لاگرانژ؛ ریاضیدان بزرگ
ژوزف-لویی لاگرانژ در ۲۵ ژانویه ۱۷۳۶ در شهر تورین ایتالیا به دنیا امد .پدر لاگرانژ از موقعیت اجتماعی و ثروت خوبی برخوردار بودهاست. اما قبل از بزرگ شدن پسرش، او بیشتر دارایهایش را در سفته بازی از دست داد و لاگرانژ جوان مجبور به تکیه بر تواناییهای خودش شد. پدر لاگرانژ، یک کارگزار پردرآمد فرانسویالاصل درتورین بود. او در کالج تورین، جایی که او برای اولین بار به مطالعه ریاضیات تحت عنوان فلسفه قرار پرداخت، تحصیل کرد. در اولین مواجهه، او نسبت به این موضوع علاقهمند شد، اما نیاز به بود که به کلاس سال دوم بازگردد، او با انرژی زیادی از عهده آن برآمد. علاقه او نسبت به این موضوع با توجه به مقاله ادموندهالی که در آن مقاله به این موضوع که جبر بیش از هندسه به عنوان یک ابزار تجزیه و تحلیل به کار میآید پرداخته شده بود، برانگیخته شد. او خود را به مطالعه ریاضی مشغول کرد و خیلی زود در این زمینه مهارت کسب کرد.
اولین ثمره تلاشهای لاگرانژ، نامهای بود که در حدود سال ۱۸۵۴میلادی خطاب به ریاضیدان مشهور لئونارد اویلر نوشت. لاگرانژ در این نامه مشکل ایزومتریک را که بیش از نیم قرن موضوع بحث ریاضیدانان بودهاست را حل کرد. چیزی که باعث تشویق لاگرانژ به حل این مشکل شد، خواندن قسمتی از مقالهای بود که لئونارد اویلر در یکی از خاطراتش نقل کرده بود. لاگرانژ با خواندن آن مقاله، تشویق شد که به دنبال حل مشکل برود. او در نوزدهسالگی استاد ریاضی دانشسرای نظامی ـ سلطنتی در تورین شد و در آنجا اولین مقاله خود را در مورد معادلات دیفرانسیل منتشر کرد. لاگرانژ همچنین از مؤسسان آکادمی تورین در سال ۱۷۵۷ بود.
سال ۱۷۵۶ لاگرانژ از طرف فریدریش دوم، به عنوان مدیر آکادمی علمی پروس و جانشین لئونارد اویلر در برلین خوانده شد. در زمان ناپلئون نیز، لاگرانژ بهعنوان سناتور و کنت فرانسه صدا زده شد. این ریاضیدان و منجم ایتالیایی-فرانسوی یکی از بزرگترین ریاضیدانان تمام ادوار تاریخ است.
لاگرانژ در ۱۰ آوریل ۱۸۱۳ در پاریس درگذشت .
رابرت بویل؛ پایهگذار شیمی جدید
رابرت بویل در ۲۵ ژانویه ۱۶۲۷ در لیزمور کاسل ایرلند به دنیا امد. این شیمیدان، فیزیکدان، فیلسوف طبیعی و مخترع ایرلندی ، اگرچه فلسفه شخصی و پژوهشهای او آشکارا ریشه در سنّت کیمیاگری دارد، اما امروزه او را به عنوان نخستین شیمیدان مدرن و پایهگذار شیمی جدید میشناسند.
وی در همان طفولیت زبانهای لاتین، انگلیسی، فرانسه، عبری و یونانی را فرا گرفت و در ۸ سالگی وارد کالج اتن (Eton) شد و پس از سه سال تحصیل در اروپا به سیر و سیاحت پرداخت. پس از مراجعت به انگلستان وارد مرکز تحقیقات علمی اکسفورد شد. از کارهای بویل یکی کشف قانونی در فیزیک است که به نام قانون بویل معروف است و دیگری مربوط به سرعت صوت است. وی این را هم کشف کرد که عناصر شیمیایی را میتوان به عناصر دیگر تبدیل کرد و همچنین موفق به ساختن پمپ خلائی شد که با نیروی دست انسان کار میکرد. بویل کتابی به نام شیمیدان شکاک انتشار داد که در آن نظریات کیمیاگران را رد کرده و شیمی را بر پایه علمی قرار داده است.او در ۳۰ دسامبر ۱۶۹۱دار فانی را وداع گفت.