۰
چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۳۴
کواکبیان در نشست هم‌اندیشی نقش مجلس در آزادی‌های مدنی در دانشگاه اصفهان:

مجلس باید قوانین لازم برای آزادی‌های سیاسی را تصویب کند

اغتشاش و تخریب محکوم است اما اعتراض مسالمت‌آمیز حق مردم است
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: فساد اقتصادی در هر جناحی باشد باید با آن برخورد شود و همانگونه که در اولین نطقم در مجلس دهم تاکید کردم تا فساد در وطن کفن نشود این وطن، وطن نشود.
مجلس باید قوانین لازم برای آزادی‌های سیاسی را تصویب کند
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: فساد اقتصادی در هر جناحی باشد باید با آن برخورد شود و همانگونه که در اولین نطقم در مجلس دهم تاکید کردم تا فساد در وطن کفن نشود این وطن، وطن نشود.
به گزارش «مردم‌سالاری آنلاین» مصطفی کواکبیان شامگاه روز سه‌شنبه در کرسی هم‌اندیشی «نقش مجلس در آزادی‌های مدنی» در سالن شهید آوینی دانشگاه اصفهان افزود: فرد فاسد حتی پسر هر مسئولی یا روحانی باشد اگر به اموال بیت‌المال دست‌درازی کرد باید با آن برخورد کرد.
وی با اشاره به حوادث هفته اخیر در کشور گفت: صددرصد اغتشاشات محکوم اما اعتراض‌های مردم به حق است و حق آزادی اجتماعات یکی از حقوق اساسی سیاسی مطرح شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی است که در فصل سوم این قانون و در اصل ۲۷ بر آن تاکید شده و از جمله آزادی‌های مدنی ملت محسوب می‌شود.
وی سه حق آزادی بیان و مطبوعات و رسانه‌ها، حق اجتماعات و همایش‌های سیاسی و اجتماعی و حق برخورداری از احزاب و تشکل‌های سیاسی و اجتماعی را از حقوق اساسی سیاسی و مدنی مردم برشمرد و ادامه داد: براساس قانون اساسی مردم می‌توانند به تجمعات مسالمت‌آمیز در شهر اقدام کنند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حال باید دید فرمانداری‌ها چگونه عمل می‌کنند و تاکنون چند مجوز برای برگزاری این‌گونه اجتماعات صادر کرده‌اند و وزارت کشور چگونه رفتار می‌کند و در مورد راهپیمایی‌ها نیز که باید ۱۰ روز پیش از راهپیمایی درخواست داده شود و به وزارت کشور ارسال و درصورت تایید در کمیسیون مجوزهای لازم صادر شود.
وی همچنین اضافه کرد: حال اینکه نباید فکر کرد اگر راهپیمایی به نفع دولت یا حکومت باشد ایرادی نداشته و می‌توان راهپیمایی را بدون مجوزهای یادشده برگزار کرد و صرفا برای تجمعات اعتراض‌آمیز اما و اگر داشته باشیم.
کواکبیان با ابراز تاسف از اینکه مکان مناسب و ثابتی در هیچ یک از شهرهای کشور برای برگزاری تجمع‌های اعتراضی مردم وجود ندارد خاطرنشان کرد: ما در مجلس طرحی در زمینه تعیین چنین مکان‌هایی ارائه کردیم که در دست بررسی است و البته دیوان عدالت عنوان کرد که چرا می‌خواهید این تجمع‌ها را به یک سری از میادین و خیابان‌ها محدود کنید. در اینجا من تاکید می‌کنم مجلس باید قوانین لازم برای آزادی‌های سیاسی (آزادی رسانه‌ها، آزادی اجتماعات و آزادی احزاب) را تصویب کند.
وی اظهارداشت: افزایش قیمت بنزین نظر مجلس نبود اما رئیس مجلس نماینده ۲۹۰ نفر عضو مجلس در جلسه سران سه قوه برای تصمیم‌گیری در راستای گرانی بنزین بود که هیچ‌گونه مشورتی با نمایندگان نکرده بود.
عضو هیات رئیسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اعتراض‌های مردمی به‌دنبال گرانی بنزین به طور معمول در نقاط حاشیه‌نشین و در میان طبقه محروم جامعه بود ادامه داد: این اعتراض‌ها با اغتشاشاتی همراه شد و اینکه بگوئیم این اقدام‌ها صرفا یک برنامه از قبل طراحی شده از سوی سرویس‌های جاسوسی خارج کشور است ما را به واقعیت نمی‌رساند.
به گفته کواکبیان اغلب دستگیر شده‌ها در این حوادث، با تحصیلات زیر دیپلم و ۷۰ درصد آن‌ها نیز بیکار بوده‌اند.
وی ادامه داد: اکنون طرح یک فوریتی برای نظارت دقیق و بیشتر بر افزایش نرخ سایر کالاها و جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی برخی و طرح شفاف ‌سازی درآمدهای حاصل از افزایش قیمت بنزین و اختصاص آن به صندوق مخصوصی برای کمک‌های معیشتی به مردم در مجلس ارائه شده ‌است.
 
نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر تاثیر گرانی بنزین در میزان حضور مردم پای صندوق‌های رای افزود: مردم باید بدانند که قهرکردن با صندوق‌های انتخاباتی به معنای واگذاری حق انتخاب و دخالت در سرنوشت کشور به سایر افرادی است که با صندوق‌های رای قهر نمی‌کنند.
کواکبیان یکی دیگر از حقوق آزادی‌های مدنی در کشور را حق آزادی بیان، مطبوعات و رسانه‌ها دانست و گفت: این درحالی است که می‌بینیم پس از اعتراض‌های مردمی به گرانی بنزین فضای مجازی و اینترنت در شهرها قطع شد و وزارت ارتباطات می‌گوید قطعی اینترنت دست ما نیست و مصوبه شورای امنیت کشور است.
دبیرکل حزب مردم سالاری بیان کرد: در رابطه با مطبوعات قوانینی وجود دارد و ما چندین بار در مجلس درصدد اصلاح این قوانین بودیم ولی تاکنون مطرح نشده است.
کواکبیان با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها از جمله افغانستان دارای تعداد زیادی رادیو و تلویزیون خصوصی هستند گفت: ایران هم باید رادیو و تلویزیون خصوصی دایر کند و نیز نحوه اداره صدا و سیما نیازمند قوانینی ویژه است.
وی اظهارداشت: جالب اینکه مجوز تلویزیون‌های اینترنتی توسط صدا و سیما داده می‌شود درحالی که همین صدا و سیما در حوادث پس از گرانی بنزین مشخص نبود که چگونه عمل می‌کند و آن را چطور پوشش می‌دهد.
عضو هیات رئیسه فراکسیون امید با اشاره به اصل ۲۴ قانون اساسی درخصوص آزادی احزاب بیان کرد: یکی از دلایل وجود وضعیت عجیب و غریب در مجلس شورای اسلامی وجود سه فراکسیون امید، ولایی و مستقلین است که هیچ کدام فراکسیون اکثریت نیستند و نمی‌توانند مصوبه بگیرند زیرا تعداد هیچ فراکسیونی به اکثریت رای مورد نیاز نمی‌رسد بلکه تنها درصورتی که دو فراکسیون با هم یکی شود می‌توان به اخذ مصوبه امیدوار بود.
 
وی در پاسخ به سخنان یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا برای گران کردن بنزین و بسیاری مسائل دیگر رفراندوم برگزار نمی‌شود و چه کسی برای مردم تصمیم‌گیری می‌کند ادامه داد: براساس اصل ۵9 قانون اساسی رفراندوم نیازمند رای دو سوم از نمایندگان مجلس و صدور فرمان همه پرسی از سوی رهبر کشور است و بعد از ۴۰ سال متاسفانه برای یکبار هم این اتفاق نیفتاده است که امیدوارم در مسایل بسیار مهم از مردم همه پرسی شود.
کواکبیان در پایان این جلسه به پرسش دانشجویان درخصوص مسائل کشور و دولت و مجلس و در زمینه آزادی‌های مدنی پاسخ گفت.
کرسی هم‌اندیشی «نقش مجلس در آزادی‌های مدنی» عصر سه شنبه از سوی انجمن اسلامی دانشجویان راه امید در سالن شهید آوینی دانشگاه اصفهان برگزار شد.
 
کد مطلب: 119017
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *