۴ فوتی و شناسایی ۱۱۸ بیمار جدید کرونا در کشور
بنابر اعلام وزارت بهداشت، طی یک شبانه روز ۱۱۸ بیمار کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند و متاسفانه چهار بیمار نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند.به گزارش ایسنا، از روز 3 بهمن ماه تا روز ۴ بهمن ماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۵۱ نفر از آنها بستری شدند.مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۵۶۳ هزار و ۶۲۳ نفر رسید.متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۴ نفر از بیماران کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۴ هزار و ۷۴۱ نفر رسید.خوشبختانه تا روز ۴ بهمن ماه ۷ میلیون و ۳۳۷ هزار و ۱۵۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.۲۲۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.تا روز ۴ بهمن ماه ۵۴ میلیون و ۹۶۵ هزار و ۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.همچنین تا روز ۴ بهمن ماه ۶۵ میلیون و ۱۸۶ هزار و ۱۱۴ نفر دُز اول، ۵۸ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۸۰۳ نفر دُز دوم و ۳۱ میلیون و ۵۸۴ هزار و ۳۷۳ نفر نیز دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا را در کشور تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۳۵۲ هزار و ۲۹۰ دُز رسید.در یک شبانه روز ۵ هزار و ۷۱۷ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.در حال حاضر هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز کرونا نیست، شش شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۲۲ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۲۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
جزئیات ورود ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی به تهران
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت:۲ هزار دستگاه اتوبوس برقی برای کشور در نظر گرفته شده است.مجتبی شفیعی مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به برقی شدن ۵۰ دستگاه اتوبوس در پایتخت، عنوان کرد: در فاز اول ۵۰ دستگاه اتوبوس در یک خط فعالیت میکنند.وی افزود: این خط علیرغم همه افزایشهای نرخ ارز، باز هم توجیه اقتصادی برای سرمایهگذار دارد. برخی مشکلات در قسمت ترخیص قطعات از گمرک وجود داشت، اما طبق برنامهریزیها باید بهرهبرداری انجام میشد. اختلالاتی در حوزه وزارت صمت بود که اجازه ترخیص ندادند و فرآیند دچار تاخیر شد.شفیعی با اشاره به برقی شدن ۵۰ دستگاه اتوبوس در خط جمهوری-بهارستان، گفت: مجموعا ۲ هزار دستگاه اتوبوس برقی برای کشور در نظر گرفته شده است. هزینه هر کدام حدود ۱۸۷ هزار و ۲۰۰ دلار است و طی دورهای ۱۲ ساله از سوی دولت پرداخت میشود.مشاور شهرداری تهران ادامه داد: برای تامین هزینه اتوبوسهای برقی، علاوه بر درآمدهایی که از بلیت، تبلیغات و یارانههای شهرداری حاصل میشود، از منابع ماده ۱۲ هم استفاده خواهد شد که رقم قابل توجهی دارد.شفیعی اضافه کرد: ۵۰ دستگاه اتوبوس در مقایسه با ۲ هزار دستگاه عدد قابل توجهی نیست، اما طی کردن این فرآیند برای سرمایهگذار اعتمادسازی میکند و در نهایت رغبت به سرمایهگذاری ایجاد خواهد شد.وی اظهار کرد: در حال حاضر شهرداری تهران چند قرارداد با وزارت کشور و شرکتهای خودروسازی را به مرحله اجرا رسانده است. عمده تمرکز شهرداری برای استفاده از توان تولید داخل با اتکا بر قراردادهای وزارت کشور است. سهم شهرداریها بین ۲۰ تا ۳۰ درصد بوده و به جای اینکه ۱۰۰ درصد هزینه را پرداخت کند از یارانه دولتی استفاده خواهد کرد.شفیعی با اشاره به سهم شهرداری تهران برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی افزود: سهم شهرداری حدود ۵۰۰ میلیارد بوده که پرداخت شده و منتظر تحویل اتوبوسها است. قراردادها در مدلهای مختلف بسته شده یا در حال انعقاد است که مقدار قابل توجهی تامین خواهد شد.وی درباره واردات اتوبوسهای کارکرده نیز افزود: بحث اتوبوسهای کارکرده و وارداتی جدید هم مطرح است که در حال اخذ مجوزهای آن هستند و تستهای مختلف نیز گرفته خواهد شد.
بارش برف و باران در غالب نقاط کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش برف و باران در غالب نقاط کشور، تشدید این بارندگی در روزهای آتی همچنین تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی و مناطق پرتردد شهری خبر داد.صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا، درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی برای استانهای فارس، بوشهر، کهگیلویه وبویراحمد، خلیج فارس و ارتفاعات و دامنههای زاگرس مرکزی در استانهای لرستان و خوزستان تشدید بارش و برای غرب استانهای کرمان و هرمزگان بارش باران و برف و در مناطق مستعد رعدوبرق و گاهی وزش باد پیشبینی میشود. وی افزود: طی امروز در برخی نواحی گیلان و مازندران و ارتفاعات البرز نیز ابرناکی و بارش پراکنده رخ خواهد داد. فردا (۶ بهمن) برای استانهای فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، جنوب و غرب یزد، تنگه هرمز و نیمهشرقی خلیج فارس ابرناکی، بارش باران و برف، گاهی وزش باد و در مناطق مستعد رعدوبرق و برای ارتفاعات و دامنههای زاگرس جنوبی و زاگرس مرکزی، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده پیشبینی میشود. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا جمعه ( ۷ بهمن) در کرمان، شرق فارس، هرمزگان، ارتفاعات سیستان و بلوچستان، تنگه هرمز و شرق خلیج فارس بارش پراکنده رخ خواهد داد. وی ادامه داد: شنبه (۸ بهمن) با ورود سامانه بارشی از شمال غرب کشور در برخی نواحی شمال غرب و ارتفاعات و دامنههای جنوبی البرز مرکزی بارش پراکنده برف دور از انتظار نیست. وی تاکید کرد: تا اواخر هفته در شهرهای صنعتی و پرجمعیت انباشت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا ادامه خواهد داشت. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران اظهار کرد: آسمان تهران امروز(۵ بهمن )قسمتی ابری و غبارآلود با حداقل دمای ۲- و حداکثر دمای ۵ درجه سانتیگراد و فردا ( ۶ بهمن ) نیمه ابری و غبارآلود با حداقل دمای ۱- و حداکثر دمای ۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
فراخوان جشنواره «نوجوونیم» منتشر شد
سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فراخوان جشنواره «نوجوونیم» را با هدف انتخاب نوجوانان برگزیده شهر تهران منتشر کرد.به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نظر دارد با هدف شناخت ظرفیتهای نوجوانان برگزیده و دارای استعدادهای ویژه، جشنواره «نوجوونیم» را برگزار کند.این جشنواره در محورهای هنری، ادبی، ورزشی، مذهبی، رسانه و فناوری اطلاعات در بخش فردی و توانمندیهای گروهی برای مشارکت نوجوانان متولد 1383 تا 1389 شهر تهران، در مناطق 22 گانه طراحی شده است.نوجوانان دارای مقامهای استانی و کشوری و یا نوجوانان دارای توانمندیهای ویژه در محورهای جشنواره میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.در مرحله ابتدایی، نوجوانان تهرانی میتوانند تا 12 بهمن با ارسال عدد 1 به سامانه پیامکی 20001837 و دریافت لینک فرم ثبت نام، با تکمیل اطلاعات درخواستی در این جشنواره شرکت کنند. پس از آن با برپایی جلسات کمیته داوری، 110 نوجوان برتر مناطق مشخص و سپس در مرحله ارزیابیهای تخصصی تر 22 نوجوان شاخص در حوزههای مذکور انتخاب میشوند.
کمبود ۲۰ هزار مراقب سلامت در مدارس
سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تقریبا با ۱۱۲ هزار مدرسه، ۶۰۰۰ نیروی مراقب سلامت در آموزش و پرورش داریم، گفت: با توجه به نرخ مصوبی که از سوی هیات وزیران تعیین شده، به ازای هر ۴۸۰ دانشآموز باید یک مربی بهداشت وجود داشته باشد که در این زمینه با کمبود ۲۰ هزار مراقب سلامت در کشور مواجه هستیم. به گزارش ایسنا، دکتر گودرزی سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، در همایش روز جهانی آموزش، گفت: ما همیشه در آموزش و پرورش، محتواهای بسیار مهم و غنی داشتیم، اما سوال این است که این میزان محتوا آموزش داده شده، اما چرا تغییر رفتار آنچنانی در دانشآموزان نمیبینیم؟. یکی از دلایلی که باعث میشود اثربخشی لازم را در آموزش نداشته باشیم، ارزیابی است. باید در این زمینه به ما کمک شود. البته اتفاقات خوبی در زمینه آموزش سلامت در وزارت آموزش و پرورش رخ داده است. به عنوان مثال برنامه سفیران سلامت دانشآموزی را پیش بردیم. تقریبا در سالهای قبل ۱۵ درصد دانشآموزانمان سفیر سلامت بودند، اما امسال سعی کردیم همه دانشآموزان به صورت گردشی این تجربه را داشته باشند.