصلی اقتصاد است و برای برون رفت از مشکلات سیاسی نیز ابتدا باید مشکلات اقتصادی را حل کرد.
یکی از مهم ترین مشکلات پیش روی ما اشتغال است و اگر توجه کنیم آموزه های دینی ما نیز بر بحث اشتغال همین است و خداوند متعال میفرماید برای کسی هیچ چیز شامل نمی شود مگر طبق سعی و تلاشی که انجام داده است. در روایات و همچنین بندهای قانون اساسی نیز به موضوع اشتغال تاکید شده است.
کواکبیان افزود: چندین سال است مقام معظم رهبری سال را با اسامی اقتصادی نام گذاری مینمایند و امسال را نیز با نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری کردند.در مناظرات انتخاباتی نیز اهم صحبت نامزدهای ریاست جمهوری وعده ایجاد شغل بود که البته بعضی از صحبت ها نیز پوپولیستی بود، اما در کل موضوع اقتصاد و اشتغال مهم ترین موضوع مطرح شده بود. وقتی به آسیب های اجتماعی وارد شویم میبینیم شغل نداشتن جوانان
چه تبعاتی در جامعه به جا خواهد گذاشت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بنده یکی از نمایندگانی هستم که در تهران دفتر ارتباط مردمی دارم که با تابلوی بزرگی که نصب شده مراجعان بسیاری داریم،بارها گفته ام 85دصد مراجعات به این دفتر درخواست شغل دارند که دارای مدرک دیپلم، کارشناسی و بالاتر هستند. از نگاه توسعه پایدار نیز توسعه منابع انسانی و اشتغال پایدار از مهم ترین مباحث این مدل توسعه است.
اگر نظرسنجی کنیم نیز خواهیم دید مطالبه مردم اشتغال است و خانواده هایی که چند جوان بیکار دارند می گویند تاکی باید صبر کنیم.
دبیر کل حزب مردم سالاری افزود: وقتی پای درد دل مسئولان سازمان بهزیستی می نشینیم میبینیم زیر پوست همین شهر تهران چه اتفاقاتی در جریان است. بنابراین اگر توجه کافی به موضوع اشتغال نکنیم خواهیم دید نه تنها پاشنه آشیل اقتصاد که پاشنه آشیل دولت و نظام جمهوری اسلامی است.
در اسناد بالادستی از جمله سند چشم انداز 1404 اشاره شده که باید کشور اول منطقه و دهم جهان باشیم. زمانی می گفتیم چشم انداز 20 ساله اما هم اکنون 8 سال بیشتر به پایان این سند زمان نداریم. باید توجه کنیم آیا در مسیر رسیدن به این چشم انداز حرکت میکنیم.
کواکبیان افزود: برخی تفسیر بدی از اقتصاد مقاومتی دارند و فکر میکنند اقتصاد مقاومتی یعنی جنگ با دنیا درحالی که این تفسیر خیلی غلطی است. اقتصاد مقاومتی یعنی ما روی پای خودمان بایستیم، مزیت های نسبی خودمان را خود تعیین کنیم، اقتصاد را پیش ببریم و تا حد ممکن به کالا و خدمات داخلی تکیه کنیم و نگاهی به بیرون هم داشته باشیم. بنابراین اشتغال موضوعی است که از هر منظری به آن بنگریم واجب است.
اگر می خواهیم ایجاد اشتغال بکنیم باید توجه کنیم می خواهیم صرفا عده ای را به صورت موقت &سرکار بگذاریم& یا ایجاد اشتغال پایدار نماییم.
کواکبیان ادامه داد: وقتی فردی به دفتر مراجعه کرده و تقاضای کار شغل می کند ابتدا بیان میکند که در کار با کامپیوتر مهارت دارد، اما پس از مدتی مشخص می شود منظور وی از مهارت گشت زنی در شبکه های اجتماعی بوده و در همان مورد نیز تخصص فنی ندارد. لذا باید بپذیریم سازمان فنی و حرفه ای یکی از جایگاه های است که می تواند اشتغال پایدار ایجاد کند. پیش از انقلاب نیز سازمان ملی مهارت وجود داشت و بعد از انقلاب نیز مجلس شورای اسلامی قانون مرتبط را تصویب کرد اما طبق اطلاعات موجود چند سالی است این قانون خاک می خورد.
این نماینده مجلس افزود: قبلا قانونی در مجلس تصویب کردیم که تمامی افرادی که میخواهند اشتغال داشته باشند ملزم اند گواهی تاییدیه از سازمان فنی و حرفه ای داشته باشند اما آیا امروزه به این قانون عمل می شود؟ اگر نمی شود باید دید نقش نظارتی مجلس چگونه است.
کواکبیان ضمن اشاره به آماری که مدیر کل سازمان فنی و حرفه ای ارائه کرده بود گفت: سرانه آموزش حوزه علمیه خواهران 11میلیون تومان است در حالی که این سرانه در فنی و حرفه ای طبق آمار ایشان 1میلیون تومان است. باید ببینیم با این روش تخصیص منابع آیا دنبال ایجاد اشتغال پایدار هستیم!؟
من خودم دانشگاهی هستم و افتخار هم می کنیم اما آیا دانشگاه های ما می توانند عناصر فنی آچار به دست
حرفه ای تربیت کنند؟ نمی توانند. آموزش و پرورش نیز دچار وضعیت مشابهی است. نگاه ما نباید موازی کارانه باشد و نیاز داریم روی موضوع اشتغال پایدار تمرکز کنیم.
وی افزود: اگر قرار است وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی کار کند یکی از مسائلی که باید به آن توجه کند سازمان فنی و حرفه ای است و باید جدی گرفته شود. کارگاه های آموزش خصوصی در بخش اشتغال زنان نیز می توانند بسیار موثر باشند. وزیر شدن زنان یکی از آرمان های ماست اما مگر فقط وزارت شغل است؟ سازمان آموزش فنی و حرفه ای می تواند نقش بسیار موثری داشته باشد. آموزش های فنی و حرفه ای یکی از نیاز های کشور است.
کواکبیان با اشاره به دوره پسابرجام اضافه کرد: در دوره پسابرجام می توانیم تکنولوژی ها و آموزش های بسیار
به روز تری داشته باشیم و باید در این دوره به ارتباط صنعت و آموزش فنی و حرفه ای توجه جدی تری نماییم.
صنایع باید نیاز های خود را بیان کنند، یکی از مشکلات ما این است که نمی دانیم در چه جایگاهی باید نیروی حرفه ای پرورش دهیم تا به کار گرفته شود. یکی از طرح هایی که من در مجلس مطرح کردم این بود که هر دانشگاهی به هرتعداد که دانشجو می گیرد باید تضمین دهد برای مثال 10درصد آن تعداد با کمک شرکت های دانش بنیان و امثال آن شغل تحویل دهد و آن ها را ملزم به ایجاد اشتغال کند.
این سازمان فنی و حرفه ای است که می تواند با کمک اتحادیه ها که نیاز ها را بیان می کنند نیرو پرورش دهد و افرادی که به دنبال اشتغال پایدار هستند را هدایت کند.من ارتباط آموزش های فنی و حرفه ای با نیازصنعت را ضعیف می بینم و معتقدم این ارتباط باید وسیع تر و بهتر باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: در مجلس با بیش از 130 گروه دوستی پارلمانی داریم که یکی از مواردی است که این موضوع می تواند با اتاق بازرگانی ارتباط داشته باشد. چه اشکالی دارد در هر سفر گروه های دوستی یک نماینده از اتاق بازرگانی حضور داشته باشد و نگاهش این باشد که آن کشور برای ایجاد شغل چه کرده است. ما حاضریم در مجلس کمک کنیم. در مورد جایگاه سازمان فنی و حرفه ای اگر خلا قانونی وجود دارد به ما اطلاع دهید تا به اندازه توان خودمان درصدد جبران آن برآییم.
کواکبیان در پایان با جمع بندی صحبت هایش اشاره کرد: ارزش سازمان فنی و حرفه ای و کسانی که درصدد ایجاد اشتغال پایدار و حل مشکلات اقتصادی هستند بسیار بالا است و با کمک اصناف و اتحادیه ها این سازمان می تواند بسیار گسترده تر عمل کند و اگر نیاز های اصناف و اتحادیه ها به این سازمان منتقل شود عزیزان این سازمان می توانند با کمک دانش و فناوری روز آموزش های لازم را ارائه کنند تا بتوانیم از مشکلاتی که با آن ها روبرو هستیم به سلامت عبور کنیم
کد مطلب: 72759
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *