4 دستور مهم پزشکیان
برای توسعه مکران
رئیس جمهوری با تأکید بر ضرورت اصلاحات اساسی در کلیت طرحهای ارائه شده برای توسعه مکران، 4 راهکار و دستور مهم و فوری برای آمادهسازی زمینههای لازم توسعه این منطقه مطرح کرد.
دومین جلسه بررسی و تحلیل طرحهای توسعه دریامحور با تأکید بر منطقه ساحلی مکران، صبح امروز یکشنبه با حضور رئیس جمهور برگزار و طرح ارائه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی در این زمینه و همچنین برخی موانع و چالشهای پیشروی توسعه این منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر مسعود پزشکیان در این جلسه ملزومات رسیدن به نقطه مطلوب در طرحهای توسعه مکران را نیازمند مسئلهشناسی و راهکارهای چگونگی حل این مسایل با هدف ایجاد منطقهای برازنده مردم و کشور عنوان کرد و افزود: از این منظر معتقدم طرحهای کلی ارائه شده برای توسعه مکران نیازمند تغییر اساسی بوده و با توجه به اینکه این منطقه قرار است به عنوان الگوی نوین توسعه و قطب اقتصادی و سیاسی کشور معرفی شود، هر طرحی باید متناسب با این چشم انداز ترسیم شود.
رئیس جمهوری در ادامه با تأکید بر ضرورت لحاظ تناسب ظرفیتها و موقعیت این منطقه با دیگر مناطق توسعه یافته در زنجیره ارزش جهانی، در تدوین طرحهای توسعهای برای آن اظهار داشت: ما مصمم به توسعه مطلوب این منطقه هستیم، چرا که از سیاستهای اولویتدار مصوب رهبری معظم انقلاب و نیاز اساسی کشور است و برای تسریع در روند توسعه آن حتی ممکن است برخی جلسات دولت را در این منطقه برگزار کنیم.
دکتر پزشکیان در ادامه «تقویت اقتصادهای بومی منطقه»، «تأمین زیرساختهای لازم در حوزه انرژی با تکیه بر انرژیهای تجدیدپذیر»، «تسریع در تکمیل کریدورهای مواصلاتی منطقه با همکاری شرکای بینالمللی» و «جذب و متمرکز نمودن سرمایهگذاری داخلی و خارجی در مکران» را به عنوان 4 راهکار و پیشنهاد مهم و فوری برای شتاببخشی به آمادهسازی زمینههای لازم برای توسعه مکران مطرح کرد وگفت: ضروری است که طراحان و برنامهریزان توسعه مکران حتما از ظرفیت مشاوران زبده بینالمللی در طراحی نقشه توسعه مکران استفاده نمایند.
رشیدیان نماینده ویژه رئیس جمهوری
در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد
رئیس جمهوری در حکمی ضمن انتصاب آقای علیرضا رشیدیان به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با تاکید بر اهمیت افزایش همکاری و همافزایی صمیمانه بین دستگاههای ذیربط و نظارت مستمر وی بر عملکرد آنها، تصریح کرد: بدیهی است دستگاهها و نهادهای مسئول نیز مکلف به همکاری و پاسخگویی نسبت به وظایف قانونی خویش هستند. دکتر مسعود پزشکیان در حکم انتصاب آقای علیرضا رشیدیان به سمت «نماینده ویژه رئیس جمهور در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز» آورده است: انتظار دارد نسبت به سازماندهی و تشدید مبارزه قاطع و بیامان با قاچاق کالا و ارز، با بهرهمندی از عناصر مؤمن و پاکدست و با تکیه بر مسئلهشناسی دقیق موضوع قاچاق، آسیبشناسی فرآیندها و روشهای موجود در کلیه حوزههای مرتبط، رصد و شناسایی زمینهها و شبکه قاچاق مبتنی بر نظارت سازمان یافته و دقیق، اصلاح یا بهبود فرآیندها و بسترهای تاثیرگذار بر قاچاق، ارائه راهکارهای مناسب در راستای قطع زمینههای قاچاق کالا و ارز با استفاده از ظرفیت نخبگان و نهادهای مردمی، برگزاری منظم جلسات پیگیری مستمر مصوبات تا حصول نتیجه، افزایش همکاری و همافزایی صمیمانه بین دستگاههای ذیربط و نظارت مستمر بر عملکرد آنان اقدام نمائید.
متن حکم رئیس جمهور به شرح زیر است؛ به استناد ماده (3) اصلاحی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 10 بهمن 1400 مجلس شورای اسلامی و نظر به تعهد، تجارب و سوابق مدیریتی ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان «نماینده ویژه رئیس جمهور در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز» منصوب میشوید.
انتظار دارد با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب قانون اساسی اهداف سند چشم انداز، سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)، برنامه هفتم پیشرفت و با رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم نسبت به سازماندهی و تشدید مبارزه قاطع و بیامان با قاچاق کالا و ارز، با بهرهمندی از عناصر مؤمن و پاکدست و با تکیه بر مسئلهشناسی دقیق موضوع قاچاق، آسیبشناسی فرآیندها و روشهای موجود در کلیه حوزههای مرتبط، رصد و شناسایی زمینهها و شبکه قاچاق مبتنی بر نظارت سازمان یافته و دقیق، اصلاح یا بهبود فرآیندها و بسترهای تاثیرگذار بر قاچاق، ارائه راهکارهای مناسب در راستای قطع زمینههای قاچاق کالا و ارز با استفاده از ظرفیت نخبگان و نهادهای مردمی، برگزاری منظم جلسات پیگیری مستمر مصوبات تا حصول نتیجه، افزایش همکاری و همافزایی صمیمانه بین دستگاههای ذیربط و نظارت مستمر بر عملکرد آنان اقدام نمائید. بدیهی است سایر دستگاهها و نهادهای مسئول مکلف به همکاری و پاسخگویی نسبت به وظایف قانونی خویش میباشند. توفیقات روز افزون آن جناب را در انجام شایسته وظایف محوله از درگاه خداوند سبحان خواستارم.
نشست سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد
نشست مشترک سران قوای مجریه، مقننه و قضائیه به میزبانی رئیس جمهور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، نشست مشترک مسعود پزشکیان رئیس قوه مجریه، محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه و غلامحسین محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه عصر شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ به میزبانی رئیس جمهور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
آخرین مصوبات جلسه شورای اقتصاد
درجلسه شورای اقتصاد دولت مصوب شد که تامین مالی ۲۵۰ تا۳۰۰ هزارمیلیارد تومان برای طرحهای تولیدی و پیشران کشور فراتر از روند جاری انجام شود. به گزارش ایسنا، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت پس از شرکت در جلسه شورای اقتصاد درباره مصوبات این شورا گفت: موضوع محدودیت دسترسی به منابع مالی با نرخ مناسب اعم از تسهیلات و تامین مالی وپولی از بازار سرمایه در ستاد اقتصادی دولت مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به این که حمایت از تولید ضرورت دارد مقررشد برای طرحهای تولیدی و پیشران کشوردر حد۲۵۰ تا۳۰۰ هزارمیلیارد تومان فراتر از روند جاری تامین مالی صورت پذیرد. وی ادامه داد: هم چنین جهت حمایت از بازار سرمایه مقررشد انتشار اوراق با نظم بهتری انجام شود و حتما کمیته هماهنگی انتشار اوراق با حضور سازمان بورس تشکیل شده و نظام نرخهای تامین مالی بازار پول و سرمایه اصلاح شود. به گفته سخنگوی دولت همچنین مجموعهای از سیاستها برای رفع تنگنای اعتباری مورد تایید قرار گرفت.
سفرهای استانی در دولت پیگیری میشود
معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم در رابطه با سفرهای استانی رئیس جمهور، گفت: ارتباط با مردم قطع و حذفشدنی نیست؛ حتماً سفرهای استانی وجود خواهد داشت.
عبدالکریم حسینزاده معاون رئیس جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با برنامه سفرهای استانی رئیس جمهور اظهار کرد: ارتباط با مردم قطعشدنی و حذفشدنی نیست؛ حتماً این سفرها وجود خواهد داشت. من شاهد بودم که در دولت برنامهریزیهای سفرها را انجام میدهند. وی با بیان اینکه سفرهای استانی در دولت چهاردهم ادامه خواهد داشت، افزود: ارتباط از نزدیک با مردم برقرار خواهد بود اما فکر میکنم تاکید دولت بر این است که از ریل برنامهریزی خارج نشود. یعنی علی رغم شکلگیری سفرها همچنان مبنای دولت برنامه توسعه ۵ ساله هفتم و بودجه سالیانه و سند آمایش که تهیه خواهد شد است و سفرهای استانی اینها را مختل نخواهد کرد. معاون رئیس جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تصریح کرد: به اعتقاد من رئیس جمهوری که شبیهترین مسئول اجرایی به جامعه خود است حتماً ارتباط و صمیمیتش را با مردم تقویت خواهد کرد. حسینزاده در پاسخ به این پرسش که چقدر از ارتباط خود به عنوان نماینده سابق مجلس در توسعه روستاها بهرهمند خواهید شد، گفت: ما نیاز به ائتلاف بین همه ارکان جامعه داریم و این محدود به این نیست که صرفاً ارکان حکمرانی با هم ائتلاف داشته، بلکه یعنی میان حکمرانی و ملت برای رفع فقرزدایی و محرومیت زدایی ائتلاف ایجاد شود و این یک اصل اساسی برای ما خواهد بود.