نماینده کرمان در شورای عالی استانهابه مشکلاتی از جمله بیکاری، قاچاق سوخت و کشاورزی در این استان اشاره کرد و افزود: با ایجاد صنایع تبدیلی خرما و استفده از ظرفیتهایی مانند معادن در این استان میتوان تا حدودی مشکل بیکاری را برطرف کرد.علیرضا عباس زاده در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: مردم کرمان به لحاظ معیشتی مشکلات زیادی دارند اجناس روز به روز گرانتر میشوند و در عوض وضعیت درآمدی مردم هیچ تغییری نمیکند و هر روز از سفره مردم کم میشود.وی افزود: از ابتدای سال جاری چه کارمند و چه کشاورز هر روز شرایط زندگیشان سختتر شده است.
در کرمان محصولاتی از جمله خیار، گوجه و پیاز توسط کشاورز کاشته میشود آن هم با هزار بدبختی و گرفتن وام که در مقطعی از زمان به دلیل صادرات شرایط خوب است اما در مواقعی نیز به دلیل افزایش محصول و کاهش قیمتها کشاورز متضرر میشود و زیر قسط وام و قرض میماند. همچنین بی ثباتی در قیمت محصولات کشاورزی باعث میشود کشاورز بترسد محصولی را بکارد و پیش خودش این احتمال را میدهد که ضرر کند. دولت برای وضعیت بی ثباتی قیمت محصولات کشاورزی باید تصمیم درستی بگیرد که کشاورزان ضرر نکنند.
عضو شورای عالی استانها ادامه داد: هم اکنون در جنوب و شرق استان کرمان کشاورز محصول خرما را هنگام برداشت مجبور است به دلیل هزینهها به قیمت کمیبین 25 الی 30 هزار تومان بفروشد و تعدادی دلال این محصول را که مدتی انبار کرده کیلویی 80 هزار تومان به فروش میرسانند و در این بین کشاورز هیچ سودی عایدش نمیشود و تنها دلال است که سود کلان میبرد. مسئولان باید برای خرید محصول کشاورزان برنامهریزی کنند که متضرر نشوند. نماینده کرمان در شورای عالی استانهادر بخش دیگری از صحبتهایش اضافه کرد: مردم جنوب استان کرمان به دلیل مشکلات اقتصادی و نداری به سمت قاچاق سوخت میروند. جوانان بیکارند و وقتی در زمینه کشاورزی ورود پیدا میکنند و متضرر میشوند پس مجبورا گازوئیل قاچاق کنند چرا که به قیمت خوبی به فروش میرسد. البته این کار سختیها و خطرات خودش را هم دارد چرا که با سرعت بالایی که این افراد در جادههای جنوب و شرق استان که در تردد هستند باعث تصادفات خونین و گاها جان باختن خودشان و مردمی بیگناهی هم که در حال تردد هستند میشوند.
وی با بیان اینکه استان کرمان با توجه به این همه معادنی که دارد به بهشت معادن معروف است اما متاسفانه پول این معادن در خود استان هزینه نمیشود، گفت: بسیاری از درآمدهای این معادن میتوانند در ایجاد شغل برای جوانان بیکار این استان هزینه شود که مجبور نشوند برای لقمهای نان با جان خود و دیگران در جادههای پرخطر با قاچاق سوخت بازی کنند.عضو شورای عالی استانها تصریح کرد: در استان باید برنامههای شغلی را متناسب با منطقه جغرافیایی ایجاد کنند.
هم اکنون در جنوب، شرق و خود شهر کرمان به دلیل خشکسالیهاشرایط بی آبی به وجود آمده و ما شاهدیم که کارخانههایی ایجاد میشود که نیاز آبی بسیار بالایی دارند که ممکن است در آینده نه چندان دور تعطیل شوند. در منطقه شرق استان با توجه به نخلستانهایی که وجود دارد میتوانند کارخانههای بسته بندی خرما را به روز کنند و از حالت بسته بندی سنتی آنها را خارج کرده و برای جوانان ایجاد شغل کنند.
عباس زاده ادامه داد: در حال حاضر هر کیلو خرما حدودا 80 هزار تومان است و تقریبا هر دانه خرما 2 هزار تومان میشود و نیاز است صنایع تبدیلی اینها را به صورت تک دانه و یا دوتایی بسته بندی کند و این کار نیاز به جذب سرمایه گذار دارد و در این زمینه متاسفانه حمایتی صورت نمیگیرد که اگر این کار انجام شود در بحث بیکاری تا حدودی این مشکل در استان برطرف میشود.نماینده کرمان در شورای عالی استانها افزود: در جنوب استان هم شغل کشاورزی هنوز از جایگاه خوبی برخوردار است و میتوان با ایجاد طرحهای گلخانهای از کشاورزان حمایت کرد. متاسفانه قشر ضعیف جنوب استان با توجه به شرایط مالی که دارد نمیتوانند گلخانهای را راهاندازی کنند و تنها عدهای خاص به این بخش ورود میکنند و مابقی هم تنها میتوانند به عنوان کارگر در این گلخانهها مشغول به کار شوند.