۰
شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۵۳
سیدحسن خمینی در جمع اعضای کنگره شانزدهم حزب مردم‌سالاری:

انانیت آفت بزرگ کار جمعی است

کواکبیان:«پارلمان اصلاحات» راه برون‌رفت از وضعیت فعلی بین اصلاح‌طلبان است
یادگار امام، «انانیت» را آفت بزرگ کار جمعی خواند و گفت: کار جمعی حتما با همدلی و همفکری ارزش مضاعف پیدا می‌کند اما شرط رسیدن به آن آشنایی با قواعد کار جمعی است.
انانیت آفت بزرگ کار جمعی است
یادگار امام، «انانیت» را آفت بزرگ کار جمعی خواند و گفت: کار جمعی حتما با همدلی و همفکری ارزش مضاعف پیدا می‌کند اما شرط رسیدن به آن آشنایی با قواعد کار جمعی است.
به گزارش خبرنگار جماران، حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید حسن خمینی در دیدار با دبیر کل و جمعی از اعضای حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه ورود به کار حزبی عللی دارد که انسان را به این کار پر مشغله، پر مخاطره و پر گفت‌و‌گو وا می‌دارد، اظهار کرد: علت اصلی کار جمعی این است که بر خلاف دنیای ریاضی که نتیجه‌ دو به علاوه دو، همیشه چهار می‌شود؛ در محیط انسانی این معادله بعضا نتایج بیشتری دارد و یک جمع محدود می‌توانند یک کار بسیار بزرگ را باعث شوند. گرچه وقتی کسی همراه نبود انسان باید به تنهایی قیام کند، اما اقدام گروهی نتایج بیشتری دارد. لذا اگر هدفمان را متعالی دانستیم و نسبت به درد جامعه خودمان را وظیفه‌مند دانستیم باید برای حل مشکلات قدم برداریم.
وی در مورد آفات کار حزبی اظهار کرد: ممکن است نتایج کار دو نفر در یک فرآیند انسانی به مراتب بیشتر باشد اما اگر آن دو نفر همدل نباشند و به آسیب‌ها توجه نکنند نتایج کمتری از حدّ انتظار خواهند گرفت.
سید‌حسن خمینی با تأکید بر اینکه علت اصلی به نتیجه نرسیدن کار جمعی «انانیّت» است، تصریح کرد: انانیت این است که برای انسان خودش از همه امور مهمتر باشد و معتقد باشد میزان اهمیت اشیای عالم این است که «من» کجا قرار دارم؛ این امر بحرانی را در کارهای جمعی ایجاد می‌کند. البته در این رویکرد برخی افراد مستقیما منیّت خود را ابراز می‌کنند و برخی دیگر هم می‌دانند که چگونه به طور غیرمستقیم مسیر شخصی خویش را دنبال کنند و با دیگران بازی کنند.
وی یادآور شد: یکی از فیلسوفان معاصر گفته بود، «باید به گونه‌ای قانون را بنویسید که اگر شما هم نبودید آن قانون عادلانه باشد». کسی می‌تواند یک قانون عادلانه بنویسد که خودش را از این شرایط خارج کند. اِنانیت به معنای منیّت منفی و این حالت است که انسان خود را ملاک خوب و بد بداند؛ این نگاه باعث هزاران ایراد دیگر می‌شود.
یادگار امام، مادر بت‌ها را بت نفس انسان خواند و با بیان اینکه شکوفایی جامعه شرط شکوفایی هرکس است، گفت: اگر بخواهیم به این نقطه برسیم که وقتی یک تیم پیروز می‌شود، افتخار خودمان بدانیم؛ باید انانیت را کمرنگ کنیم.
وی در همین زمینه افزود: شما افتخارات پیشینیان را افتخارات خودتان می‌دانید؛ زیرا با آنها حس رقابت ندارید، اما در روزگار خودتان در قبال کسی که احساس رقابت دارید، ولو اینکه می‌فهمید پیروزی او به نفع شما است، انانیت مانع می‌شود که او را تصدیق کنید.
یادگار امام، «اِنانیت» را آفت بزرگ کار جمعی خواند و گفت: کار جمعی حتما با همدلی و همفکری ارزش مضاعف پیدا می‌کند اما شرط رسیدن به آن آشنایی با قواعد کار جمعی است. ما اگر از خودمان و کارهای کوچک شروع کردیم در کارهای بزرگ هم می‌توانیم موفق شویم؛ و الّا ممکن است لغزش‌های کوچک به اشتباهات بزرگ بینجامد.
یادگار امام گفت: ممکن است در ابراز رضایت از دیگران بگوییم حزب من، دوست من، گروه من، شهرمن یا جناح من؛ همه اینها از «من» بلند می‌شود. این «من» مادر همه مشکلات است؛ نمی‌توانیم «من» را حذف کنیم، بلکه می‌توانیم آن را تربیت کنیم، چون اگر «من» را از انسان‌ها بگیریم، حرکت به وجود نمی‌آید.
وی با اشاره به بی‌توجهی به تفاوت میان حزب و جبهه در کشور ما، تصریح کرد: هر دو اینها به عنوان نیاز جامعه بشری لازم هستند. جبهه‌ها برای مقاطعی شکل می‌گیرند و بیشتر رویکرد سلبی دارند؛ در جبهه گروهی از افراد پیرامون یک مسأله سلبی مسأله مشترک پیدا می‌کنند و یک حرکت جمعی می‌کنند، اما کارکرد احزاب ثبوتی و پیرامون یک امر خواستنی است؛ لذا احزاب، حداکثری و جبهه‌ها حداقلی هستند.
سید‌حسن خمینی با اشاره به اینکه دوره انتخابات دوره فعالیت جبهه‌های سیاسی است، افزود: وقتی جبهه شکل می‌گیرد همه باید پیرامون سلب یک امر خاص کار کنند ولی در احزاب افراد باید به حداکثر همدلی برسند و یک موضع سلبی عامل تأسیس حزب نمی‌شود.
یادگار امام با تأکید بر ضرورت تدوین مانیفست در کار جمعی ادامه داد: انسان باید عقیده خود را در مقام ایجاب بگوید؛ البته طبیعی است که عده‌ای هم آن را نپذیرند، اما این امر نباید مانع طرح نظرات مختلف شود و هیچ‌گاه نمی‌توانیم بگوییم که همه مثل یکدیگر فکر کنند.
وی در این سخنان همچنین، حضور پررنگ امام راحل را یکی از الطاف الهی به ملت ایران در جریان انقلاب اسلامی‌خواند و یادآور شد: اتفاقات پس از انقلاب باعث چند دستگی در جامعه نشد، زیرا نگاه قاطبه ملت به یک نفر بود و این در حالی است که انقلاب‌ها معمولا آغاز درگیری‌ها هستند.

«پارلمان اصلاحات» راه برون‌رفت از وضعیت فعلی بین اصلاح‌طلبان است
دبیرکل حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه پیشنهاد پارلمان اصلاحات از طرف این حزب بوده است، به ذکر جزئیاتی از طرح پارلمان اصلاحات پرداخت و گفت: اجرا و رفع موانع احتمالی این طرح کار شورای  هماهنگی جبهه اصلاحات است.
به گزارش جماران، مصطفی کواکبیان در دیدار اعضای حزب مردم‌سالاری با حجت‌الاسلام و‌المسلمین سیدحسن خمینی با بیان اینکه خودمان را یک حزب خط امامی‌ و وابسته به تفکرات حضرت امام می‌دانیم، گفت: حزب مردم‌سالاری در همه استان‌ها مدافع سر سخت بیت حضرت امام و شخصیت برجسته یادگار امام هستند. ما در مجلس در جریان هستیم که شایعات در مورد بودجه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام از جاهای خاصی حمایت می‌شود. وقتی آدم پیگیری کند می‌بیند که همه آن پیامک‌ها از جاهای مخصوص است. به هر حال ما مدافع خط، بینش، منش، روش و اندیشه امام راحل هستیم.
دبیرکل حزب مردم‌سالاری افزود: من در دانشگاه علامه عضو هیأت علمی، دانشگاه آزاد پاره وقت و رئیس یک دانشگاه غیر‌دولتی هستم. در بین همه درس‌هایی که من در دانشگاه علامه طباطبایی تدریس دارم، درس اندیشه و زندگی سیاسی حضرت امام برای من یک لذت خاص دارد. لذا این برای من افتخاری است که بتوانم از اندیشه جاری و زلال امام راحل قطراتی را به دانشجویان آموزش دهم.
وی با اشاره به برگزاری شانزدهمین کنگره سراسری حزب مردم‌سالاری اظهار داشت: ما تقریبا دوازده سخنران در این کنگره داشتیم که آقای علی مطهری، دکتر تابش (که البته پیام آقای خاتمی‌را قرائت کردند)، دکتر محسنی بندپی، دکتر راغفر، حجت الاسلام و المسلمین سروش محلاتی و حجت الاسلام و المسلمین منتجب نیا بودند.
 
کواکبیان ادامه داد: محور همه صحبت‌ها هم موضوعی بود که دفتر سیاسی حزب قبلا پیشنهاد کرده بود و در پی اعتراضات اخیری که در دی ماه ایجاد شده بود عنوان کنگره ما «مردم پرسشگر، حکومت پاسخگو‌، لازمه توسعه پایدار» شد. یعنی هر سه محور توسعه، پرسشگری و پاسخگویی مورد نظر ما بود.
وی گفت: چند بحث محور ما بود که یکی از آنها پارلمان اصلاحات بود. دیگری در مورد پنج جلد کتابی بود که مردم‌سالاری در دست انتشار دارد که مواضع تفصیلی حزب مردم‌سالاری است. ما یک سند چشم‌انداز حزبی هم برای افق 1414 خودمان درست کردیم. یعنی تا کنگره سی ام برنامه ریزی‌ها را متناسب با افق دراز مدت تصویب کردیم.
دبیرکل حزب مردم‌سالاری در مورد طرح پارلمان اصلاحات اظهار‌داشت: ما با آقای خاتمی‌هم مشورت کردیم و در یکی دو نکته ملاحظاتی داشتند. پیش‌بینی شده که حدود پنجاه حزب اصلاح‌طلب که بیست و پنج حزب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هستند و بیست و پنج حزب دیگر، هر کدام کف 30 و سقف 150 نفر از سراسر کشور منتخب شوند و یک کنگره چهار هزار نفری شکل بگیرد و  آنها باشند که مثلا نامزد نهایی ریاست‌جمهوری را تعیین کنند و آنها باشند که سیاست‌های کلی بحث اصلاحات را تعیین کنند و شورای مرکزی انتخاب کنند که در رابطه با مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی‌و شوراها تعیین تکلیف کنند.
وی با اعلام اینکه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات این طرح را تصویب کرده است، افزود: ما راه برون رفتی از وضعیت فعلی خمودگی و رخوتی که بین اصلاح‌طلبان سراسر کشور هست را پیشنهاد دادیم؛ که اگر درد دلی هم دارند در آن قالب انجام دهند. چون همه اینها می‌گویند با تمام وجود برای دولت تلاش کردیم ولی عنایتی نشد و وضعیت خیلی تغییر پیدا نکرد و وعده‌ها هم خیلی عملیاتی نشد.
کواکبیان با بیان اینکه موضوع پارلمان اصلاحات دوم خرداد ماه سال 97 اجرایی و عملیاتی می‌شود، ادامه داد:  این مسأله را حزب ما پیشنهاد داده ولی اجرای آن توسط شورای هماهنگی جبهه اصلاحات است که اگر با موانعی هم مواجه شود آنها باید رفع کنند.
 
کد مطلب: 83334
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *