سخنگوی قوه قضائیه از ارجاع پرونده چای دبش به شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی خبر داد و گفت که وقت رسیدگی به این پرونده در روز ۳ آذرماه امسال تعیین شده است.
به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر در نشست خبری امروز ضمن تبریک فرارسیدن روز ۱۳ آبان، گفت: در این روز دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) با تبعیت از ارزشهای اسلامی حرکت خودجوشی را برای حفظ انقلاب آغاز کردند که امام (ره) آن را انقلابی بزرگتر از انقلاب اول نامید.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص حادثه تروریستی تفتان گفت: ۱۰ نفر از عوامل پشتیبان این حادثه (تفتان) بازداشت شدند. در جریان درگیری و تعقیب و گریزی که بین تروریستها و عوامل نظامی صورت گرفت، ۸ نفر از تروریستها معدوم و ۴ نفر دستگیر شدند و کسانی که دستگیر شدند به جنایات خود در اقدامات تروریستی دیگر اعتراف کردند.
وی درباره اینکه با توجه به اعلام صدور کیفرخواست پرونده چای دبش از سوی دادستان تهران، آیا وقت رسیدگی به این پرونده تعیین شده یا خیر و آیا رسیدگی علنی خواهد بود؟ گفت: این پرونده در ۱۲ آبان ماه امسال به شعبه اول دادگاه انقلاب ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی ارجاع شد و بلافاصله وقت رسیدگی تعیین شده است و زمان رسیدگی ۳ آذرماه امسال است. وی در خصوص علنی بودن یا نبودن دادگاه گفت: این موضوع با تشخیص قاضی است.
جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده عوامل ترور شهید فخریزاده گفت: در این پرونده در استان آذربایجان غربی ۸ متهم شناسایی و برای آنها پرونده تشکیل شد. ۳ نفر از این افراد به دلیل ارتکاب جاسوسی برای رژیم اشغالگر با صدور قرار جلب به دادرسی به دادگاه معرفی شدند. ۳ نفر از اعضای این باند علاوه بر جاسوسی در پوشش قاچاق مشروبات الکلی مبادرت به انتقال تجهیزات ترور شهید فخریزاده به داخل کشور کرده بودند.
وی افزود: در دادگاه بدوی این ۳ نفر به اعدام محکوم شدند، پرونده در مرحله فرجام خواهی است. در مورد سایر متهمین شناسایی شده ترور شهید فخریزاده، پروندهای در دادگستری استان تهران مفتوح است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین جزئیات پرونده حادثه معدن طبس گفت: این پرونده در حال تکمیل تحقیقات است. بر اساس نظریه کارشناسان رسمی دادگستری ۵ نفر به عنوان مقصرین حادثه معرفی شدند. دادگستری اقدامات شاخصی را در این خصوص تاکنون به عمل آورده است.
جهانگیر ادامه داد: اینگونه حوادث مانند حادثه طبس در معادن کشور نباید عادی انگاری شود و باید تلاش کنیم ضوابط ایمنی رعایت شود که شاهد این حوادث نباشیم.
جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت دو تبعه فرانسوی بازداشت شده در ایران گفت: سیسیل کوهلر و ژاک پاریس دو تبعه فرانسویی به اتهام جاسوسی به نفع بیگانگان و علیه کشور و همچنین اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور در اردیبهشت ۱۴۰۱ دستگیر شدند که کیفرخواست آنها در سوم اسفند ۱۴۰۱ صادر و به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارسال شد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: این دو نفر از شرایط خوبی در بازداشتگاه برخوردار بوده و در سلامت به سر میبرند لذا هرگونه ادعایی در خصوص وضعیت غیرعادی آنها تکذیب میشود. جهانگیر گفت: متهمان از طریق کنسولگری با نزدیکان خودشان در تماس بودند و این مسئله نشان میدهد که از همه حقوق انسانی و قانونی که مورد نظر بوده برخوردار هستند.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده تخلفات گروه دبش گفت: تعهدات ارزی گروه دبش بیش از ۳ میلیارد یورو است که برای ۲.۸ میلیارد یورو رفع تعهدات صورت نگرفته و به میزان ۲.۷ میلیارد یورو کالا وارد نشده است. به دلیل عدم ورود کالا به کشور مهلت رفع تعهد ۲.۲ میلیارد یورو منقضی شد. وی گفت: بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان اموال اعم از منقول و غیرمنقول شناسایی و توقیف شده است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در خصوص کالاهای موجود نیز ۶ هزار و ۶۹۵ تن چای به ارزش ۷۷۲ میلیارد تومان توسط سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی به فروش رفته است. در مزایده حضوری در ۱۲ آبان در استان هرمزگان از مجموع ۸۹ دستگاه کانتینر، ۵۲ دستگاه کانتینر چاب به مبلغ ۱۷۷ میلیارد تومان به فروش رسیده است.
جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات دستگاه قضا نسبت به استرداد مرجان شیخ الاسلامی یکی از متهمان پرونده شرکت بازرگانی پتروشیمی گفت: برای نامبرده اعلان قرمز شد و به مراجع بین المللی اعلام شده است و از طریق پلیس بین الملل نسبت به استرداد او اقدام کردند که امیدواریم این محکوم فراری به زودی دستگیر و به کشور برای اجرای مجازات عودت داده شود و حقوقی که از بیت المال رفته از او بازپس گرفته شود. نسبت به سایر متهمین پرونده قرار است جلسات رسیدگی بعدی در بیست و یکم، بیست و دوم و بیست و سوم آبان ماه سال جاری در شعبه مربوطه برگزار شود.
جهانگیر در خصوص پرونده فساد در فوتبال گفت: اخیراً موضوعاتی در خصوص پرونده فساد در فوتبال مطرح شده و در مورد تعدادی از اشخاص حقوقی که در حوزه فوتبال فعالیت میکردند مسائلی مطرح شده و پروندههایی طرح شده که ان شاءالله نتایج این پروندهها به موقع اطلاع رسانی خواهد شد.
جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص موضع قوه قضائیه درباره بیانیه مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در مورد رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی گفت: موضع قوه قضائیه درباره این بیانیه از سوی رئیس قوه قضائیه اعلام شد و ما همان موضع را تکرار میکنیم. سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دو خبرنگار (نیلوفر حامدی و الهه محمدی) گفت: این دو نفر در تاریخ اول آبان امسال تقاضای عفو و مساعدت داشتند و در نامهای متعهد شدند که اقدامی خلاف قانون و مقررات کشور انجام ندهند. همچنین متعهد شدند که به تعهدات کتبی و اخلاقی پایبند باشند.
جهانگیر اضافه کرد: اکنون این نامه به کمیسیون عفو در دادگستری استان تهران ارسال شده است و پس از بررسی نتیجه آن اعلام خواهد شد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص قطع انگشتان دو سارق در ارومیه گفت: اجرای حدود الهی مبتنی بر شرع مقدس و قانون مجازات اسلامی شرایطی را فراهم کرده که در صورت تحقق شرایط، ما ناگزیر از اجرای قانون هستیم و در این خصوص باید قانون شرع اجرا شود.
وی گفت: این ۲ نفر بیش از دهها فقره محکومیت، سرقت و آدم ربایی داشتند و بهدلیل جرائم متعددشان، مشمول قطع ید شدند. این مساله با سند تحول هیچ تناقض و مغایرتی ندارد و اگر چه سند تحول در راستای ارتقای خدمت رسانی به مردم است ولی این طور نیست که بخواهیم بگوییم بحث سند تحول قضایی میخواهد تعطیل کننده حدود باشد که این چنین نیست.
اصغر جهانگیر در پایان نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد و موضع گیری دولت آلمان در این باره، گفت: در مورد اقدامات دولت آلمان باید بگوییم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، مستقل است و به هیچ کشور خارجی حق ورود و دخالت در جریانهای قضایی کشورمان را نمیدهیم، لذا این حق قانونی ما است که به جرایم اتباع خودمان رسیدگی کنیم. جهانگیر بیان کرد: پرونده این فرد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفت و منجر به محکومیت وی شد. جمشید شارمهد محکوم به اعدام بود، حکم او آماده اجرا بود، اما قبل از اجرای حکم، فوت کرد.