معرفی نامزدهای جایزه «ابوالحسن نجفی»
۹ نامزد نهایی ششمین دوره جایزه «ابوالحسن نجفی» معرفی شدند. هیات داوران جایزه استاد ابوالحسن نجفی متشکل از ضیاء موحد، مهستی بحرینی، عبدالله کوثری، حسین معصومیهمدانی، موسی اسوار، امید طبیبزاده، آبتین گلکار با دبیری علیاصغر محمدخانی، پس از بررسی ۸۳ اثر ارسالی به دبیرخانه، فهرست نامزدهای راهیافته به مرحله نهایی ششمین دوره این جایزه را به این شرح اعلام کرد:
۱. «دروازهی خورشید»، الیاس خوری، نرگس قندیلزاده، نشر نی
۲. «پینوشت: هنوز دوستت دارم»، سیسیلیا آهرن، سارا پالیدی، نشر مون
۳. «تاریخچهی تراکتورها به اوکراینی»، مارینا لویتسکا، خاطره کردکریمی، نشر برج
۴. «ژنرال دلاروره»، ایندرو مونتانللی، وازریک درساهاکیان، نشر نو
۵. «در جستوجوی یک پیوند»، کارسون مکالرز، حانیه پدرام، نشر بیدگل
۶. «ترز راکن»، امیل زولا، محمد نجابتی، انتشارات فرهنگ معاصر
۷. «روز ملخ»، ناتانیل وست، فرید دبیرمقدم، نشر ماهی
۸. «انقلابیها دوباره دست به کار میشوند»، مائورو خاویر کاردناس، طهورا آیتی، نشر برج
۹. «نقشه و قلمرو»، میشل اوئلبک، ابوالفضل اللهدادی، نشر نو
جایزهی «ابوالحسن نجفی» هرساله به منظور احترام و پاسداشت خدماتی که او به فرهنگ و ادب و عرصه ترجمه این مرز و بوم کرده، به بهترین ترجمه رمان و مجموعه داستان کوتاهی که در یک سال گذشته منتشر شده، اهدا میشود.
زمان مراسم اهدای جایزه ابوالحسن نجفی متعاقبا اعلام میشود.
انجمن پیشکسوتان مطبوعات در پیامی عنوان کرد
درگذشتِ ناگهانی مختاباد جگرسوز بود
در پی درگذشت ابوالحسن مختاباد ـ روزنامهنگار و پژوهشگر موسیقی ـ انجمن پیشکسوتان مطبوعات، پیام تسلیتی را منتشر کرد.
رضا قوی فکر دبیر انجمن پیشکسوتان مطبوعات ایران ـ در یادداشتی چنین نوشته است: مختابادِ روزنامهنگار و موسیقیشناس خیلی زود از دست رفت. خبر جگرسوز بود و اندوهبار. ابوالحسن مختاباد روزنامهنگار پیشکسوت حوزهی موسیقی، منتقد و پژوهشگر و برنده جایزه بزرگ جهانی موسیقی ناگهان در ۵۳ سالگی بر اثر سکته قلبی در آمریکا چشم بر جهان فرو بست.
وی که بیش و پیش از همه این عناوین ارزشمند، انسانی شریف بود در ۲۲ دی ماه ۱۳۴۸ در امره (ساری) چشم به جهان گشود. زندهیاد مختاباد که تا آخرین نفس در عرصهی موسیقی در رسانهها قلم زد، در سال ۱۳۷۳ به تحریریه روزنامه همشهری رفت و تا همین اواخر به صفحات هنری این روزنامه با نوشتههای هنری خواندنی خویش رونقی تازه میبخشید. وی یک دهه نیز با هفتهنامه آتیه به مدیریت دوست و همکار مطبوعاتی پیشکسوت عزیز ابراهیم رستمیان همکاری صمیمانه داشت و صفحه ادب و هنر این نشریه را اداره میکرد. او همچنین مثل برادر هنرمندش نزد استادان بزرگ موسیقی تلمذ کرد و آواز، خوب میخواند. مختاباد مدتی بازرس خانه موسیقی بود. یکبار نیز جایزه جهانی موسیقی را از آن خود کرد.
انجمن پیشکسوتان مطبوعات این ضایعهی سنگین را به جامعه رسانه، خانواده ارزشمند مختادباد، دوستان و همکاران مطبوعانی وی تسلیت میگوید. یادش گرامی باد.»
سیدابوالحسن مختاباد ـ نویسنده، منتقد، پژوهشگر موسیقی و روزنامهنگار ایرانی ـ در سن ۵۳ سالگی و به طور ناگهانی درگذشت. او برادر عبدالحسین مختاباد و ساکن امریکا بود که به علت سکته قلبی دوشنبه ـ سوم بهمن ماه ـ ازدنیا رفت.
«ایرانیان» به تالار وحدت میآید
نمایش ایرانیان نخستین اجرای صحنهای تالار وحدت در چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر است. به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل بنیاد رودکی، نمایش ایرانیان به نویسندگی و کارگردانی رضا صابری، ۴ و ۵ بهمن ساعت ۲۰ در تالار وحدت روی صحنه میرود.
درباره این اثر آمده است: «این نمایش، روایت حقایق پنهان از کشتار زنان و کودکان علوی به دست هارون خلیفه عباسی تا به قدرت رسیدن پسرش مأمون عباسی است؛ در این اثر اتفاقاتی که در مسیر سفر امام رضا (ع) از مدینه به خراسان پیش میآید به تصویر کشیده میشود؛ سفری عجیب و تأثیرگذار که فرجامش با نقش و جایگاه ویژه ایرانیان، نابودی دسیسههای مأمون و یارانش است».
علیرضا ضیا چمنی، زهره مرادی، کریم جشنی، حامد یزدی، مرتضی ملتجی، سعید ملک نژاد، مجتبی غفاری، محمدرضا علوی، محمد طهان، نرگس نوروزی، عطیه سجادی، علی صدایی، محمد مهدی حسنی، صادق نظامی، ایمان سیدی، علی ضابطیان، صالح غلامی، مهدی باقری، علی هروی و حبیب جوانبخت بازیگران نمایش ایرانیان هستند.
همچنین محمد برومند (مجری طرح)، مجتبی غفوری (مدیر تولید)، سیاوش صابری (دستیار تهیه)، کریم جشنی (دستیار اول کارگردان)، یگانه سبزواری (دستیار دوم کارگردان)، مریم ماهگلی (طراح صحنه)، محبوبه سلطانی (طراح لباس)، حجت خاکپور (طراح گریم)، سیاوش صابری (موسیقی)، حمید لشگری (مدیر صحنه)، اسماء صفائیان (منشی صحنه)، علی هروی (دستیار صحنه)، فاطمه دریپور و معصومه ایزدی (دستیاران لباس)، فاطمه قنبری (دوخت لباس)، حامد کفاش (ویدیو مپینگ) و حسام جلالی (دستیار مپینگ ( دیگر عوامل این نمایش را تشکیل میدهند. نمایش ایرانیان به نویسندگی و کارگردانی رضا صابری، ۴ و ۵ بهمن در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در تالار وحدت روی صحنه میرود.
روایت «شان پن» از آغاز یک جنگ
مستند «ابرقدرت» که حاصل سفرهای «شان پن» سینماگر آمریکایی پیش از آغاز جنگ و همزمان با وقوع آن در اوکراین است، ماه آینده در بخش غیررقابتی جشنواره برلین رونمایی خواهد شد.
به گزارش ایسنا به نقل از ونیتیفر، این مستند به کارگردانی مشترک «شان پن» و «آرون کافمن»، اولین نمایش خود را در سالگرد آغاز جنگ مسکو با اوکراین تجربه میکند، دورهای که طی آن «پن» چندین بار از منطقه جنگ زده بازدید کرد و با رئیس جمهور آن، ولودیمیر زلنسکی، دیدار کرد.
«کارلو شاتریان» مدیر هنری برلیناله در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ««شان پن» در کیف با زلنسکی در حال فیلمبرداری بود که جنگ در اوکراین شروع شد. این واقعیت باعث شد که فیلم به چیزی دشوارتر و معنادار تبدیل شود. ما از شان پن و کل تیم بسیار سپاسگزاریم که برلیناله را برای نمایش این فیلم انتخاب کردند. نمایش این فیلم در برلین نسبت به هر جایی دیگر معنای بیشتری دارد، چون ما به اوکراین نزدیک هستیم، مردم اوکراین در برلین زندگی میکنند و همچنین به دلیل ارزش سیاسی».
روابط رو به رشد «شان پن» و «زلنسکی» در نوامبر گذشته، زمانی که این دو هدایایی را در اوکراین رد و بدل کردند، در کانون توجه قرار گرفت. پس از اینکه پن قبلاً تهدید کرده بود که مجسمه اسکار خود را در حمایت از اوکراین ذوب میکند، بعد از آن یکی از دو جایزه اسکار خود را به «زلنسکی» هدیه داد: «این یک چیز احمقانه نمادین است، اما اگر بدانم که اینجا با شماست، آنگاه احساس بهتری و قدرت کافی برای مبارزه خواهم کرد. وقتی برنده جنگ شدید، آن را به «مالیبو» (شهری در کالیفرنیا) برگردانید. چون با دانستن اینکه تکهای از من در اینجا وجود دارد، احساس خیلی بهتری خواهم داشت».
«زلنسکی» که خود قبلا یک بازیگر و صدابیشه بوده در اینستاگرام نوشت که این مجسمه «تا پایان جنگ در اوکراین باقی خواهد ماند». او در مقابل، نشان لیاقت درجه ۳ را به دلیل خدمات برجسته و همچنین لوح یادبودی را به «شان پن» تقدیم کرد.
«شان پن» نخستین بار در سال ۲۰۰۳ برای فیلم «رودخانه مرموز» و دومین بار برای فیلم «میلک» در سال ۲۰۰۸ موفق به کسب جایزه اسکار بازیگری شد.
تنها جشنواره فجر که به بهار آینده موکول شد
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از موکول شدنِ دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر به بهار سال آینده خبر داد و دلایل این تصمیم را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، سیدمجید امامی ـ رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ـ در حاشیۀ نشست خبری نمایشگاه «شهر خانواده» دربارۀ تغییر زمان برگزاری جشنواره «مد و لباس فجر» اینطور توضیح داد: با توجه به توّرم جشنوارهها، ظرفیتی برای برگزاری جشنواره مد و لباس نمیماند. همچنین از آنجاییکه آییننامۀ آن بسیار متحول شده است، این رویداد در بهار ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.