۰
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۰۸

پاسخ ترامپ به تهدید ایران برای آغاز غنی‌سازی

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به تهدید روزهای اخیر مقامات ایرانی مبنی بر بازگرداندن غنی‌سازی به سطح قبل از اجرای برجام گفت: «خواهید دید. آن‌ها کار ساده‌ای برای احیای برنامه هسته‌ای‌شان نخواهند داشت. آن‌ها نمی‌توانند چیزی را از سر بگیرند. اگر برنامه هسته‌ای خود را از سر بگیرند، با مشکلاتی مواجه خواهند شد که تابحال نمونه‌اش را شاهد نبوده‌اند.»
رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به تهدید روزهای اخیر مقامات ایرانی مبنی بر بازگرداندن غنی‌سازی به سطح قبل از اجرای برجام گفت: «خواهید دید. آن‌ها کار ساده‌ای برای احیای برنامه هسته‌ای‌شان نخواهند داشت. آن‌ها نمی‌توانند چیزی را از سر بگیرند. اگر برنامه هسته‌ای خود را از سر بگیرند، با مشکلاتی مواجه خواهند شد که تابحال نمونه‌اش را شاهد نبوده‌اند.»
به گزارش فارس، ترامپ در دیدار با همتای فرانسوی خود مدعی شد که اگر ایرانی‌ها به هر دلیلی برنامه هسته‌ای خود را از سر بگیرند، با مشکلاتی به مراتب بزرگ‌تر از مشکلات قبل از برجام روبرو خواهند شد.
ترامپ در کاخ سفید و در حالی که در کنار میهمان فرانسوی خود نشسته بود، به خبرنگاران گفت که با ماکرون در خصوص برجام مذاکراتی خواهد داشت و به خبرنگاران یادآور شد که «همه دیدگاه من درباره توافق با ایران را می‌دانند.»
رئیس‌جمهور آمریکا البته باز هم مواضع خود در خصوص توافق ایران و 1+5 را بازگو کرد و گفت: «این توافق هرگز نباید اتفاق می‌افتاد. ما می‌توانستیم یک توافق معقول یا یک توافق خوب داشته باشیم، اما این توافق وحشتناکی بود. ما ۱۵۰ میلیارد دلار دادیم. ۱.۸ میلیارد دلار را نقدا پرداخت کردیم، نقد. بسته‌های پول نقد. این [ توافق] احمقانه و مضحک بود و هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»
امانوئل ماکرون که در کنار ترامپ نشسته بود هم با خبرنگاران در خصوص برجام سخن گفت.
رئیس‌جمهور فرانسه ابتدا یادآور شد که «توافق (هسته‌ای 1+5) با ایران مسئله مهمی است» و از عزم خود برای بحث با ترامپ حول محور این توافق خبر داد.
ماکرون سپس حفظ برجام را کلی حفظ ثبات منطقه ارزیابی کرد و گفت: «باید آن (توافق هسته‌ای) را بخشی از تصویر بزرگتر امنیت آن منطقه در نظر بگیریم. ما وضعیت سوریه را داریم، انتخابات پیش رو در عراق را داریم، باید ثبات متحدانمان در آن منطقه را حفظ کنیم.»
ماکرون البته منظور صریح خود از «تصویر بزرگ‌تر» را برای خبرنگاران توضیح داد و گفت: «آنچه می‌خواهیم انجام دهیم، مهار کردن ایران است و برجام بخشی از آن تصویر بزرگتر است.»
در ادامه سوال و جواب دو رئیس‌جمهور و خبرنگاران، باز هم ترامپ سخن گفت و ادعاهای پیشین در خصوص نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران را برای حضار تکرار کرد.
ترامپ گفت: «هرکجا که بروید، به خصوص در خاورمیانه ایران را می‌بینید. هر کجایی که مشکل باشد، یمن یا سوریه. همه جا ایران در پشت صحنه حضور دارد و متاسفانه اخیرا روسیه هم هر روز بیشتر در حال درگیر شدن است. اما به نظر می‌رسد که ایران پشت مشکلاتی است که در هرجایی وجود دارد ... نمی‌توانیم اجازه دهیم برخی اتفاقی که در جریان است، ادامه پیدا کند.»
رئیس‌جمهور آمریکا سپس بدون اشاره به تلاش شکست‌خورده مذاکره‌کنندگان 1+5 برای ارتباط دادن پرونده هسته‌ای به دیگر مسائل و مقاومت موفقیت‌آمیز مذاکره‌کنندگان ایرانی، گفت: «توافق با ایران فاجعه است. آن‌ها موشک‌های بالستیک آزمایش می‌کنند. خوب این توافق درباره چه بوده است؟ این چه توافقی است که آن‌ها اجازه دارند همه‌جا موشک آزمایش کنند؟ این چه توافقی است که در آن درباره یمن صحبت نمی‌شود و تمام مسائل دیگری که در ارتباط با ایران وجود دارد. به خصوص ببینید آن‌ها در عراق دارند چه می‌کنند یا هر جای دیگری در خاورمیانه که آن‌ها در پشت صحنه حضور دارند. خوب این چه توافقی است؟ این‌ها حتی مورد بحث هم قرار نگرفته‌اند.»
دونالد ترامپ سپس مقامات ارشد دولت سابق کشورش را به خاطر قبول مفاد برجام به باد انتقاد گرفت و گفت: «می‌دانم که "جان کری" [وزیر خارجه سابقه آمریکا] گفته که نمی‌خواسته در حالی که در حال توافق بوده‌اند، درباره موضوعات دیگر بحث کند. آن هم با وجود آن همه پولی که ما به آن‌ها دادیم. نمی‌خواستند درباره‌اش بحث کنند، چون بیش از حد پیچیده می‌شده است. اینطور نمی‌شود [که بگویید] بیش از حد پیچیده است. اینطور شد که این توافق وحشتناک را بستیم.»
رئیس‌جمهور آمریکا در انتها به تهدید روزهای اخیر مقامات ایرانی مبنی بر بازگرداندن غنی‌سازی به سطح قبل از اجرای برجام در صورت خروج آمریکا از این توافق اشاره کرد و در پاسخ به این تهدید گفت: «خواهید دید. آن‌ها کار ساده‌ای برای احیای برنامه هسته‌ای‌شان نخواهند داشت. آن‌ها نمی‌توانند چیزی را از سر بگیرند. اگر برنامه هسته‌ای خود را از سر بگیرند، با مشکلاتی مواجه خواهند شد که تابحال نمونه‌اش را شاهد نبوده‌اند.»
به فهم مشترک با فرانسوی‌ها درباره ایران بسیار نزدیک شده‌ایم
همچنین دونالد ترامپ پس از اولین دور مذاکره با «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی خود در کاخ سفید، خلاصه‌ای از محورهای مورد مذاکره را با خبرنگاران در میان گذاشت.
ترامپ ابتدا به کلیت مذاکرات با طرف فرانسوی پرداخت و گفت: «درباره بسیاری از موضوعاتی صحبت کردیم که بسیار بسیار دشوار هستند. درباره برخی از آن‌ها به نتیجه رسیدیم؛ درباره برخی هم فکر می‌کنیم که راه‌حل‌هایی داریم. بعد از این نشست، باز هم با هم دیدار می‌کنیم، اما ابتدا باید با کارشناس‌هایمان مشورت کنیم.»
در کنار ترامپ، معاون وزارت خارجه که فعلاً سکاندار این وزارت است، وزیر دفاعش و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی جدیدش نشسته بودند؛ بولتون به حمایت از اسرائیل و داشتن مواضع ضدایرانی مشهور است.
رئیس جمهور آمریکا سپس به اتفاقات اخیر در روابط با کره شمالی پرداخت. اخیراً «مایک پامپئو» رئیس سیا و گزینه وزارت خارجه دولت ترامپ، در سفری محرمانه به کره شمالی رفته و در رسانه‌ها هم ترامپ علناً از آمادگی برای دیدار با «کیم جونگ اون» رهبر این کشور آسیایی خبر داد؛ کره‌ای‌ها هم قبول کرده‌اند.
ترامپ ابتدا گفت «به زودی با کیم جونگ اون دیدار خواهیم داشت و مستقیماً به ما گفته شده که آنها هم دوست دارند که این دیدار هر چه سریع‌تر صورت پذیرد». ترامپ در ادامه، تعریفی عجیب و بی‌سابقه از رهبر کره شمالی کرد و گفت: «بنظر من کیم جونگ اون با توجه به اقداماتی که از وی دیده‌ایم، انسان خیلی محترمی است.»
دونالد ترامپ با وجود این تعریف ها، تأکید کرد که «محترم» شدن رهبر کره شمالی، حاصل سیاست «فشار حداکثری» آمریکا و نتیجه اعمال سخت‌ترین تحریم‌های اقتصادی تاریخ بوده است و «اگر مذاکرات با کره شمالی خوب و عادلانه پیش نرود، بر خلاف دولت قبل، من میز مذاکره را ترک خواهم کرد.»
رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص مذاکرات با طرف فرانسوی در خصوص ایران هم خبرهایی داشت و گفت: «فکر می‌کنم گفت‌وگوهای بسیار پرمحتوایی درباره ایران داشتیم. احتمالا بیش از هرچیزی دیگر. و امیدواریم که کاری انجام دهیم، اما این کار باید با قدرت انجام شود. ببینیم چه می‌شود. می‌توانیم خیلی زود دست‌کم بین خودمان به توافقی دست پیدا کنیم. فکر می‌کنم به دستیابی به فهمی از یکدیگر بسیار نزدیک شده‌ایم.»
رئیس‌جمهور آمر‌یکا نگفت که منظورش از کاری که امید دارد با توافق فرانسوی‌ها انجام دهد، چیست ولی پیش از سفر ماکرون به آمریکا، گفته شده بود که هدف وی، مجاب کردن ترامپ به ماندن در برجام در قبال اعمال برخی محدودیت‌های جدید علیه ایران است.
چراغ سبز ماکرون به ترامپ درباره ایران
رئیس جمهور فرانسه با تأیید اظهارات ترامپ علیه برجام گفت: «من گفته‌ام که برجام توافقی نیست که ما را قادر کند دست‌کم تا سال ۲۰۲۵ مقداری نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران داشته باشیم. بنابراین تمایل داریم که از این به بعد بر سر توافقی جدید درباره ایران [با آمریکا] همکاری کنیم.
«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با «امانول ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه شرکت کرد. 
ترامپ گفت مفتخر به میزبانی از ماکرون و همسرش در واشنگتن است. 
رئیس‌جمهور آمریکا در این کنفرانس خبری گفت: «دو هفته پیش، بعد از استفاده وحشیانه بشار اسد از سلاح‌های شیمیایی آمریکا و فرانسه به کانون تسلیحات شیمیایی بشار اسد حمله کردند.»
ترامپ از همراهی فرانسه در اعمال تحریم علیه کره شمالی تشکر کرد و گفت که دولت او در مذاکره با پیونگ‌یانگ اشتباهات دولت‌های قبل را تکرار نخواهد کرد.
وی گفت: «نمی‌توان به ایران اجازه داد به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. این رژیم باید به حمایتش از تروریسم پایان دهد. در خاورمیانه هر جا بروید، صرفنظر از اینکه کجا باشد، رد پای ایران را در مشکلات می‌بینید.»
ترامپ گفت از کشورهای ثروتمند غرب آسیا می‌خواهد کمکشان را برای دوران پس از شکست داعش در سوریه افزایش دهند تا ایران از مزایای خروج این گروه تروریستی از سوریه منتفع نشود.
امانوئل ماکرون هم در این کفنرانس خبری با اتهامات رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران هم‌آواز شد. او با تأیید اظهارات ترامپ علیه برجام گفت: «من گفته‌ام که برجام توافقی نیست که ما را قادر کند دست‌کم تا سال ۲۰۲۵ مقداری نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران داشته باشیم. بنابراین تمایل داریم که از این به بعد بر سر توافقی جدید درباره ایران [با آمریکا] همکاری کنیم.»
وی اضافه کرد: «این رایزنی‌ها ما را قادر ساخت همگرا بودن دیدگاه‌هایمان را روشن کنیم. لازم است ما چهار حوزه را [در خصوص ایران] پوشش دهیم. اولین آن، جلوگیری از هر گونه فعالیت‌های هسته‌ای ایران تا سال ۲۰۲۵ است. این مسئله به لطف برجام ممکن شد. دومین آن اطمینان یافتن از این است که در درازمدت، ایران هیچ فعالیت هسته‌ای نخواهد داشت. سومی که مسئله‌ای بنیادی است این است که بتوانیم به فعالیت‌های ایران در زمینه موشک‌های بالستیک خاتمه دهیم. چهارمین آن فراهم کردن شرایط برای رسیدن به راه حلی سیاسی جهت مهار ایران در منطقه، یعنی در یمن، در سوریه، در عراق و در لبنان است. در این موضوعات دیدگاه ما عوض نشده است. من همیشه گفته‌ام لازم است چارچوبی پیدا کنیم تا بتوانیم با کمک همدیگر و طرف‌های منطقه و سران ایران به دنبال یافتن توافق باشیم.»
ماکرون گفت: «در موضوع ایران، فرانسه ساده‌انگار نیست. احترام زیادی برای مردم ایران قائلیم که از طریق تاریخ، قدرتشان را اثبات کرده‌اند. اما نمی‌خواهیم اشتباهات گذشته را تکرار کنیم.»
کد مطلب: 85504
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *