پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳

شکست دیگری برای پایداری با قبول استعفای حسین‌زاده از سوی مجلس

علی‌رغم تلاش یاران سعید جلیلی برای رأی نیاوردن تقاضای استعفای عبدالکریم حسین‌زاده، بهارستانی‌ها با استعفای او موافقت کردند.
صحن علنی مجلس یک روز پس از آنکه به کلیات اولین لایحه بودجه دولت پزشکیان رأی داد، بازهم در مسیر همراهی با دولت تازه روی کار آمده به استعفای یک نماینده خود نیز رأی مثبت داد تا او از امروز در قامت معاون رئیس جمهور ایفای مسئولیت کند.
به گزارش خبر آنلاین، صبح چهارشنبه در حالی صحن علنی مجلس دوازدهم به ریاست محمدباقر قالیباف، آغاز شد که درخواست مجدد استعفای عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده اشنویه و نقده برای حضور در دولت پزشکیان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این بار با موافقت بهارستان‌نشینان همراه شد.
این درحالیست که در هفته‌های گذشته نمایندگان با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده و حضور او در دولت پزشکیان به عنوان معاون امور توسعه روستایی و مناطق محروم مخالفت کرده بودند اما درپی پافشاری دولت، بالاخره مجلسی‌ها از موضع خود کوتاه آمدند و حسین‌زاده اولین معاون اهل سنت و کُرد رئیس جمهور شد.
چرا حسین‌زاده پیشنهاد پزشکیان
را بدون تعلل پذیرفت؟
طبق ماده ۹۲ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، پس از آنکه تقاضای استعفا توسط هیأت رئیسه مجلس قرائت شد، نماینده متقاضی استعفا به دفاع از علت استعفای خود خواهد پرداخت. در همین راستا، عبدالکریم حسین‌زاده، با حضور در پشت تریبون مجلس، خطاب به نمایندگان گفت: «عده‌ای می‌گویند حسین زاده دو شغله است، اما خداوند را شاهد می‌گیرم که یک بار هم به آن ساختمان نرفتم و در جلسه‌ای شرکت نکردم. حتی تیمی برای حفاظت بنده مشخص کردند، اما من قبول نکردم و گفتم تا زمانی که از مجلس خارج نشدم، حق نزدیکی به من را ندارید.»
وی با اشاره به علت پذیرفتن درخواست پزشکیان گفت: «بدون هیچ‌گونه تعللی پیشنهاد رئیس‌جمهوری برای تصدی معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور را قبول کردم، چرا که برای خدمت به محرومان انگیزه زیادی دارم.»
حسین‌زاده ادامه داد: «نمایندگان مجلس! من یکی از شما هستم و می‌دانم که هیچ‌کس به اندازه شما اشراف به نظام مسائل کشور ندارد. یقین دارم که اگر از یکی از شما بپرسند که فلان روز در کدام بخش و روستا مشکل وجود داشته است، خبر دارید. مطمئن باشید که بنده نظام مسائل فقر، بحران و فساد در کشور را با مشورت شما نمایندگان تدوین خواهم کرد.»
همچنین حسین‌زاده گریزی هم به انتقادات نمایندگان از صدور حکم پزشکیان پیش از بررسی تقاضای استعفا زد و بیان کرد: «یکی از مواردی که دوستان نماینده گله داشتند و به حق هم گله داشتند، زمان حکمی بود که برای بنده صادر و ابلاغ شد و آنان به شیوه ابلاغ حکم انتقاداتی داشتند. واقعیت آن است که هم بنده و هم رئیس جمهور به هیچ وجه من الوجوه مایل به این نبودیم که حکم امضا شده توسط رئیس جمهور پیش از استعفای بنده از نمایندگی مجلس و پیش از تأیید مجلس برای خروج بنده از مجلس، رسانه‌ای شود، اما این اتفاق افتاد.»
تندروها برای مخالفت با استعفای کریم حسین زاده به صف شدند
پس از اظهارات عبدالکریم حسین‌زاده، میکروفون ۶ نفر از نمایندگان در جهت مخالفت با استعفای او باز شد و به بیان دلایل مخالفت خود پرداختند. مخالفانی که بیشتر از طیف تندرو و یاران سعید جلیلی در مجلس بودند. قاسم روانبخش، نماینده قم در مجلس، اولین فردی بود که در مخالفت با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده، سخن گفت.
او با اشاره به پافشاری دولت در تصمیم خود گفت: «برای من جای سوال و بسیار تعجب است که وقتی استعفای آقای حسین‌زاده یک بار در مجلس مطرح شد و مجلس مخالفت کرده است، چرا دولت بر این امر اصرار دارد؟ به نظرم این کار نوعی توهین به مجلس است چراکه اینگونه تلقی می‌کنند که نمایندگان بدون تفکر و دقت رای دادند و دوباره می‌خواهند یک بار دیگر با دقت و تدبیر به این استعفا رای دهند.»
امیرحسین ثابتی، دست راست سعید جلیلی در مجلس هم، از مخالفان دیگر این استعفا بود. این نماینده تهران در مجلس گفت: «ما بحث شخصی با آقای حسین‌زاده نداریم و اگر امروز به جای ایشان فرد دیگری هم بود من مخالف بودم چرا که اینکه یک نفر سه هفته پیش در صحن صحبت کرده است و نمایندگان به هر دلیلی با استعفای او مخالفت کردند، دوباره بدون تغییر شرایط همان درخواست مطرح می‌شود؛ آیا این غیر از لجبازی با مجلس است؟ خاطرم هست که در یکی از دولت‌ها وقتی وزرای دولت استیضاح می‌شد، رئیس جمهور برای آنها حکم مشاور صادر می‌کرد و گفته می‌شد که دولت در حال لجبازی با مجلس است.»
وی افزود: «مسئله بعدی این است که همه ما از مردم رای گرفتیم و قولی به مردم داده‌ایم که ۴ سال در مجلس بمانیم؛ حال اینکه امروز به بهانه اینکه پست دیگری بگیریم از نمایندگی مجلس استعفا دهیم، باعث می‌شود که مردم بگویند که مجلس در راس امور نیست و نمایندگان مجلس را پله‌ای کردند تا به مناصب دیگر برسند. از طرف دیگر طبق قانون، ایجاد معاونت توسعه روستایی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، چرا کاری که خلاف قانون آئین نامه و همه چیز است را انجام دهیم؟ مسئله بعدی توصیه رهبری مبنی بر عدم خروج نمایندگان از مجلس است؛ رهبری به چه زبانی بگویند که مجلس را خالی نکنید؛ مردم نقده و اشنویه چه گناهی دارند که تا چند ماه نباید نماینده داشته باشند؟»
حمید رسایی، مخالف سوم با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده بود. او که در چند روز گذشته در پی فرستادن لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس، به دولت تاخته و پزشکیان را تهدید کرده بود، بار دیگر از تریبون صحن علنی برای حمله به ظریف و پزشکیان استفاده کرد.
رسایی گفت: «از آن رأی قبلی که ما دادیم تا الان چه چیزی عوض شده است که مجدداً باید تقاضای استعفای حسین‌زاده از نمایندگی مجلس را بررسی کنیم؟
بنده با شخص حسین‌زاده مخالفتی ندارم، بلکه این روال را غلط می‌دانم و این تضعیف مجلس است. اگر می‌خواهید خودتان را تضعیف کنید به این استعفا و به این کار تن دهید. ما یک ماه پیش تقاضای استعفای حسین‌زاده را بررسی کردیم و الان همه چیز سر خودش جای خودش است و دلیلی ندارد که رأی ما تغییر کند.»
وی با اشاره به لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس بیان کرد: «باید به قانون احترام گذاشته شود، قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس به امضای همین رئیس مجلس رسیده است و از سال ۱۴۰۱ قانون شده است. این قانون می گوید اگر کسی خودش، همسر و فرزندش تابعیت داشته باشد نباید پست حساس بگیرد. بعد رئیس جمهوری محترم کسی را که وزارت اطلاعات می گوید فرزندش تابعیت آمریکا دارد، معاون راهبردی کرد. تابعیت قهری یک چیز من درآوردی است.»
مجتبی ذوالنوری، نماینده قم از دیگر چهره‌های نزدیک به جبهه پایداری است. او که در جریان بررسی استعفای اول حسین‌زاده در جایگاه مخالف صحبت کرده بود، امروز هم بار دیگر به عنوان مخالف از تریبون گفت: «عده‌ای می‌گویند حسین‌زاده انگیزه خود را از دست داده است و دیگر نمی‌تواند در مجلس به خوبی فعالیت کند، این چه منطقی است که مطرح می‌شود؟»
وی ادامه داد: «ما باید منافع ملت را مد نظر قرار دهیم. هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به چه حقی مجدداً این استعفا را در دستور کار قرار داده است؟
زمانی که مجلس شورای اسلامی به یک وزیر رأی اعتماد نمی‌دهد، مگر ما مجدداً آن را بررسی می‌کنیم که الان باید مجدداً تقاضای استعفای حسین‌زاده را بررسی کنیم؟»
مهدی کوچک‌زاده، از دیگر نمایندگان تندرو مجلس بود که به عنوان مخالف در جایگاه قرار گرفت اما از نمایندگان خواست به تقاضای استعفای حسین‌زاده رأی مثبت بدهند.
کوچک‌زاده از جمله نمایندگانی بود که به صدور حکم پیش از موعد مسعود پزشکیان معترض بود و گفت: «حسین‌زاده کرد غیرتمند و فرزند و نوه شهید است. چند هزار نفر مانند پدر او برای حفظ تمامیت ارضی کشور شهید شدند؟
کور خواندید، ما مشکلی با کرد بودن و اهل تسنن بودن عبدالکریم نداریم. بلکه حرف بنده آن است که در این انتخابی که رئیس جمهوری انجام داده است، اصل تعارض منافع رعایت نشده است. بهتر بود که رئیس جمهوری فردی را برای مناطق محروم انتخاب کند که خودش متعلق به یک منطقه محروم نباشد.»
در نهایت علی‌رغم تلاش تندروها برای رأی نیاوردن تقاضای استعفای عبدالکریم حسین زاده، بهارستانی‌ها به استعفای او رأی موافق دادند تا این نماینده مجلس به عنوان معاون امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور رئیس جمهور در دولت حضور پیدا کند.