چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
ایران در جایگاه بالای جراحی اورولوژی در دنیا قرار دارد

توجه ویژه به سلامت مردان

گروه اجتماعی - سعید تهرانی: رئیس جامعه اورولوژی ایران، در نشست خبری بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی، گفت: ایران جزو بهترین ارائه دهندگان خدمات تشخیصی و درمانی بیماری‌های اورولوژی در دنیا است.
سیدامیرمحسن ضیایی ادامه داد:همایش سالیانه جامعه اورولوژی، فرصت مغتنم برای گردهمایی همکاران با آشنایی با تازه‌های رشته اورولوژی و تبادل تجربیات است. وی اظهار داشت: ایران در کمربند سنگ کلیه قرار داشته و در مناطق گرمسیری شیوع بیشتری دارد. ضیایی ادامه داد: بیماری‌های کلیوی، مجاری ادراری، سرطان‌های دستگاه ادراری و...، همگی تحت الشعاع رشته اورولوژی است.رئیس جامعه اورولوژی ایران در ادامه با اشاره به اینکه سطح سواد سلامت مردم افزایش یافته و با مشاهده علائم مشکوک در اعضای بدن سریعا به پزشک مراجعه می‌کنند، گفت: رسانه‌ها در ارتقای سطح سواد سلامت مردم توانستند نقش آفرینی کنند. وی افزود: برای مراقبت از کلیه‌ها و دستگاه ادراری، دو رشته مهم نفرولوژی و اورولوژی را داریم که اهمیت رشته اورولوژی در بحث مراقبت و درمان، بیشتر خودنمایی می‌کند. وی تاکید کرد: اورولوژی جزو رشته‌های پیشرو بوده که وابسته به دستگاه است. رئیس جامعه اورولوژی ایران افزود: در سطح منطقه، جزو بهترین ارائه دهندگان خدمات تشخیصی و درمانی بیماری‌های اورولوژی هستیم.
ضیایی با اشاره به دسترسی آسان مردم به پزشک و مراکز بهداشتی و درمانی گفت: وزارت بهداشت باید در زمینه سطح سواد سلامت جامعه سرمایه گذاری زیادی کند، زیرا سرمایه گذاری یک دلار در بخش پیشگیری معادل ۵ دلار در درمان است.وی با اشاره به اهمیت عمل‌های جراحی کم تهاجمی، تاکید کرد: در حال حاضر کمتر از ۵ درصد جراحی‌های سنگ کلیه به شکل باز انجام می‌شود. وی افزود: سنگ‌های ادراری، پروستات، عفونت‌های دستگاه ادراری و سرطان‌های دستگاه ادراری، به ترتیب شایع‌ترین بیماری‌های اورولوژی محسوب می‌شوند.
در ادامه، محمدعلی زرگر عضو هیأت جامعه اورولوژی ایران گفت: جامعه اورولوژی هر سال در اردیبهشت ماه یک کنگره برگزار می‌کند که هدف آن، به روزرسانی اطلاعات و معلومات همکاران اورولوژیست است. وی افزود: پروستات، یکی از بیماری‌های شایع است که دو نوع خوش خیم و بدخیم دارد. زرگر ادامه داد: جامعه اورولوژی ایران از جایگاه بالایی در دنیا برخوردار است و شاید در بحث دسترسی به دستگاه‌های مورد نیاز با محدودیت مواجه باشیم. وی گفت: غربالگری بیماری پروستات در صورتی که در خانواده به صورت ارثی و ژنتیکی باشد از 40 سالگی در غیر اینصورت از ۵۰ سالگی به بعد ضروری است. همچنین دیابت و فشارخون بالا از مهمترین بیماری‌هایی است که اگر درمان و کنترل به موقع انجام شود از نارسایی کلیه پیشگیری می‌کند. بسیاری از روش‌های پیشگیری و غربالگری بر بار بیماری‌ها کمک می‌کند.
زرگر اظهار داشت: جدیدترین یافته‌های علمی پژوهشگران در زمینه‌های سرطان‌های دستگاه ادراری، پیوند کلیه، ناباروری مردان و غیره با حضور متخصصان ایرانی و نیز استادان جامعه اورولوژی اروپا که قرار است به صورت ویدئو کنفرانس در این کنگره حضور یابند طی روزهای ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ماه امسال در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی، ارائه می‌شود. رباب مقصودی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: عمل‌های جراحی کم تهاجمی در کشور از رشته اورولوژی شروع شده و خیلی از جراحی‌ها با این روش انجام می‌شود. وی افزود: با عمل‌های کم تهاجمی برای درمان سنگ کلیه، بیمار می‌تواند خیلی سریع به شرایط عادی باز گردد. مقصودی ادامه داد: یکی از معضلات خانم‌ها در سنین بالا، عارضه بی اختیاری ادراری است که اقدامات درمانی در کشور برای این عارضه به خوبی انجام می‌شود. وی افزود: جراحی کم تهاجمی، فیلد زیادی از بیماری‌های اورولوژی را در بر می‌گیرد. محمدهادی رادفر عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: ایران، یکی از دو کشور برتر رشته اورولوژی در منطقه است. وی افزود: در حال حاضر پیشرفته‌ترین اعمال جراحی رشته اورولوژی در اقصی نقاط
کشور انجام می‌شود.