۰
سه شنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۴۷

کاندیدای اصول‌گرا: من مقلد رهبرم

کاندیدای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه هزینه های گزاف،نامزدها را وامدار می‌کند اظهار داشت:به هیچ وجه بنا ندارم تبلیغات پرخرجی داشته باشم و تبلیغات کم خرج باید فرهنگ شود.

علیرضا زاکانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در کنفرانس خبری خود در  خبرگزاری فارس ،با تسلیت حادثه جانسوز اتفاق افتاده در سوریه،گفت:این اتفاق تلخی است که در دستور کار نظام سلطه برای تفرقه بین شیعیان و اهل سنت قرار دارد،این موضوع نسبتی با برادران اهل تسنن ندارد و توطئه‌ای است از طرف کسانی که در مقابل مقاومت سوریه به استیصال رسیده‌اند.

زاکانی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: با نگاهی که به جامعه داریم انقلاب اسلامی را بعد از 34 سال در افق بالایی مشاهده می‌کنیم که تاثیرات جهانی بالایی داشته، البته در کنار این افق کاستی‌هایی نیز مشاهده می‌شود که اگر استفاده از همه امکانات را در دستور کار خود قرار دهیم می‌توانیم در اندک زمان بر مشکلات فائق آییم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه موضوع اقتصادی و فرهنگی را در اولویت کار خود قرار داده است، خاطرنشان کرد: معتقدم با استفاده از همه توان و همه ظرفیت‌های همکاری،می توان بر مشکلات فائق آمد، همچنین معتقدم ریشه‌کن کردن فقر نیز باید مد نظر قرار بگیرد.

زاکانی افزود: این فقر را نباید تنها در حوزه اقتصادی قلمداد کرد، بلکه باید در حوزه گسترده‌تری دید. ما روز به روز مشاهده می‌کنیم که نرخ تورم افزایش پیدا کرده و نابسامانی‌های بازار امکان برنامه‌ریزی را از برنامه‌ریزان گرفته است. ما امیدواریم در این مسیر فوریت توجه به اقتصاد کشور و ایجاد زمینه ثبات و حرکت در مسیر تولید، امکانی را فراهم کند تا فقر ریشه‌کن شود.

وی با اشاره به اینکه فقر در حوزه فرهنگی کمتر از حوزه اقتصادی نیست، تصریح کرد: کسی که در حوزه فرهنگی فقیر است در جهت پیشرفت ایران اسلامی به میدان نمی‌آید و خود نیز مانعی برای پیشرفت می‌شود. ما باید با در نظر گرفتن اولویت در حوزه فرهنگی نیز به دنبال فقرزدایی باشیم، فقر ابعاد مختلفی دارد و نسبت به همه ابعاد آن باید هدف‌گذاری شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهور در ادامه سخنان خود اظهار داشت: ما باید با توجه به شیوه‌های مطلوب زندگی و سبک زندگی امکانی را برای ساختن جامعه اسلامی فراهم کنیم و در حوزه اقتصادی نیز مشکلات را برطرف کنیم، در حوزه فرهنگی نیز زیربنایی را به وجود بیاوریم تا فقر فرهنگی را از بین ببریم.

زاکانی ادامه داد: من معتقدم همه برنامه‌هایمان باید با توجه به ظرفیت‌های اجتماعی و مردمی ساماندهی شود، در هر حوزه باید با برنامه‌ریزی دقیق و شناخت فرصت‌ها مردم را به میدان تحولات وارد کرد، همانطور که مردم ما در جنگ تحمیلی با حضورشان ما را موفق کردند الان نیز در ساحت‌های مختلف زندگی،می توان با حضور مردم امکانی را فراهم کرد و به موفقیت‌هایی رسید که بدون حضور آنان این مهم امکان‌پذیر نیست.

بنا ندارم تبلیغات پرخرجی داشته باشم

زاکانی در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه تبلیغات شما در انتخابات به چه صورت خواهد بود و منابع مالی شما به چه شکلی است، اظهار داشت: توجه بنده به ساده بودن انتخابات و ایجاد شرایطی است که در آن تبلیغات با حداقل امکانات مالی انجام شود و این یک اصل است.

وی اظهار داشت: بنده به هیچ وجه بنا ندارم تبلیغات پرخرجی داشته باشم و اگر هم پولی داشتم این کار را نمی‌کردم. چرا که هزینه‌های گزاف، نامزدها را وامدار عناصری می‌کند که حاضرند این هزینه‌ها را انجام دهند و به نوعی چشم امید به بعد از انتخابات دارند و این اولین آسیب به شمار می‌رود.

زاکانی با نادرست خواندن هزینه زیاد برای انتخابات تصریح کرد: باید بسنده کردن به حداقل‌ها، به یک فرهنگ تبدیل شود؛ همه با صداقت تمام خود را معرفی و برنامه‌شان را ارائه کنند تا مردم شناخت خوبی نسبت به نامزدها داشته باشند.

نامزد ریاست جمهوری یازدهم با تاکید بر اینکه بنده اصرار به انجام یک تبلیغات کاملا ساده دارم، یادآور شد: امیدوارم با حداقل امکاناتی که فراهم می‌شود کار را انجام دهم و معتقدم مسیری که ما انتخاب کردیم نیازی به هزینه چندانی ندارد و به عنوان یک الگوی کار برای دیگران هم مطرح شود.

وی یادآور شد: نیازی به تبلیغات گسترده که در گذشته وجود داشته، ندارم و امیدوارم هیچ کدام از نامزدها چنین تبلیغاتی را نکنند چرا که اینکار را موثر نمی‌دانم و در واقع یک ارزش است و بیشتر از طریق رسانه ملی این کار را انجام خواهم داد.

تا انتها می‌مانم مگر اینکه جهت‌گیری اصولگرایان مورد تهدید واقع شود

زاکانی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا تا انتها در انتخابات می‌مانید گفت: قطع و یقین تا انتها خواهم بود مگر به یک شرط و آن اینکه جهت‌گیری کشور که جهتگیری اصولگرایان است مورد تهدید واقع شود که در این صورت همه نامزدهای اصولگرایی باید با یک همیت و عقلانیت بر کسی که می‌تواند این جهتگیری را حفظ کند تفاهم کنند.

وی افزود: همه تلاشم این است تا گفتمان و راهی را که ارائه می‌کنم با اقبال عمومی همراه باشد و دیگران به نفع این گفتمان کنار بروند.

زاکانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تحلیل وی از اظهار‌نظر هاشمی در خصوص مشورت با مقام معظم رهبری برای حضور در انتخابات گفت: بنده معتقدم ایشان در سال 84 برای آمدن به صحنه چنین تصمیمی نگرفت و خدمت مقام معظم رهبری نرفت. در حالیکه جزو کاندیداهایی بود که انتظار می‌رفت خدمت مقام معظم رهبری حضور داشته باشد.

حضور هاشمی منتفی است

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اما اینبار که آقای هاشمی این موضوع را مطرح کرده بنده معتقدم از اساس دیگر فرصتی برای وی با توجه به شرایط سنی و اقتضائاتش وجود ندارد. جامعه توان بالاتر و نشاط بیشتری می‌خواهد تا شرایطی که آقای هاشمی دارد. لذا از اساس حضورش منتفی خواهد بود و نیازی به ورود به این مباحث نیست.

زاکانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامه‌های خود در حوزه جوانان اظهار داشت: مهمترین مشکل جوانان بحث اشتغال است. اگر توجه بر تولید داخلی را اصل بدانیم و اشتغال ایجاد کنیم امکان بزرگی برای فعال کردن جوانان در عرصه‌های مختلف خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: امروز شاهدیم 4/29 درصد جوانان 15 تا 24 سال بیکارند در حالی که نرم جامعه حدود 14 درصد بود. لذا معتقدم بیشترین کمک به حوزه جوانان توجه به حوزه اشتغال طی یک فرآیند دقیق است.

زاکانی با بیان اینکه در حوزه زنان نیز باید به بحث اشتغال توجه شود گفت: باید از ظرفیت زنان در حوزه‌های مختلف بهره برد و در جهت بالا بردن نقش آنان در اجتماع تلاش کرد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ما چند موضوع خاص را به عنوان نقاط ویژه قرار دادیم که هر یک از برنامه‌هایمان در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره باید پیوندی با آن نقاط داشته باشد که یکی از آنها خانواده و تشکیل و استحکام آن است.

زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای نجابت اعلام کرده است زاکانی در صورت اقبال عمومی می‌تواند به ائتلاف سه‌گانه بپیوندد گفت: اگر با اقبال عمومی مواجه شدیم که نیازی به ورود به ائتلاف نیست و به سوی پیروزی می‌رویم البته صحبتی نیز با بنده راجع به ائتلاف نشده است.

اصل بیان گفتمان انقلاب یک هدف است 

وی ادامه داد: اصل بیان گفتمان و تاکید بر ارزش‌های انقلاب برای ما یک هدف است و امیدواریم در این مسیر با ارائه برنامه‌های بزرگ مورد اقبال مردم  قرار بگیریم.

زاکانی در ادامه با بیان اینکه یکی از اشکالات دولت‌های گذشته عدم توجه کامل به همه ابعاد انقلاب اسلامی بوده است افزود: بنده معتقدم شعارهای انقلاب باید در تمام ابعاد در دولت آتی مورد توجه باشد.

شعار جدی بنده قانون‌مداری است

وی با بیان اینکه نوسازی فرهنگی و اخلاقی باید مورد عنایت دولت آتی قرار بگیرد، تصریح کرد: شعار جدی بنده قانون مداری و توجه به ظرفیت‌های مغفول مانده قانون اساسی است.

این نامزد احتمالی با اشاره به اصل 8 قانون اساسی که به امر به معروف و نهی از منکر تاکید دارد، خاطر نشان کرد : امر به معروف ونهی از منکر که در قانون اساسی به آن اشاره شده باید از مردم به مسئولین و مسئولین به مسئولین و مردم به مردم محقق شود. بنده اگر توفیق ریاست جمهوری آینده را کسب کنم تلاش خواهم کرد تا زمینه امر به معروف و نهی از منکر مسئولان توسط مردم فراهم شود.

زاکانی گفت: در صورتی که زمینه امر به معروف و نهی از منکر مسئولان توسط مردم فراهم شود، شرایطی فراهم خواهد شد تا به موجب آن وقتی دولت خیرخواهی مردم را انجام داد، مورد توجه قرار بگیرد.

وی توجه به استقلال سیاسی و فرهنگی را از محور برنامه‌های خود در دولت آتی دانست و در پاسخ به سوالی درباره کنار رفتنش به نفع نامزدهای دیگر گفت: بنا ندارم به نفع کسی کنار بروم و اینها و القائات که مطرح می‌شود را نادرست می‌دانم.البته به همه کاندیداهایی که در صحنه حضور یافتند احترام می‌گذارم و امیدوارم شاهد یک رقابت اخلاقی و اثباتی باشیم.

خبرنگاری از زاکانی پرسید که گفته می‌شود شما به آقای قالیباف گرایش دارید که وی در پاسخ گفت: این حرفها جز شایعه‌ای بیش نیست.

زاکانی در ادامه با بیان اینکه قصد دارد به جای نفی شخصیت دیگر نامزدها، آرا و نظرات آنها را به نقد بگذارد، تصریح کرد: بنده آماده هستم درباره سابقه 34 گذشته خود به هر کسی که سوال دارد پاسخگو باشم.

نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری درباره نظر سنجی‌های صورت گرفته، گفت: در شرایط کنونی نظر سنجی‌ها موضوعیت ندارد چرا که فعلا نامزدها برنامه‌های خود را ارائه نکرده اند و با مردم صحبت نداشته‌ایم. لذا نظر سنجی زمانی می‌تواند به عنوان یک ابزار موضوعیت داشته باشد که مردم حرفها و برنامه‌های نامزدها را شنیده و تصمیم خود را نیز گرفته باشند.

عدم تعهد به قانون یکی از مشکلات کشور است

 علیرضا زاکانی در پاسخ به سوالی درباره علت تلاش خاتمی و احمدی‌نژاد برای افزایش اختیارات رئیس‌جمهوری اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد عدم تعهد کافی نسبت به قانون است.

وی افزود: برخی مسئولان تعهد کافی و لازم نسبت به قانون و نسبت به رعایت اخلاق ندارند در حالی که یک مسئول موظف است در حیطه مسئولیت خود به این عناصر توجه جدی داشته باشد.

زاکانی گفت: مسئولان باید با مردم صادقانه برخورد کنند و با مسئولیت‌پذیری همه تلاش خود را برای حل مشکلات به کار گیرند و در پایان دوران مسئولیت نیز پاسخگوی عملکرد خود باشند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: امروز برخی مسئولان پاسخگوی عملکرد خود نیستند و ما نیاز به تغییرات جدی و تحولات اساسی داریم و معتقدم اگر کسی در پایان دوره مسئولیت بگوید نگذاشتند کار کنم در واقع از پاسخگویی نسبت به مسئولیت فرار می‌کند.

وی افزود: کسانی که چنین مسائلی را مطرح می‌کنند نخواسته و یا نتوانسته‌اند وظایف خود را به درستی انجام دهند و اکنون برای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت به طلبکاری پناه می‌برند.

زاکانی ادامه داد: قانون اساسی مشخص و معین است و وظایف رئیس‌جمهور در آن صریح ذکر شده و اگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری تشخیص می‌دهد قانون ظرفیت کار ندارد نباید وارد عرصه انتخابات شده و رای مردم را بگیرد و بعد کار نکند.

وی این رویه را نادرست خواند که کسی در پایان دوره مسئولیت مدعی وجود موانع برای انجام وظیفه شود و تصریح کرد: یکی از مشکلات جدی جامعه ما عدم پاسخگویی درست مسئولان است.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: امروز اگر کسی مرتکب اشتباه غیرعمدی هم شود برای آن تاوان در نظر گرفته شده اما برخی مسئولان نمی‌خواهند هزینه تصمیمات نادرست خود را بپردازند.

زاکانی افزود: هر تصمیمی که ما می‌گیریم تبعات دارد و تصمیم غلط یک مسئول و بی‌تدبیری او موجب هزاران چالش در جامعه می‌شود اما می‌بینیم که برخی مسئولان حاضر به پاسخگویی درباره عملکرد خود نیستند.

وی تصریح کرد: این ادعا که نگذاشتند کار کنیم که از سوی دولت اصلاحات و دولت فعلی مطرح شده هر دو برای گریز از قبول مسئولیت و فرار از پاسخگویی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز در کشور ما مشکلات متعدد در حوزه اقتصاد وجود دارد که اگرچه نباید درباره آنها سیاه‌نمایی کرد اما قابل کتمان هم نیستند ولی قطعا می‌توان با یک برنامه‌ریزی درست آنها را رفع کرد.

زاکانی افزود: معتقدم در این بخش از مشکلات علاوه بر تحریمی که از خارج کشور به ما تحمیل شده، در داخل کشور نیز دچار یک خودتحریمی به دلیل سوءتدبیر‌ در بخش‌های مختلف نیز هستیم.

وی ابراز امیدواری کرد که بتوان با یک برنامه‌ریزی دقیق و حرکت درست در مسیر اصلاح، سوءتدبیر‌ها را پشت سر گذاشت و دولت به جای پرداختن به شعارهای تند و عدم پاسخگویی به ملت در ماه‌های پایانی همت خود را صرف رفع کاستی‌ها و خدمت به مردم کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس در خصوص بهره‌مندی از اعضای کابینه احمدی‌نژاد در دولت احتمالی‌اش اظهار داشت: بنده اساسا قائل به بهره‌مندی از همه ظرفیت‌های ممکن جامعه هستم.

زاکانی افزود: در حوزه مدیریت باید امکانی فراهم کرد که در این مسیر با یک بهره‌مندی از فرصت‌های مختلف جامعه پتانسیل‌های بالقوه را برای حل معضلات و مشکلات، بالفعل و بسیج کنیم و این شدنی است.

وی اضافه کرد: ملاک من برای همکاری با دوستان شایسته‌سالاری است که برای آن نیز فرآیندی تعریف کردیم و در این زمینه صرفا به اطرافیانم توجه ندارم بلکه معتقدم باید شایسته‌ترین‌ها را به میدان بیاوریم.

نماینده تهران در مجلس گفت: ظرفیت نخبگان یک کشور در تصمیم‌سازی و اداره جامعه باید اثر‌گذار باشد اما امروز این ظرفیت عظیم چندان دارای تاثیر نیست و اثرات آنها در دولت حداقلی است.

زاکانی افزود: بهره‌مندی از این ظرفیت بزرگ را یک اصل می‌دانم و باید برای آن بستر‌سازی کرد و اگر یک استاد دانشگاه صاحب مقاله که جایگاه بالایی دارد می‌تواند در زمینه رشد علمی اثر‌گذار باشد، به طریق اولی باید از او در اداره امور کشور بهره برد.

وی تصریح کرد: اراده کشور باید همراه با یک نگاه کارشناسی دقیق برای اصلاح جامعه باشد و همانطور که مردم به عنوان صاحبان اصلی انقلاب باید در متن تحولات باشند حضور نخبگان محور حرکت اجتماعی خواهد بود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با اشاره به برخی تنگ نظری‌ها در دوره اصلاحات گفت: دوم خردادی‌ها پس از روی کار آمدن و تشکیل دولت تا دربان درب مدارس را هم تغییر دادند و به هیچ کس رحم نکردند و به محض آنکه فردی هم سلیقه آنها نبود او را حذف کردند.

زاکانی افزود: این اقدام هرگز با مبانی دینی ما سازگاری ندارد و امکان دارد کسی به واسطه همراهی فکری با ما مسئولیتی را بگیرد که انسان بی‌کفایتی باشد که این خلاف اصولگرایی است.

وی تصریح کرد: باید بر اساس اصول و ارزش‌ها از همه ظرفیت‌های حداکثری موجود در جامعه استفاده و در جهت هم‌افزایی قوا حرکت کنیم.

نماینده تهران در مجلس قوای سه‌گانه را یک تیم دانست و گفت: دولت موظف و مکلف است به دستگاه قضایی و قوه مقننه در انجام مسئولیت‌هایش کمک کند و این به معنای دخالت نیست اما هم در دولت اصلاحات و هم در دولت فعلی برخی کمک را به معنای دخالت دیدند و شروع به دخالت در کار قوای دیگر کردند.

زاکانی افزود: دولت باید با تمام توان و صادقانه وارد میدان شود و هر سه قوه ظرفیت واحدی برای خدمتگزاری به مردم شوند و شکاف‌های موجود بین قوا پر شود.

وی خاطرنشان کرد: در مدلی که ما برای استفاده از ظرفیت‌های تعریف کردیم با افراد کاری نداریم و بر اساس شایسته‌سالاری است و ممکن است هر فردی در این چارچوب بتواند در خدمت مردم باشد.

زاکانی البته یکی از محورهای این مدل را برخورداری افراد از توان ایجاد تحول عنوان کرد و متذکر شد صرف اینکه کسی بتواند دستگاهی را اداره کند مناسب مدیریت نیست بلکه باید منشاء تحول چشمگیر و تغییر شایسته در مجموعه متبوعش باشد.

انگیزه ام انتقاد به این دولت نیست

 

زاکانی در ادامه در پاسخ به سوال اکونیوز مبنی بر اینکه شما به دلیل انتقاد به این دولت نامزد شده‌اید و مهمترین اولویت اقتصادی شما چیست اظهار داشت: انگیزه‌ام انتقاد به این دولت نیست. به عنوان کسی که خود را با انقلاب آزاد شده می‌بینم و نفس مسیحایی امام (ره) ما را زنده کرد و بعد از رحلت ایشان هدایت‌های مقام معظم رهبری ما را در این مسیر استمرار بخشید.

 

نامزد ریاست جمهوری یازدهم اشاره کرد: از باب انگیزه اعتقادی در صحنه هستم و با اینکه سنم کم بود و انقلاب اسلامی رخ داد ادای وظیفه کردیم و بعد از انقلاب صیانت از آن وظیفه ما بود و بعد نیز در دفاع مقدس با همان انگیزه حاضر شدیم و برای دفاع از انقلاب اسلامی و تمامیت آن حضور یافتیم.

 

زاکانی با بیان اینکه حضور در مجلس هم به همین نحو بود یادآور شد: امروز هم برای تحول در جامعه که در واقع احساس می‌کنم نیاز به تفکر انقلابی، جهادی، بی‌حاشیه بودن دارد،در صحنه حاضر شدم.

 

وی اضافه کرد: در این دولت وعد‌ه‌هایی داده شد که عدم وفای به عهد و توجه به آنها ما را در چنین وضعیتی قرار داد و اگر به آن شعارهای ارزشی دقت می شد که در واقع هرجا به آنها دقت شد ثمره‌اش را نیز دیده‌ایم، امروز در وضع بسیار بهتری قرار داشتیم و از این دوره به عنوان یک دوره مثال‌زدنی نام برده می‌شد.

 

زاکانی درباره بحث تحول اقتصادی نیز یادآور شد: مدل ما آوردن مردم به صحنه تحولات در جامعه است. ۴۳۸ میلیارد تومان نقدینگی در جامعه وجود دارد که در جامعه مانند سیلاب عمل می‌کند و ایجاد تحول در جامعه اهتمام ماست که در واقع مبتنی بر اصل ۴۴ و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۸۴ است.

 

نامزد ریاست جمهوری یازدهم تاکید کرد: معتقدیم دولت باید در حوزه اقتصادی به سمتی برود که از حوزه تصدی‌گری به سیاستگذاری تغییر یابد، ما هر سال بخش دولتی را بزرگتر کردیم و این آسیب بزرگی برای کشور است و امیدواریم از طریق اجرای دقیق قانون، این مسیر با امنیت در کشور وجود یابد.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره دیدارش با مقام معظم رهبری و برخی از علما و مراجع اعظام خاطرنشان کرد: بنده نیز به عنوان یکی از کاندیداها توفیق دیدار با مقام معظم رهبری را داشتم؛ دیدار نامزدها و ارائه نقطه‌نظرات خدمت ایشان و کسب فیض سنت حسنه‌ای است که از سابق بوده است.

 

زاکانی همچنین گفت: بنده معتقدم مراجع و روحانیت جایگاه ویژه‌ای دارند و از این نگاه برای بهره‌مندی از فرمایشات مراجع عظام با آنها دیدار کردیم که البته محصور به انتخابات ریاست‌جمهوری نیست و سابقاً در جمعیت رهپویان نیز این دیدارها را داشته‌ایم.

کد مطلب: 29446
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *