شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
در همایش «گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی» مطرح شد

منیت‌ها عامل بی‌عدالتی‌هاست

مسعود پزشکیان صبح پنجشنبه؛ ۲۰ دی ۱۴۰۳ با حضور در همایش «گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی» با بیان این‌که «صحبت بین شما استادان برای من ساده نیست» تاکید کرد که به حق و عدالت باور دارم و همه چیز حول این‌ها شکل می‌گیرد.
به گزارش ایسنا، وی گفت: ایران جایی است که حق و عدالت را باید به خود ببیند و برای حق و عدالت شاخص وجود دارد.
وی دامه داد: جایی که دیگران را نمی ببینیم و عدالت را رعایت نمی‌کنیم این منیت است که اجازه نمی دهد حق دیگران دیده شود و منصفانه برخورد شود. عامل بی‌عدالتی و نادیده گرفتن حقوق انسان‌ها منیت است.
رئیس‌جمهور ادامه داد: اگر منیت خود را حاکم کنیم غیر از دستور قرآن و نماز عمل کرده‌ایم.
وی ادامه داد: انسان بی نیاز از گذشت خدا نیست؛ بنابراین نباید با مردم درافتاد و درگیر شد. حاکمان و مدیران و پدرها و مادرها وظیفه خدمتگزاری دارند و نباید زور بگویند. قومیت هم اینجا دخیل نیست. باید با مردم براساس انصاف و عدالت رفتار کرد. اگر این را بپذیریم آن وقت ایران را از این وضعیت نجات می‌دهیم.
پزشکیان ادامه داد: پیامبر چطور توانست بر اعرابی که صدها سال یکدیگر را می‌کشتند حکومت کند. براساس مهر و تقوا. تقوا به نماز خواندن و روزه گرفتن نیست بلکه براساس رفتار در جایگاهی است که قرار گرفته ایم. چرا باید دعوا کنیم؟ مگر کسی که راه درست را می‌گوید با او باید دعوا کنیم؟ هیچ ظلمی بدتر از این نیست که چون من بالاتر هستم همه مجبور به گوش کردن به حرف من هستند.
وی تاکید کرد: وفاق براساس شاخص‌ها قابل اندازه گیری و اجراست. بنده رییس جمهور با شمای مردم هیچ تفاوتی نداریم. هر یک از شما می‌توانستید به این جایگاه برسید.
رئیس‌جمهور متذکر شد: مگر کسی که مریض می‌شود دنبال دکتر هم حزبی و هم جناحی می‌گردد تا خودش را با او درمان کند؟ باید دنبال کارشناس هر رشته بود. باید شاگردی کارشناسان را کرد. نباید تصور کرد چون من فلان کس هستم من پیشرو و مردم تابع هستند. اگر این مفاهیم را بفهمیم دعواها تمام می شود. وفاق باید ما را به وحدت و انسجام برساند. در کنار هم باید حرکت کنیم و به حق و حقوق‌مان احترام بگذاریم در این صورت می‌توانیم چشم انداز ابلاغی مقام معظم رهبری را اجرا کنیم و اول بشویم.
وی گفت: دفاع بد ما از ولایت و ایران و رهبری در نگاه دیگران به گونه‌ای دیگر جلوه می‌کند.
دکتر پزشکیان با اشاره به این‌که «‌وقتی قلب با وقفه کوتاه مدت بزند دل انسان ناآرام می‌شود. در مرگ تمام عضلات در حال حرکت هستند اما هماهنگ عمل نمی‌کنند و خون پمپ نمی‌شود و فرد می‌میرد» خاطرنشان کرد: در جامعه هم اگر هماهنگی به وجود بیاید جامعه با قدرت به جلو می رود اما اگر کانون‌هایی شروع کردند با قدرت به جهت‌های مختلف کار کردند در این صورت جامعه دچار آشوب می‌شود. باید بتوانیم در یک چارچوب با هم حرکت کنیم تا از دعواها جلوگیری کنیم.
ظریف: وفاق به معنای شنیدن صدای مخالفین است
محمدجواد ظریف نیز روز پنجشنبه در اختتامیه همایش «گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی» گفت: امروز خیلی خوش شانس بودیم که اعضای هیئت دولت در این همایش حضور داشتند. یاد گرفتن به معنای توافق و موافقت نیست. قرار ما این است که بشنویم. شنیدن به ما این امکان را می‌دهد که بهترین‌ها را انتخاب کنیم. شنیدن مایه‌ی تعقل است.
وی ادامه داد: آنچه در فلسطین انجام می‌شود از اقدام هر حیوانی بدتر است و این به این دلیل است که خود را قوم برگزیده می‌دانند. صهیونیست‌ها ارتباطی به بنی اسرائیل ندارند و دروغ می‌گویند. باید آماده شنیدن باشیم. با خیلی از صحبت‌ها موافق نیستیم اما باید اجازه دهیم گفته شود. اگر اجازه دهیم صدای یک نفر خاموش شود، در نهایت صدای خودمان خاموش می‌شود. نمی‌توانیم گروه‌ها را به بهانه‌های مختلف کنار بگذاریم. در بازی حذفی آن که حذف می‌شود چه در داخل و چه در دنیا ما هستیم. پس نباید دنبال بازی حذفی باشیم.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: وفاق به این معنی نیست همه یک جور فکر کنیم و به هم علاقه فراوانی داشته باشیم. گرچه الفت یکی از نعمات خداوند به ماست. اگر با آرامش گفتگو نکنیم از هم پراکنده می‌شویم. داشتن دیدگاه‌های مختلف باعث بالندگی می‌شود. جامعه و دنیای تک صدا مرده است. عده‌ای در دنیا به زور اسلحه صدای مخالف را می‌خواهند خفه کنند. آمریکا هم در جامعه بین‌المللی نتوانست به زور اسلحه صدای مخالف را آرام کند ما هنوز هستیم. با وجود آن‌که رنج دیده‌ایم.
ظریف ادامه داد: در جامعه جهانی فردی با توییتر می‌تواند موجی را شروع کند. دنیای امروز با دنیای ۴۵ سال گذشته تفاوت ماهوی کرده است. اگر ادراک نداشته باشیم به راه غلط می‌رویم. وفاق یعنی پذیرفتن اختلافات و تفاوت‌ها و آمادگی برای شنیدن و کنار گذاشتن پیش فرض‌ها.باید پیش فرض‌های خودمان را برای خودمان آشکار کنیم. پیش فرض باعث گمراهی می‌شود.در دولت آقای پزشکیان و با همت خانم بهروز آذر هر روز بر تعداد مدیران خانم افروده می‌شود.
ظریف با اشاره به این‌که با گفتگو بازی باخت باخت به بازی برد برد تبدیل می‌شود، گفت: چون گفتگو نمی‌کنیم وفاق را از دست می‌دهیم.
هدف آمریکا این بود که ما بمب هسته‌ای نسازیم و هدف ما رسیدن به انرژی هسته‌ای است. نباید سر خود را در قاب امنیتی که آمریکا ساخته قرار دهیم. مشکلات ادراکی که پایه مشکلات ماست از گوش نکردن و نفهمیدن شرایط بر می‌آید. وفاق یعنی تلاش کنیم بفهمیم مشکل چیست؟ وفاق مسئله محور مهم است. ابتدا باید خود مسئله را بشناسیم. مردم این مسئله را بهتر از همه می‌شناسند. بدون مشارکت مردم نمی‌توان توسعه پیدا کرد. چون مردم باید توسعه پیدا کنند.
وی ادامه داد: نشنیدن مردم یعنی راه غلط را ادامه دادن. مردم اصل وفاق هستند. سی درصدی که در این انتخابات شرکت نکردند، کسانی هستند که درد کشور را می‌فهمند. باید با این‌ها گفتگو کنیم. وفاق به معنای تقسیم رانت و ایجاد شرکت سهامی نیست. وفاق به معنای شنیدن مخالفین دولت و شنیدن مردم است. هرچه داریم از مردم داریم. اگر مردم نبودند جنگ را باخته بودیم. مردم در برابر اشغال ایران و تحریم‌ها مقاومت کردند. حضور مردم در انتخابات ۹۲ به اوباما نشان داد تحریم بر مشارکت مردم اثری نداشت.خیلی از راه حل‌ها را مردم می‌دانند.
معاون راهبردی رئیس جمهور در پایان گفت: کار مهمی امروز شروع شد. در پنج دانشگاه تهران و ده دانشگاه کشور مقالات این همایش را ارایه می‌دهیم. باید عادت کنیم به هم گوش کنیم و از هم بشنویم.بزرگترین ثروت ایران مردم آن هستند.
فوری‌ترین مسئله در ایران همبستگی اجتماعی است
الیاس حضرتی نیز در اختتامیه همایش «گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی» گفت:مسئله وفاق ملی و برکات آن را آزموده‌ایم. انقلاب اسلامی با وفاق ملی به ثمر رسید. همه اقوام و دسته‌ها با یک سیل عظیمی و سریعا هم نتیجه گرفتند. مقداری از وفاق دور شدیم و اختلافاتی بوجود آمد اما زمان جنگ مجدد این وفاق درست شد و با همه اقشار جنگ را به پیروزی رساندیم.
وی ادامه داد: خرمشهر سه بار تصرف شد و مجدد بازپس گرفته شد. پس از جنگ مجدد اختلاف میان گروه‌ها بوجود آمد و آقای پزشکیان تلاش کردند مجدد وفاق را بازگردانند. دولت هنوز پنج ماه بیشتر عمر ندارد و اتفاقاتی را رقم زد که در دولت‌های گذشته بوجود نیامد.
حضرتی با تاکید بر این که در فضای دو قطبی کارها پیش نمی‌رود، تاکید کرد: حل معیشت مردم به جراحی اقتصادی نیاز دارد. لازمه حل مسائل اقتصادی ، حل مسائل بین‌المللی است.
وی ادامه داد: اما فوری ترین مسئله همبستگی اجتماعی است. این موضوع باعث امیدآفرینی می‌شود؛ چرا که موجب می‌شود مردم قدرت تاب آوری بالایی داشته باشند. امروز جامعه کرد، عرب، اهل سنت، بلوچ و گیلک در قدرت سهیم شدند و حضور دارند. این تابوها شکست. خانم بهروزی آذر در هر جلسه دولت آمار حضور زنان در مدیریت را گزارش می‌دهند. ۹ فرماندار زن داریم و تلاش می‌کنیم این عدد به ۳۱ برسد.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت چهاردهم با تاکید بر این‌که «ایران برای همه اقوام است»، گفت: باید وفاق ملی را به همه زبان‌ها تجربه کنیم و فرهنگ سازی کنیم تا پروژه‌های بزرگ آقای پزشکیان
را عملی کنیم.