چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳

سلامت

۵۶ درصد زایمان‌های کشور سزارین است

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با اعلام اینکه عمل‌های زایمان طبیعی در بخش دولتی رایگان است، گفت: زایمان سزارین ۵۴ تا ۵۶ درصد تخمین زده می‌شود که این آمار تا به امروز کاهش پیدا نکرده است.
صابر جباری فاروجی رئیس مرکز جوانی جمعیت سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که آیا تعداد عمل‌های سزارین بیشتر از عمل‌های طبیعی است؟ گفت: برخی خانم‌ها دوست دارند در یک ساعت خاص و تاریخ‌های خاص اقدام به زایمان کنند که دلیل شلوغی بیمارستان‌ها این نوع عمل‌ها به شمار می‌رود.وی گفت: بخش درمان به دانشگاه‌ها ابلاغ کرده است که این نوع زایمان‌ها را محدود کرده و پذیرش آن را کنترل کند. همچنین زایمان سزارین ۵۴ تا ۵۶ درصد تخمین زده می‌شود که این آمار تا به امروز کاهش پیدا نکرده است. وی ادامه داد: اگر مادران از فواید زایمان طبیعی برای خود و فرزندشان آگاه باشند و عوارض‌های سزارین را بدانند خودشان دیگر به عمل سزارین رغبتی نشان نمی‌دهند. البته ما تمرکزمان را بر کاهش سزارین در زایمان‌های نخست گذاشته‌ایم؛ زیرا این باعث می‌شود در زایمان‌های بعدی نیز سزارین انجام شود.رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که زایمان طبیعی در آب چقدر مورد استقبال واقع شده است؟ گفت: وزارت بهداشت یکی از اولویت‌های خود را برای افزایش زایمان طبیعی توسعه اتاق‌های زایمان به عنوان تک نفره یا در اصطلاح LDR گذاشته است. در بخش LDR زایمان کم درد، بدون درد و زایمان در آب وجود دارد که در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی انجام می‌شود. به گزارش مهر، وی در آخر خاطرنشان کرد: هزینه در عمل‌های زایمان طبیعی در بخش دولتی به صورت رایگان است و در بخش خصوصی طبق تعرفه بخش خصوصی صورت می‌گیرد. در خصوص زایمان در آب اینکه چه تعداد از مراکز در جذب زایمان این نوع زایمان عمل کرده است؛ آماری نداریم.

اجرای سراسری واکسیناسیون
«روتاویروس» تا ۳ هفته آینده

معاون بهداشت وزارت بهداشت از اجرای سراسری واکسیناسیون «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده خبر داد.
دکتر علیرضا رئیسی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت اجرای واکسیناسیون روتاویروس گفت: تزریق واکسن روتاویروس به صورت پایلوت در برخی مناطق کشور در حال انجام است. براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این واکسن به زودی وارد برنامه واکسیناسیون ملی می‌شود. این واکسن، حداکثر تا ۳ هفته آینده وارد برنامه واکسیناسیون ملی می‌شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در حا حاضر، واکسن پنوموکوک از واکسن‌هایی است که به صورت سراسری در کشور تزریق می‌شود. به اذعان مسوولان وزارت بهداشت، واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی و همچنین واکسن پنوموکوک در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود. واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان به علت بیماری‌های ذات‌الریه جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

روغن‌های خوراکی با نقطه دود بالا، انتخابی مناسب‌تر برای سلامت

مدیر کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تأکید کرد که روغن‌های خوراکی و سرخ‌کردنی مناسب باید از ویژگی‌هایی چون نقطه دود بالا، اسیدهای چرب مناسب و کمترین میزان اسید چرب ترانس برخوردار باشند تا سلامت مصرف‌کنندگان حفظ شود. به گزارش ایسنا، دکتر عبدالعظیم بهفر با اشاره به اهمیت انتخاب روغن‌های خوراکی مناسب اظهار داشت: نقطه دود به دمایی گفته می‌شود که در آن روغن شروع به دود کردن و تجزیه می‌کند. روغن‌هایی که نقطه دود بالایی دارند، می‌توانند دماهای بالای سرخ کردن را تحمل کنند بدون اینکه بسوزند یا تغییر شیمیایی مضر بدهند. این ویژگی باعث می‌شود که روغن در دماهای بالا پایداری بیشتری داشته باشد و مواد سمی و سرطان‌زا تولید نکند. به این ترتیب، روغنی که نقطه دود بالاتری دارد، برای سرخ کردن بهتر و سالم‌تر است.وی افزود: روغن‌های خوراکی و سرخ‌کردنی باید ویژگی‌هایی چون مقاومت در برابر اکسیداسیون و عدم تولید مواد سمی در دمای بالا را داشته باشند. همچنین این روغن‌ها باید کمترین میزان اسید چرب ترانس را داشته باشند تا از بروز مشکلات قلبی و افزایش کلسترول مضر در بدن جلوگیری شود.بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، بهفر همچنین به اهمیت حضور ویتامین‌هایی نظیر ویتامین E و A در روغن‌ها اشاره کرد و گفت: روغن‌های حاوی این ویتامین‌ها به عنوان آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی عمل می‌کنند و به حفظ سلامت بدن کمک می‌نمایند.