۰
چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۲
(پوشش زنده) جلسه علنی مجلس با حضور رییس‌جمهور

سخنرانی روحانی در دفاع از نیلی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح روز چهارشنبه صلاحیت محمود نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم را آغاز کردند.
سخنرانی روحانی در دفاع از نیلی
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز به ریاست علی لاریجانی و با حضور ۱۹۵ نفر از نمایندگان آغاز شد و در همان دقایق اولیه حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی دقایقی پیش نیز به همراه نیلی وزیر پیشنهادی علوم، فانی وزیر آموزش و پرورش، علوی وزیر اطلاعات و برخی دیگر از اعضای هیات دولت برای دفاع از وزیر پیشنهادی علوم وارد مجلس شورای اسلامی شد.

علی لاریجانی حضور رییس‌جمهور و هیات دولت در مجلس را خیر مقدم گفت.

حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا اسامی موافقان و مخالفان عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم را به این شرح اعلام کرد: اکبریان و عبدالکریم جمیری به عنوان مخالف و غلامعلی جعفرزاده و ابراهیم نکو به عنوان موافق.

این سومین بار است که رئیس جمهور برای دفاع از وزیر پیشنهادی علوم در مجلس حضور می‌یابد. پیش از این دولت جعفر نیلی منفرد و رضا فرجی دانا را به عنوان وزرای پیشنهادی علوم معرفی کرده بود که نیلی منفرد موفق به کسب رأی اعتماد مجلس نشد و فرجی دانا بعد از گذشت چند ماه از فعالیتش از سوی مجلس استیضاح شد.

در آغاز جلسه علنی مجلس محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در صحن پارلمان حضور داشت.

براساس آیین‌نامه داخلی مجلس در جلسه رای اعتماد، رییس‌جمهور یک ساعت برای دفاع از وزیر پیشنهادی خود فرصت دارد. در ادامه نیز دو نفر از نمایندگان مخالف و دو نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و موافق هرکدام برای مدت ۱۵دقیقه نطق می‌کنند.

پس از اظهارات نمایندگان موافق و مخالف وزیر و در صورت صلاحدید رییس جمهور به مدت ۳۰ دقیقه برای دفاع از برنامه و صلاحیت وزیر پیشنهادی فرصت دارند. نهایتا رییس مجلس صلاحیت وزیر پیشنهادی را به رای مجلس می‌گذارد.

دولت یازدهم در زمان معرفی کابینه جعفر میلی منفرد را به عنوان اولین گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت علوم به مجلس معرفی کرد که وی موفق به کسب رای اعتماد از مجلس نشد. پس از آن رییس جمهور جعفر توفیقی را به عنوان سرپرست وزارت علوم انتخاب کرد و در مهلت سه ماهه رضا فرجی دانا به عنوان وزیر علوم به مجلس معرفی شد و موفق به جلب نظر نمایندگان شد.

با استیضاح رضا فرجی دانا در مردادماه سال جاری رییس جمهور محمدعلی نجفی را به عنوان سرپرست وزارت علوم معرفی کرد و نهایتا چهارشنبه هفته گذشته محمود نیلی احمدآبادی را به عنوان سومین گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت علوم به مجلس معرفی کرد.

دفاع رییس جمهور از وزیر پیشنهادی:

خوشحالم که بار دیگر فرصتی پیش آمد تا در محضر نمایندگان محترم ملت راجع به یکی از عزیزان و کارگزارانی که بناست بار مسئولیت سنگین آموزش عالی را بر دوش گیرد، با هم به بحث و گفت‌وگو بنشینیم.

دولت همانطور که بارها اعلام کرده در برابر مجلس، راهش، ادب و اخلاق و قانون است. بین ما و شما حکم و حاکم قانون اساسی است و داور اصلی بعد از خداوند بزرگ، افکار عمومی است. این افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد و همیشه از ما وحدت را می خواهد. افکار عمومی ملت ما، نه فاصله را می‌پسندد و نه خدای ناکرده لجبازی را می‌پسندد.

این دولت اهل لجبازی نیست؛ در برابر تصمیم مجلس شورای اسلامی، برای سوال از وزرا و برای استیضاح وزرا، به رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی احترام می‌گذارد.

پارسال شاید در یک همچون ایامی بود که در جمع شما نمایندگان محترم، وزیر مودب و دانشور ما از جمع شما رای اعتماد گرفت. یکسالی از آن رای اعتماد گذشته است؛ گرچه نمایندگان محترم در مقطعی دیگر در چارچوب حق قانونی، اعتمادشان را پایدار نساختند و در مقطعی اعتماد خود را در حد لازم به آن وزیر ندادند و بناچار وزارت بسیار مهم علوم، تحقیقات و فناوری، از سال گذشته تا امروز دو نوبت با سرپرست اداره شد و امروز برای سومین بار است که برای این وزارتخانه من در جمع شما حاضر شدم و وزیری که به اعتقاد ما می‌تواند این بار سنگین را به دوش گیرد به محضر شما معرفی خواهم کرد.

وزارت علوم از حساسیت خاصی آنهم با یک جمعیت دانشجویی بالای ۴ میلیون نفر برخوردار است، آنهم با محققین و اعضای هیئت علمی حدود ۷۰ هزار نفر، جمعیت بسیار بزرگ، فرهیخته، تاثیرگذار و امید برای آینده کشور.

امروز دانشگاه‌های ما از لحاظ کمیت وضع خوبی دارند؛ از لحاظ تاسیسات و ساختمان شاید امروز با صندلی خالی و فضای خالی هم در دوره کارشناسی مواجه باشیم، اما نیاز داریم از لحاظ کیفیت دانشگاه‌ها را در مسیر توسعه بیشتر قرار دهیم. چه در علوم تجربی و چه در زمینه بهداشت و درمان و چه در علوم انسانی که برایمان بسیار حائز اهمیت است.

دانشگاه‌های ما امروز نیاز به فضای آرام دارند که یک مرکز اندیشه، علم، تحقیق و دانش باشند. ما نمی‌خواهیم بگوییم دانشگاه‌های ما از سیاست فاصله داشته باشند و از مسائل سیاسی بی‌خبر باشند اما حتما هم نمی‌خواهیم دانشگاه باشگاه سیاسی باشد.

ما دانشگاهی می‌خواهیم که مرکز دانش و علم باشد و آگاه از مسائل سیاسی باشد؛ اما شعارهایش را از سیاسیون نگیرد و دنبال آن نباشد که گوشش بدهکار شعارهای گروه‌های سیاسی باشد، اگر گروه‌های سیاسی می‌خواهند فعالیت سیاسی کنند، از طریقش که طریقش حزب و تشکیلات سیاسی است. در عین حال از تشکل‌های دانشجویی استقبال می‌کنیم و به نظرات آنها احترام می‌گذاریم؛ می‌خواهیم دانشگاه محیطی آرام باشد.

ومن بسیار خوشحالم که از آغاز دولت یازدهم تا امروز چه وزیر محترمی که مسئولیت آموزش عالی را بر دوش داشت و چه دو سرپرستی که در دو مقطع این مسئولیت را بر دوش گرفتند، تلاش کردند محیط دانشگاه محیط آرامی باشد. ما می‌خواهیم دانشگاه ما به تولید متصل باشد. ما می‌خواهیم پیشرفت علمی ما در کتاب‌ها و مقالات علمی منحصر نماند. ما می خواهیم زنجیره علم و دانش تا تولید و فتح بازار و برندهای جدید ادامه یابد.

ما نیاز به دکترین جدید در آموزش علمی و برنامه ریزی جدید نیاز داریم. نمی‌خواهیم دانشگاه مرکز سیاست بازی باشد. ما نمی‌خواهیم دانشگاه ما جولانگاه این یا آن جناح باشد.

می‌خواهیم اعتدال در دانشگاه ما حاکم باشد. آرامش حاکم باشد و هر کس مسئول آموزش عالی است باید بداند مبنا شایسته سالاری است. نه این جناح و نه آن جناح، فرقی برای ما وجود ندارد.

من اولین سخنم با هر سه وزیر، وزیر اولی که نتوانست به اندازه کافی رای بگیرد، وزیر دومی که گرفت و امروز وزیر سوم، به هر سه آنها سفارشات مساوی داشتم و عرض کردم که می‌خواهیم کیفیت علمی دانشگاه‌های ما افزایش یابد. ما دنبال توسعه علمی توام با توسعه اخلاقی و فرهنگی در دانشگاه هستیم.

من به آنها گفتم که می‌خواهیم دانشگاه ما یک دانشگاه مومن، پایبند به اصول نظام و انقلاب و خدمتگزار به ملت بزرگ ایران باشد.

به همه آنها عرض کردم کسی باید مسئولیت را بپذیرد که مدیریت لازم و لیاقت لازم و علم و دانش کافی و تعهد اخلاقی لازم را دارد و معتدل است و افراطی نیست. این جناح یا آن جناح فرقی ندارد.

دولت ما هم امروز دولت فراجناحی است و از هر دو جناح در دولت حضور دارند اما به حمدالله معتدلین هر دو جناح هستند. همان طور که دولت فراجناحی است، امروز خواهش من از شما رای فراجناحی ملی است، تا هر چه زودتر دانشگاه‌های ما بتواند بر مبنای مسیر استوار و پایدار و بلندمدت برنامه‌ریزی لازم در دانشگاه‌های ما انجام گیرد. همه شما می‌دانید چه مقدار برای ما دانشگاه و آموزش عالی و برای پیشرفت و توسعه کشورمان اهمیت دارد.

آقای نیلی جزو دانشمندان کم ادعا با آنهمه مقالات علمی است و ۸۰ مقاله آی اس آی، ۹۰ مقاله علمی و آنهمه پژوهش که زیر نظر او انجام گرفته است، اظهار داشت: خوشحالم که نیلی احمدآبادی شخصیتی است که دانشگاه را با صنعت در کنار هم مدیریت کرده است. به گزارش تسنیم، روحانی گفت: آنجا که دانشگاه و صنعت باید دست به دست هم دهند، در بخشی از کار مدیریت این هماهنگی و اتصال را بر دوش داشته است.

نیلی احمدآبادی پژوهش‌های بسیار تاثیرگذاری را برعهده داشته و در دانشگاه‌های معتبری همچون دانشگاه شیراز، شریف، دانشگاه ژاپن درس خوانده و در مراکز علمی توانسته استعداد درخشان خود را به نمایش بگذارد.

نیلی احمدآبادی مدیریت را از رده‌های پایین شروع کرده تا بالا، ولی مراحل را طی کرده و خوشبختانه فردی انقلابی و حاضر در صحنه دفاع مقدس بوده است. برای ما بسیار مهم است، کسانی امروز بار مسئولیت را بر دوش بگیرند که هم انقلاب را باور داشته باشند و هم پایبند به اصول نظام باشند و هم ولایی باشند و ولایی بیندیشند و هم آماده فداکاری برای ملت باشند.

من یکی از افتخاراتم این است که در دولت بسیاری از وزرا میدان جنگ و جهاد را تجربه کردند و با برخی از آنها آشناییم به دوران دفاع مقدس مربوط می‌شود، می‌بوسیم آن کفشی که بر روی آن غبار جبهه و جنگ و میدان نبرد نشسته باشد و ما بحمدالله امروز با کاندیدایی در این زمینه مواجه هستیم که حدود ۷ سال از زندگی دوران جوانی‌اش در میان نهاد انقلابی و مهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخش علمی، صنعتی نیروی هوایی سپاه، مسئولیتی را بردوش داشته است و این برای ما افتخار است که همه آنهایی که سوابق آنها سوابق انقلابی، حضور در میدان جنگ، دفاع مقدس، ایثار و فداکاری بوده است.

نیلی احمدآبادی فردی اخلاقی و معتدل است، خیلی مهم است، مسئول امروز بتواند اخلاق حسنه اسلامی را داشته باشد، آرام باشد و معتدل و بتواند با اعتدال بار مسئولیت را به مقصد برساند. اینجا نکته‌ای می‌خواهم عرض کنم که مخاطب من نه نمایندگان محترم ملت هستند و نه ملت بزرگ ایران. مخاطب من برخی رسانه‌هایی هستند که گاهی نکات اخلاقی را مدنظر قرار نمی‌دهند. بسیار مهم است که ما امروز اصل صداقت و راستگویی را در همه جا مدنظر قرار دهیم.

اگر می‌خواهیم راجع به فردی قضاوت کنیم، از آقای دکتر نیلی مهمتر و از وزارت علوم مهمتر و از دولت و نظام مهمتر، اخلاق است، اخلاق هم در رأسش راستگویی و امانتداری است؛ فرمود لاتنظروا الی طول الرکوع الرجل و سجوده، ولکن انظرو الی صدق الحدیث و اداء الامانت، بعضی عادت کردند به نماز و سجده و رکوع طولانی، راستگویی و امانتداری دو اصل مهم برای قضاوت افراد است. نسبت به افراد، نسبت به فردی چه موافقیم و چه مخالفیم، آنچه راست و درست است بگوییم.

در برخی رسانه‌ها آمد که دکتر نیلی مطلوب واقعی رئیس جمهور برای آموزش عالی نیست. ایشان را برای دستگرمی به مجلس می فرستد و بعد فرد دیگری را می‌خواهد معرفی کند؛ این دروغ است. صدق الحدیث و اداءالامانت؛ منتخب من ایشان است و از وی دعوت و با او صحبت کردم.

همه تحقیقات به من گفته که نیلی احمدآبادی لیاقت‌های لازم را برای این مسئولیت بر دوش دارد، خیر، هدف و مطلوب نهایی و همه چیز ایشان(نیلی احمدآبادی) است. از نظر ما وی فردی شایسته است و می‌تواند به خوبی بار این مسئولیت را به دوش بگیرد. تجربیات و سوابق ایشان این را می‌گوید.

شما الان به شرح حال و زندگی و برنامه‌اش نگاه کنید، می‌بینید که شخصیت فرهیخته‌ای است. نسبت به گذشته چرا به افراد اتهام بزنیم؛ والله بالله تالله باید همه اینها را روزی عندالله پاسخگو باشیم. آقای رسانه محترمی که هر چیزی را تو آزاد می‌دانی بنویسی، چرا اینکار را می‌کنید، کسی که کاری را انجام نداده، چرا اتهام؟ به چه مناسبت؟

ما بررسی کردیم، همان حساسیت‌هایی را که شما نمایندگان عزیز دارید آن را ما و دولت هم داریم، بزرگان ما هم دارند. همه ما یک‌جور و یک مسیر هستیم. مگر دولت و مجلس از هم فاصله دارند؟

آقای دکتر محمود نیلی احمدآبادی فردی لایق، با تجربه، شایسته از لحاظ علمی، توانمند از لحاظ مدیریتی، پایبند به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، پایبند به فرامین و دستورات رهبری و ولایت و انسانی آماده برای فداکاری و تلاش،‌ و فردی معتدل و اخلاقی برای این وزارتخانه مهم است. از نمایندگان محترم درخواست می‌کنم با رای قوی‌شان و با رای قاطع‌شان هم مردم را و هم دانشگاه‌ها و دولت را خوشحال کنند.

انشاءالله در این خوشحالی رضای خداوند و حضرت ولی عصر(عج) هم خواهد بود. والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته.

اظهارات نمایندگان مخالف و موافق

پس از سخنان رییس جمهور عزیز اکبریان در مخالفت با وزیر پیشنهادی سخنان خود را آغاز کرد. اکبریان از سکوت نیلی احمد آبادی درباره مسئله "فتنه" انتقاد کرد.
پس از عزیز اکبریان نبویان نماینده تهران سخنانش را در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم آغاز کرد.

نبویان از عملکرد نیلی در دورانی که ریاست پردیس دانشکده فنی دانشگاه تهران را بر عهده داشت انتقاد کرد. نبویان در بخشی از سخنان خود با اشاره به یکی از معاونان زن نیلی در ان زمان اشاره کرد و گفت این معاون با مردان "دست می داده است." نبویان از برخی اردوهای برگزار شده در دوران نیلی احمد آبادی در دانشکده فنی دانشگاه تهران انتقاد کرد و گفت هنوز عکس های آن اردوها زبانزد دانشجوهای دانشکده فنی است. نبویان گفت: که نیلی در زمان مدیریتش مجوز برگزاری کنسرت مختلط داده است.

نبویان همچنین با گلایه از رییس جمهور گفت هیچ کدام از گزینه هایی که تاکنون برای تصدی وزارت علوم معرفی شده اند معتدل نبوده اند.

پس از سخنان نبویان ابراهیم نکو نماینده شهریار به دفاع از وزیر پیشنهادی علوم پرداخت و اخبار منتشر شده درباره وزیر پیشنهادی را در رسانه ها رد کرد.

او نیلی احمد آبادی را بی حاشیه و غیر سیاسی خواند.

نکو اخبار منتشر شده در باره نظر منفی شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نیلی احمد آبادی را رد کرد و گفت این اخبار صحت ندارد.

ابراهیم نکو گفت که برنامه های نیلی احمد آبادی کاملترین برنامه برای اداره وزارت علوم است و می تواند انقلابی در زمینه در کشور برپا کند.

پس از سخنان ابراهیم نکو محمد قسیم عثمانی برای دفاع از وزیر پیشنهادی سخنرانی کرد او ارتباط نیلی احمد آبادی با "فتنه" را رد کرد و گفت اگر او با مسئله فتنه ارتباط داشت رییس جمهور او را معرفی نمی کرد.

عثمانی با انتقاد از سخنان نبویان درباره دست دادن یکی از زیر دستان زن نیلی با مردان گفت این موضوع چه ربطی به وزیر دارد مگر در زیر مجموعه های هیچ مدیری تخلف صورت نمی گیرد مگر این موضوع چیز جدیدی است و تابه حال سابقه نداشته است.

او گفت: نگاه سیاسی را از وزیر پیشنهادی بردارید او هیچ مشکلی ندارد. با این رویکرد و نگاه سیاسی مجلس، دولت هر کس را معرفی کند رای اعتماد نمی گیرد.

عثمانی تاکید کرد که مشکلات دولت را نباید نادیده گرفت این دولت فشار زیادی را تحمل می کند.

این نماینده گفت اگر به پاسدارهای قدیمی هم اعتماد نداشته باشیم کسی در این مملکت باقی نمی ماند که به او اعتماد کرد.

عبدالکریم جمیری نماینده بوشهر دیگر نماینده مخالف بود که به انتقاد از معرفی نیلی انتقاد کرد.

پس از او الیاس نادران نماینده تهران در مخالفت با وزیر پیشنهادی سخنرانی اش را آغاز کرد.

نادران با انتقاد از رییس جمهور گفت شما حرفهایی که باید اینجا بزنید جای دیگر می زنید و حرف هایی که باید در جایی دیگر بزنید اینجا می گویید. کاش حرف هایتان در اینجا نیز شبیه به حرف هایتان در زنجان و در جمع نخبگان بود.

او از مشاوران روحانی انتقاد کرد و گفت امان از دست این مشاوران، آیا مطالب مطرح شده در استیضاح فرجی دانا به بورسیه ها ربط داشت؟

نادران هم از اردوهای برگزار شده در زمان ریاست نیلی بر دانشکده فنی دانشگاه تهران مخصوصا اردوی خارج از کشور ترکیه را زیر سوال برد.

او خطاب به نیلی گفت شما با ضد انقلاب مرزبندی ندارید.

نادران گفت اگر کاندیدای روحانی نیلی احمد آبادی بود چرا پس از استیضاح فرجی دانا او به عنوان سرپرست معرفی نشد.

این نماینده تهران درباره نقش وزیر پیشنهادی در بحث "فتنه" گفت که ما موضع نمی خواهیم عملکرد مهم است.

جعفر زاده ایمن آبادی نماینده دیگری بود که به دفاع از نیلی احمد آبادی وزیر پینهادی علوم پرداخت.

جعفر زاده با بیان این که در سخنان مخالفان هیچ دلیلی مستندی برای شایسته نبودن نیلی وجود نداشته است، گفت: او از نیروهای شایسته انقلاب و نظام است.

جعفر زاده گفت: گویا آقای احمد آبادی پاسخگوی رفتار دیگران باشد. یک فردی شب گذشته حرفی زده است الان باید احمد آبادی پاسخگوی آن باشد؟

او گفت وزارت علوم نباید با سرپرستی اداره شود و باید هر چه سریعتر وزیر بر کرسی وزارت بنشیند.

جعفر زاده گفت: ما هنوز نتوانستیم برای استیضاح فرجی دانا پاسخی به افکار عمومی دهیم. احمد آبادی همه امتیازات لازم برای وزارت را دارد. ما وظیفه داریم به دولت کمک کنیم. به همه دولت ها.

او خطاب به لاریجانی گفت اسم شما را به عنوان مخالف اعلام کرده اند شما توضیح دهید در این باره لاریجانی با خنده گفت: فکر می کنم آقای رجال الغیب اند و از آن جهت آن سخن را گفتند.

پس از جعفر زاده مهرداد لاهوتی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی سخنان خود را آغاز کرد.

لاهوتی گفت: آیا سکوت در جریان "فتنه" به معنای همراهی با فتنه است.

او با انتقاد از سخنان یکی از نمایندگان که گفته بود "اگر نیلی در جنگ بوده آیا یک بسیجی در کنار او به شهادت رسیده است!" گفت: آقای نیلی یکی از فرماندهان جنگ بودند، او در دفاع مقدس نقش داشت آیا نیلی احمد آبادی هم باید به شهات می رسید؟ ایشان هفت سال در جبهه بودند.

لاهوتی گفت: وزارت اطلاعات آقای نیلی را تائید کرده است.

لاهوتی از نمایندگان در خواست کرد که با رای بالا از نیلی احمد ابادی حمایت کنند.

پس از پایان سخنان نمایندگان موافق و مخالف دکتر نیلی احمد ابادی دافاع خود را آغاز کرد.

سخنان وزیر پیشنهادی علوم

ادامه دارد ...
کد مطلب: 42533
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *