پنجشنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۳

دفاعی

سخنگوی سپاه پاسداران: هیچ نیروی سپاه در ماجرای پیجرها شهید نشده است

سخنگوی سپاه پاسداران اظهار کرد: خبرسازی برخی رسانه‌ها مبنی بر شهادت اعضای سپاه پاسداران در لبنان در ماجرای حمله تروریستی با پیجرها کذب است.
به گزارش فارس، سردار علی‌محمد نائینی سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که برخلاف شایعات بعضی رسانه‌ها و حساب‌های فضای مجازی، هیچ‌کدام از نیروهای سپاه پاسداران در حمله تروریستی اخیر که از طریق پیجرها در لبنان صورت گرفت، به شهادت نرسیده است.
گفتنی است، پایگاه خبری «الحدث» اخیراً با انتشار مطلبی مدعی شده بود که تعدادی از مستشاران نظامی ایران در حادثه تروریستی لبنان به شهادت رسیده‌اند. عصر روز سه شنبه رسانه‌های لبنان از وقوع تعدادی انفجار در مناطق مختلف این کشور خبر دادند که بعد از آن مشخص شد که دستگاه‌های پیجر که شهروندان لبنانی از آن‌ها استفاده می‌کنند، هم‌زمان منفجر شده‌اند که بر اثر آن شمار زیادی از لبنانی‌ها به‌شدت زخمی و یا در برخی مواقع قطع عضو شده‌اند.

ادعای الشرق الاوسط درباره سفر قاآنی به عراق برای میانجی‌گری بین السودانی و چارچوب هماهنگی

روزنامه الشرق الاوسط در ادعایی نوشت: فرمانده نیروی قدس سپاه ایران با هدف رفع اختلاف بین نخست وزیر و سران چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه به عراق سفر کرده است.
به گزارش ایلنا، روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابع خبری ادعا کرد که سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران روز گذشته به بغداد رفته و با سران چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه و شماری از فرماندهان گروه‌های طرفدار تهران دیدار و گفت‌وگو کرده است.
این منابع گفتند که آنچه این روزها در داخل ائتلاف چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه در حال رخ دادن است، به مثابه یک آتشفشان در شرف انفجار است که به میانجی‌گری ایران نیاز داشته است.

بازدید فرمانده کل ارتش از پروژه انسداد مرزی

فرمانده کل ارتش از پروژه انسداد مرز در حوزه استحفاظی هنگ مرزی تایباد بازدید کرد. در این پروژه علاوه از موانع فیزیکی از جمله دیوار بتنی و سیم خاردار، از هوش مصنوعی نیز استفاده شده است.
به گزارش ایسنا، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمامده کل ارتش از روند اجرای طرح انسداد فیزیکی مرز در حوزه استحفاظی هنگ مرزی تایباد بازدید کرد. او پس از بازدید از پروژه انسداد مرز، از تلاش‌های نیروهای مسلح به‌ویژه مرزبانان در راستای تأمین امنیت پایدار قدردانی کرد.
راهبری پروژه انسداد مرزهای شرقی کشور بر عهده ستاد کل نیروهای مسلح بوده و توسط ارتش، سپاه و مرزبانی از سال گذشته آغاز شده است. این طرح با هدف مقابله با ناامنی مرزی، جلوگیری از قاچاق سلاح، مواد مخدر و انسان در حال اجراست. برای اجرای این طرح تقسیم کاری بین ارتش، سپاه و مرزبانی و فراجا انجام شده است. یکی از مشکلات مرزهای شرقی کشور، گستردگی مرزها و ناتوانی افغانستان و پاکستان برای کنترل مرزهای مشترک خود با ایران است که همین عامل موجب تردد اتباع غیرمجاز و گروه‌های تروریستی به کشور می‌شود. بر اساس گفته سید مجید میراحمدی معاون سیاسی امنیتی وزارت کشور، بودجه این طرح که با دستور شهید رئیسی رئیس‌جمهور وقت اختصاص یافته است، ۳ میلیارد یورو برای ۵ سال است. اجرای این طرح از سال ۱۴۰۲شروع شده است و بخش مهمی از این طرح به عهده نیروی زمینی ارتش گذاشته شده است. سردار احمدعلی گودرزی فرمانده مرزبانی فراجا درباره طرح انسداد مرزی پیش از این اظهار کرده بود: «قسمتی از کار، ازجمله بخشی از دیوار و جاده مرزی به عهده ارتش و سپاه گذاشته شده و اقدامات تکمیلی مثل حسگرها، انواع دوربین‌های الکترونیکی، اپتیکی، ریزپرنده‌ها، احداث برجک‌ها، پاسگاه‌ها و گروهان‌های مرزی به عهده مرزبانی است.»
امیر سرتیپ حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش نیز با بیان اینکه «نصب دیوار بتنی بخشی از طرح انسداد مرزهای شرقی است» گفت: «عمده این طرح شامل بکارگیری انواع فناوری‌های مراقبتی در مرز مثل انواع سنسورها، انواع رادارهای هشداردهنده، انواع پهپادها و سنسورهای زمینی است و همه اینها به علاوه دیوار مرزی باید دست به دست هم بدهند تا یک انسداد هوشمند به وجود آید چون صرف گذاشتن یک دیوار کفایت نمی‌کند.»
وی یادآور شد: «این نیرو با حمایت ستادکل نیروهای مسلح، مشغول پیاده‌سازی مجموعه‌ای از علم و فناوری در طرح انسداد مرزهای شرقی است و ۱۰۰ درصد این طرح انسداد مبتنی بر هوش مصنوعی خواهد بود یعنی به سیم خاردار و دیوار بسنده نشده است.»

تبدیل «پرنده کرار طرح رسول»
به یک «پرنده شبکه پذیر»

معاون هماهنگ کننده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: با توانمندی متخصصان داخلی در مدت زمان کمتر از یک سال هم برد راداری و اپتیک پرنده کرار طرح رسول را افزایش دادیم و هم آن را به یک پرنده شبکه پذیر تبدیل کردیم. به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ محمد یوسفی خوش‌قلب در گفت‌وگویی اظهار کرد: امروز ما به دنبال بکارگیری پهپاد مجهز به رادار هستیم تا از پهپادها به عنوان یک رادار هواپایه استفاده کنیم و در حال انتقال ظرفیت‌های اپتیک بر روی پهپاد هستیم. همچنین از پهپاد به عنوان یک رله ارتباطی و پرنده‌ای که در حوزه جنگ و دفاع الکترونیک به ما کمک کنند، استفاده می‌شود. وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز فرماندهی و کنترل فضایی در پدافند هوایی افزود: امروز در نیروی پدافند هوایی با توجه به ظرفیت‌ها و امکاناتی که در سطح کشور وجود دارد، یک مرکز فرماندهی کنترل فضایی داریم که می‌تواند اهدافی که در بخش قابل تعریف فضایی پدافند در فضا وجود دارد مثل موشک بالستیک را مورد کشف و رصد قرار دهد. در این حوزه ما ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بسیار خوبی داریم و در تعدادی از اماکن مأموریتی خود بسیاری از این ظرفیت‌ها را راه اندازی کردیم و بزودی تجهیز و به کارگیری ظرفیت‌های حوزه وسیع‌تر دفاع ضد بالستیک را به کار خواهیم گرفت.
وی اعلام کرد: با توانمندی متخصصان داخلی در مدت زمان کمتر از یک سال هم برد راداری و اپتیک پرنده کرار طرح رسول را افزایش دادیم و هم آن را به یک پرنده شبکه پذیر تبدیل کردیم. معاون هماهنگ کننده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان این‌که «ما در ارتباط با افزایش ارتفاع و برد عملیاتی این سامانه توانسته‌ایم اقدامات خیلی خوبی انجام دهیم»، تصریح کرد: روزی که این سامانه رونمایی شد از یک نوع موشک استفاده می‌کرد ولی امروز تقریباً این پرنده از تنوع موشکی برخوردار است؛ یعنی با توجه به نیاز عملیاتی، سرزمینی و منطقه جغرافیایی که قرار است مأموریت در آنجا انجام شود از چندین نوع موشک استفاده می‌کند. وی با بیان این‌که «سامانه‌های متنوع و متعددی برای پاسخگویی به تهدیدات متنوع و پر حجم داریم»، خاطرنشان کرد: نیروی پدافند هوایی در طول سال‌های گذشته توانسته در حوزه‌های خاص تهدیدات، مانند ریزپرنده‌ها، کروز، هواپیماهای بدون سرنشین و… امکانات خیلی خوبی در بحث دفاع لیزری ایجاد کند و در مقابله با بخشی از تهدیدات و حوزه‌های ویژه و با اولویت بندی این توانمندی‌ها را پیاده سازی کرده‌ایم. امروز در مراکز علمی و دانشجویی پدافند، مباحث جدید و به روز مطرح می‌شود. ما بلافاصله تهدیدات روز را هم از جنبه تهدید، هم از جنبه فنی و هم از جنبه مقابله‌ای وارد مراکز علمی و دانشی می‌کنیم، اتاق‌های فکر تشکیل می‌دهیم و راهکار مناسب را پیش‌بینی می‌کنیم.

سردار سلامی:
سپاه باید در هوش مصنوعی پیشگام باشد

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: سپاه باید بر هوش مصنوعی متمرکز شود و از این فناوری در تمام عرصه جنگ‌های شناختی و نبردهای فرهنگی و ... بهره برد. به گزارش ایرنا، سرلشکر حسین سلامی در آئین رونمایی از پروژه‌ها و شبکه فناوری ارتباطات در سپاه حضرت عباس (ع) اردبیل اظهار کرد: کار بسیار بزرگی در استان اردبیل انجام شده که به عنوان یک الگوی معتبر و قابل تکثیر و تکرار برای همه استان‌های کشور قلمداد می‌شود. وی افزود: هدف‌های بزرگ و آرمان‌های متعالی لازمه اصلی انجام کارهای بزرگ است ولی موفقیت در آن نیازمند انسان‌های بزرگ و بلند همت است، انسان‌هایی که شجاعت تصمیم‌گیری داشته و با غلبه بر ناامیدی‌ها قوی پیش رفته و بر خداوند توکل می‌کنند و با تدبیر صحیح و درست پیش می‌روند.