دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳

اخبار کوتاه

تولید بیش از ۳۵۰ هزار تن
شمش آلومینیوم در ۷ ماه امسال

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد: تولید شمش آلومینیوم کشور در هفت ماهه ۱۴۰۳، به بیش از ۳۵۰ هزار تن رسید.
به گزارش ایمیدرو، چهار شرکت بزرگ آلومینیومی‌کشور (آلومینیوم جنوب، ایرالکو، المهدی و آلومینای ایران) از ابتدای فروردین تا پایان مهر، ۳۵۲ هزار و ۴۲۳ تن شمش آلومینیوم تولید کردند، این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۳۶۷ هزار و ۹۱ تن بود.از میزان شمش آلومینیوم تولید شده طی هفت ماهه ۱۴۰۳، شرکت‌های «آلومینیوم جنوب» ۱۴۴ هزار و ۴۹۶ تن، «ایرالکو» ۱۰۰ هزار و ۹۹۸ تن، «المهدی» ۸۷ هزار و ۲۲۷ تن و «آلومینای ایران» ۱۹ هزار و ۷۰۲ تن تولید کردند. همچنین از ابتدای فروردین تا پایان مهر امسال، ۱۳۸ هزار و ۸۵۹ تن «پودر آلومینا»، ۲۳۲ هزار و ۸۵۱ تن «هیدرات آلومینیوم» و ۴۵۹ هزار و ۴۰۹ تن «بوکسیت» در شرکت آلومینای ایران تولید شد که در مقایسه با رقم تولیدی مدت مشابه سال گذشته (۱۳۶ هزار و ۱۱۷ تن «پودر آلومینا»، ۲۲۸ هزار و ۶۱۸ تن «هیدرات آلومینیوم» و ۳۲۷ هزار و ۸۷۲ تن «بوکسیت»)، به ترتیب ۲، ۲ و ۴۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

انبارهای بورس کالا
آماده اخذ زعفران از کشاورزان

رئیس اداره توسعه کالایی بورس کالای ایران گفت: با توجه به فرارسیدن فصل برداشت زعفران، کشاورزان زعفران کار می‌توانند حاصل دسترنج یکساله خود را به انبارهای پذیرش شده بورس کالا تحویل دهند.
به گزارش خبرنگار مهر محبوبه اسکندری اعلام کرد: کشاورزان اطمینان داشته باشند که محصول زعفرانشان در نهایت امنیت و با حفظ کیفیت در انبارها نگهداری می‌شود.به گفته اسکندری، کشاورزان می‌توانند هر زمان به پول محصول خود نیاز داشته باشند، به همان میزان محصول را در نمادهای معاملاتی انبار زعفران به فروش رسانده و وجه آن را در سریع‌ترین زمان ممکن دریافت کنند.رئیس اداره توسعه کالایی بورس کالای ایران ادامه داد: با فرارسیدن فصل برداشت زعفران، تاکنون ۹ انبار با رعایت تمام استانداردها برای حفظ و نگهداری زعفران کشاورزان پذیرش و اطلاعات آن‌ها در سایت رسمی‌بورس کالا درج شده است. براساس این گزارش، فصل برداشت زعفران نزدیک است و نماد انبارهای بورسی با سررسید ۱۴۰۴ از روز اول آبان ماه جاری در بورس کالا فعال شده تا امسال هم مانند چند سال گذشته، زعفران‌کاران بتوانند محصول برداشت شده خود را به انبارهای بورسی تحویل دهند.

عرضه منظم پساب در بورس انرژی

علی نقوی گفت: راه‌اندازی معاملات پساب در بورس انرژی علاوه بر ایجاد شفافیت در قیمت‌گذاری، می‌تواند به توزیع عادلانه آب، کاهش مصرف بی‌رویه و ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا کمک قابل توجهی کند.
به گزارش بورس انرژی ایران، علی نقوی مدیرعامل بورس انرژی ایران از آغاز مجدد عرضه پساب در بورس انرژی ایران خبر داد و گفت: از این پس این بازار به شکل منظم و هفتگی میزبان عرضه پساب خواهد بود. ایجاد شفافیت در تعیین قیمت، توزیع عادلانه آب، کاهش مصرف بی‌رویه و ایجاد تعادل عرضه و تقاضا از مهم‌ترین مزایای عرضه پساب در بورس انرژی ایران است.مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: شرکت فاضلاب استان تهران از پانزدهم آبان ماه امسال با عرضه ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب پساب در بورس انرژی ایران؛ مجدد عرضه این محصول در بازار شفاف و رقابتی بورس انرژی ایران را آغاز کرد. طبق اعلام این شرکت هر هفته حجم مناسبی پساب در بازار عرضه می‌شود.دومین عرضه در روز سه‌شنبه ۲۲ آبان ماه انجام خواهد شد. علی نقوی افزود: در دومین عرضه هفتگی پساب از سوی شرکت فاضلاب استان تهران؛ برابر ۲ میلیون متر مکعب پساب تصفیه‌خانه فیروز بهرام (غرب تهران)؛ ۴ میلیون متر مکعب پساب تصفیه‌خانه جنوب تهران؛ ۶۰۰ هزار متر مکعب پساب تصفیه خانه زرگنده؛ ۵۰۰ هزار متر مکعب پساب تصفیه‌خانه قیطریه و ۱۰۰ هزار متر مکعب پساب تصفیه‌خانه صاحب‌قرانیه در بورس انرژی ایران عرضه می‌شود.

ارسال ۲۶۰ میلیون لیتر انواع
فرآورده نفتی به تمامی ‌نقاط کشور

یک مقام مسئول گفت: هوشمندسازی جایگاه‌های سوخت با توجه به مشکلات تأمین منابع مالی این طرح اجرایی نشد اما در یک سال اخیر توانستیم معماری جدیدی از سامانه هوشمند سوخت تدوین کنیم.
به گزارش وزارت نفت، کرامت ویس‌کرمی‌ظهر دیروز (یکشنبه، ۲۰ آبان‌) در سمینار علمی‌- تخصصی «هوش مصنوعی، تحول سوخت‌رسانی» با دعوت از تمامی‌مجموعه‌های فعال در حوزه بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت برای همکاری اظهار کرد: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران قدمتی بیش از ۹۶ ساله دارد و هم‌اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که با توجه به گستردگی عظیم این شرکت در تأمین و توزیع سوخت باید استفاده از هوش مصنوعی در دستور کار قرار گیرد.وی با بیان اینکه در این شرکت ۲۶۰ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی از طریق ۱۵ هزار ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای و به‌صورت شبانه‌روزی به نقاط مختلف کشور ارسال می‌شود، گفت: هوشمندسازی جایگاه‌های عرضه سوخت با توجه به مشکلات تأمین منابع مالی این طرح اجرایی نشد، اما در یک سال اخیر با تلاش‌های بسیار توانستیم معماری جدیدی از سامانه هوشمند سوخت تدوین کنیم که باید در دست اجرا قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه این شرکت دارای ۲۳۵ ناحیه عملیاتی در سراسر کشور است، ادامه داد: بحث هوشمندسازی نواحی در دستور کار قرار دارد و با استفاده از این روش، تمام وظایف نواحی بدون دخالت نیروی انسانی و سخت‌افزار انجام می‌شود و برای انجام این کار باید به نقش هوش مصنوعی باور داشته باشیم.