سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳

بازار انرژی

صعود قیمت نفت
پس از تصمیم جدید اوپک پلاس

قیمت نفت پس از موافقت اوپک پلاس برای به تاخیر انداختن افزایش برنامه‌ریزی شده تولید به مدت یک ماه و تحت تاثیر تحولات ژئوپلیتیکی خاورمیانه، در معاملات روز دوشنبه صعود کرد.
بهای نفت برنت حداکثر ۲ درصد افزایش یافت و به بیش از ۷۴ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به سمت ۷۱ دلار پیشروی کرد.
اوپک پلاس قصد داشت افزایش تولید گروهی به میزان ۱۸۰ هزار بشکه در روز را از ماه میلادی آینده آغاز کند اما اکنون این گروه، عرضه خود را تا پایان سال محدود نگه خواهد داشت.در این بین، بازار تحولات خاورمیانه را به دقت زیر نظر دارد و به تشدید تنش‌های منطقه‌ای واکنش نشان می‌دهد.
به گزارش ایسنا، هلیما کرافت، تحلیلگر شرکت «آر بی سی کپیتال مارکتس» در یادداشتی نوشت: نگرانی‌ها نسبت به اینکه اوپک قرار است نفت بیشتر به بازار ضعیف، عرضه کند، قیمت‌ها را تحت فشار کاهشی قرار داده بود. ادامه تنش‌ها در خاورمیانه که ممکن است تاسیسات نفتی را به خطر بیندازد، هم مورد توجه بازار قرار دارد.
قیمت نفت به شدت نوسانی شده و نگرانی نسبت به وجود مازاد عرضه در سال آینده و تقاضای ضعیف در چین، در برابر ناآرامی در خاورمیانه قرار گرفته که حدود یک سوم از نفت جهان را تامین می‌کند.

پافشاری مجارستان بر دریافت نفت روسیه
از خط لوله دروژبا

وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرد خط لوله دروژبا همچنان مسیر اصلی واردات نفت خام این کشور از روسیه خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پیتر سیارتو روز پنجشنبه (۱۰ آبان) پس از مذاکره با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود، در حاشیه کنفرانسی اعلام کرد خط لوله دروژبا همچنان مسیر اصلی واردات نفت خام این کشور خواهد ماند.
این خط لوله نفت خام روسیه را از طریق بلاروس و اوکراین به مجارستان و اسلواکی منتقل می‌کند.پس از توقف حمل‌ونقل محموله‌های نفتی روسیه به‌دلیل قرار گرفتن شرکت لوک‌اویل روسیه در ماه ژوئن در فهرست شرکت‌های تحریمی اوکراین، ماه گذشته عرضه به پالایشگاه‌های شرکت انرژی ام‌اوال مجارستان از سر گرفته شد.
برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا، مجارستان به‌دنبال حفظ روابط نزدیک سیاسی و تجاری با روسیه و وابستگی به انرژی این کشور است.
مجارستان همراه با اسلواکی و جمهوری چک به‌دلیل نداشتن جایگزین، از تحریم اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه مستثنا شده‌اند، اما اتحادیه اروپا از این کشور خواسته است منابع خود را متنوع سازد.
شرکت جاناف کرواسی که اجرای خط لوله آدریاتیک را در اختیار دارد، در پاسخ به پرسش‌های رویترز اعلام کرد آزمایش‌های مکرر روی جریان نفت خام در این خط لوله سالانه اطلاعات دقیقی را درباره ظرفیت واقعی، قابل‌اعتماد و ایمن این خط لوله به سمت مرز مجارستان ارائه می‌دهد.