شبکه آمریکایی سیانان از بحث کنونی مقامهای وزارت دفاع آمریکا بر سر پاسخ دادن به هر گونه دستور دونالد ترامپ برای استقرار سربازان ارتش در داخل ایالات متحده و یا اخراج گسترده کارمندان غیرسیاسی وزارتخانه خبر داد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا پیش از این درباره این احتمال که در آینده در دوره ریاستجمهوریاش از سربازان ارتش برای اجرای فرامین داخلی و اخراج گسترده مهاجران استفاده کرده و همچنین وزارتخانهها و نهادهای دولت فدرال ایالات متحده را با کارمندان و مقامهای وفادار به خود پر کرده و به «پاکسازی عوامل فاسد» در تشکیلات امنیت ملی آمریکا بپردازد، صحبت کرده بود.
براساس گزارش شبکه «سیانان»، ترامپ در دور اول ریاستجمهوری خود روابط پرتنشی را با بخش اعظمی از رهبران نظامی ارتش از جمله ژنرال «مارک میلی»، رئیس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا پیدا کرده بود. پیش از این گزارش شد که این ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا در زمان خدمتش در دوره ریاست جمهوری ترامپ گامهایی را با هدف محدود کردن توانایی رئیس جمهور منتخب کنونی به منظور استفاده از تسلیحات هستهای اجرا کرد. ترامپ نیز پیشتر ژنرالهای ارتش آمریکا را «ضعیف» و «رهبرانی بی تاثیر» خوانده بود.
شبکه آمریکایی تصریح کرد: مقامهای کنونی وزارت دفاع ایالات متحده خودشان را برای تغییرات در پنتاگون و در نظر گرفتن سناریوهای مختلف برای مواجهه با این تغییرات آماده میکنند.
یک مقام وزارت دفاع آمریکا گفت: «ما همگی داریم برای بدترین سناریو تدارک دیده و برنامهریزی میکنیم اما واقعیت این است که هنوز نمیتوانیم پیشبینی کنیم که وضعیت چطور پیش خواهد رفت.»
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایالات متحده پرسشهایی را میان ردههای پنتاگون به وجود آورده درباره اینکه باید نسبت به صدور هر گونه دستورات خلاف قانون از سوی دونالد ترامپ به ویژه در صورت حمایت گماشتگان سیاسی وی در داخل وزارتخانه از این دستورات، چه برخوردی داشت.
به نوشته سیانان یک مقام نظامی دیگر اظهار کرد: «قوانین سربازان ارتش را ملزم کرده که از دستورات غیرقانونی تبعیت نکنند. اما سوال این است که بعد از آن چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا ما شاهد استعفاهای گسترده رهبران ارشد نظامی خواهیم بود؟ یا اینکه آیا آنها در واکنش به این رویداد دست به برکنار کردن نیروها خواهند زد؟»
هماکنون مشخص نیست که ترامپ چه فردی را به عنوان گزینه وزارت دفاع انتخاب خواهد کرد هر چند که به گفته یک مقام سابق وزارت دفاع آمریکا که سابقه خدمت در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ را دارد، این رئیس جمهور منتخب ایالات متحده نمیخواهد آن نوع روابط «خصمانه» که در دوره اول ریاست جمهوری با مقامهای نظامی داشت را دوباره تکرار کند.
مقام مذکور ادامه داد: «در آن زمان روابط کاخ سفید با وزارت دفاع آمریکا واقعا بد بود و هم اکنون دغدغه اصلی مربوط به این است که ترامپ چطور این بار افراد و مقامهای وزارت دفاع را بر میگزیند.»