ارزیابیها نشان میدهد برزیل در هفت ماه نخست سال جاری، تامینکننده عمده گوشت مرغ مورد نیاز کشور بوده است. دادهای گمرک نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی، مرغ مورد نیاز کشور از سه مبدا «برزیل»، «امارات متحده عربی» و «ترکیه» وارد کشور شده و این سه کشور تامین کننده اصلی مرغ کشور بودهاند.
با توجه به دادههای اعلام شده میتوان گفت در بازه زمانی مورد بررسی، کمیبیش از 64 میلیون و 314 هزار دلار مرغ با حجم 32 هزار و 366 تن وارد کشور شده است.
عمده واردکنندگان مرغ به ایران
در میان واردکنندگان این کالای اساسی «برزیل» بیشترین سهم به لحاظ وزنی و ارزشی را به خود اختصاص داده است. برآوردهها نشان میدهد ارزش مرغ وارد شده از این کشور کمیبیش از 34 میلیون و 203 هزار دلار با حجم 17 هزار و 268 تن بوده است.
اما در این مدت 34 میلیون و 203 هزار دلار مرغ وارداتی با حجم 14 هزار و 884 تن از «امارات متحده عربی» وارد کشور شده است. امارات به عنوان یکی از مهمترین مراکز تجارت جهانی، نقش قابل توجهی در واردات کالا به ایران دارد و بسیاری از کالاها از طریق این کشور وارد میشوند.
با توجه به دادههای منتشر شده از سوی گمرک میتوان گفت «ترکیه» هم هرچند در جمع کشورهای واردکننده مرغ قرار داشته است، اما سهم این کشور بسیار اندک بوده ، بطوریکه ارزش وارداتی این کشور به نیم میلیون دلار هم نمیرسد.
دادههای گمرک نشان میدهد که در بازه زمانی مورد بررسی، از مجموع بیش از 64 میلیون دلار واردات مرغ، سهم ترکیه تنها 429 هزار دلار بوده است. همچنین، حجم مرغ وارد شده از ترکیه هم حدود 213 تن برآورد شده است که نسبت به کل واردات مرغ به کشور، مقدار ناچیزی است.
آرامش در بازار گندم با کاهش تنشها
کاهش تنش جنگ روسیه و اوکراین و بهبود چشمانداز عرضه جهانی گندم، کاهش قیمت این کالای اساسی در بازارهای جهانی را به همراه داشت. ؛ ارزیابیها نشان میدهد عوامل مختلفی از جمله افزایش تولید گندم در کشورهای عمده تولیدکننده و کاهش نگرانیها درباره اختلال در صادرات از دریای سیاه، کاهش قیمت گندم در بورس شیکاگو را به همراه داشته است.
افزایش عرضه سویا در بازار و کاهش تقاضا، باعث کاهش قیمت این محصول شده بود. اما با بهبود شرایط بازار، قیمت سویا مجددا روند صعودی به خود گرفته است. در مقابل، کاهش قیمت گندم و پیشبینیهای جوی مثبت در آمریکای جنوبی، بر قیمت ذرت تأثیر گذاشته و باعث کاهش آن شده است.