کمتر از شش روز تا انتخابات آمریکا باقی مانده است. به روشنی ميتوان گفت که از هفت ایالت چرخشی با ۹۳ رای الکترال، در صورت صحت نظرسنجیها هم اینک تقریبا تکلیف آریزونا (۱۱ رای) و جورجیا (۱۶ رای) به نفع ترامپ و میشیگان (۱۵ رای) به نفع هریس روشن شده است و رقابت نهایی به ۴ ایالت کارولینای شمالی، ویسکانسین، نوادا و پنسیلوانیا خلاصه شده است.
در این ۴ ایالت با مجموع آراء الکترال ۵۱ رای، در دو ایالت ویسکانسین (۱۰ رای) و نوادا (۶ رای) شانس هریس بیشتر و در ایالت کارولینای شمالی (۱۶ رای) شانس ترامپ بیشتر است. اما با توجه به تعداد آراء الکترال در هر یک از این ایالتها، به نظر ميرسد هر کاندیدایی بتواند آراء پنسیلوانیا با ۱۹ رای را کسب کند بیشترین شانس را برای ریاست جمهوری آمریکا خواهد داشت و اگر هریس پنسیلوانیا را ببازد دیگر شانس او برای ریاست جمهوری به حداقل رسیده یا اساسا منتفی خواهد شد.
طبق آخرین نظرسنجیها، هریس در پنسیلوانیا یک درصد پیش است، اما این یک درصد در دامنه خطا است و ثانیا ترامپ آرام آرام خود را به او نزدیکتر ميسازد.
به همین دلیل تقریبا در نخستین ساعات روز چهارشنبه، بیشتر نظرسنجیها و شرطبندیها و پیشبینیها ترامپ را دارای بخت بیشتر برای رئیس جمهور آمریکا ميدانند.
انصراف «واشنگتن پست» از حمایت از هریس:
از دیگر نشانههایی که موجب شده است، بسیاری از محافل سیاسی احتمال پیروزی ترامپ را بیشتر ببینند، انصراف ناگهانی واشنگتن پست از حمایت از هریس است.
در حالی که «واشنگتن پست» در تمام این سالها از مخالفان سرسخت ترامپ محسوب ميشد، و طبق سنت سنوات گذشته از سال ۱۹۷۶ (به جز ۱۹۸۸) همواره از یک کاندیدای دموکرات حمایت کرده است، و هفته گذشته نیز تصمیم هیات مدیره آن اعلام حمایت از هریس بود، اما روز جمعه ناگهان اعلام شد که واشنگتن پست تصمیم گرفته است از هیچ کاندیدایی حمایت نکند. در اثر این تصمیم، دو سردبیر برجسته واشینگتن پست استعفا و حداقل دویست و پنجاه هزار مشترک این رسانه، از اشتراک خود انصراف دادند. اما «جف بیزوس» مالک شرکت آمازون که در سال ۲۰۱۳ این روزنامه را به قیمت ۲۵۰ میلیون دلار خریداری کرد، این تصمیم را تصمیمی درست دانست.
حمایت ابر سرمایهداران و تغییر ماهیت حکومت:
بررسی نقش ابر سرمایهداران از جمله «جف بیزوس» یا «ایلان ماسک» با هدایت امواج جهتدار در شبکه ایکس در انتخابات اخیرآمریکا نیازمند یادداشت جداگانهایست. اما نظر به پیوند آنان با ترامپ و همچنین نگاه تجاری دونالد ترامپ به سیاست و نوع قرار دادهایی که او یا خانوادهاش علنا با کشورهایی چون عربستان و امارات و عمان و صربستان و ویتنام ... بسته و ادامه داده است (در حالی که در گذشته سیاستمداران درجه اول آمریکایی ولو در ظاهر از آن در قالب تضاد منافع اجتناب ميکردند). و با توجه به تجاری سازی سیاست در عرصه داخلی توسط ترامپ، نظیر فروش سهام رسانه اجتماعی متعلق به خودش که حتی به سرمایهداران کشورهای دیگر ممکن است صورت پذیرد و یا سرمایهگذاری بر رمز ارزها و کسب سرمایه از این شیوهها، به نظر ميرسد، در صورت برنده شدن ترامپ در انتخابات آمریکا باید جهان و «جهانی شدن» شاهد تغییر علنی ماهیت سیاست در آمریکا به یک «ابر بنگاه اقتصادی» باشد که همه چیز حول محور «ابر سرمایه داران جهان» با رهبری سیاسی - نظامی دونالد ترامپ و سلطه اقتصاد دیجیتالی ایلان ماسکها و جف بیزوسها و بازیگری کارتلها و تراستهای بن سلمانها و شیخ زائدها و امثال آن خواهد بود و به نوعی با فراملی شدن پیوند سرمایهداران و نقشآفرینی آنها در آینده اقتصاد و سیاست بینالملل در ذیل قدرت سیاسی، نظامی و اقتصادی آمریکا به ویژه در رقابت با چین مواجه خواهیم شد.