شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳

دولت

بازدید رئیس‌جمهور از بندر شهید بهشتی در چابهار

رئیس‌جمهور از بخش‌های مختلف فاز اول بندر شهید بهشتی چابهار بازدید کرد.
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های بخش دوم سفر دولت وفاق ملی به استان سیستان و بلوچستان، صبح امروز جمعه از بخش‌های مختلف فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار بازدید کرد و با توضیحات ارائه شده از سوی مسئولان و مدیران، از جزئیات فعالیت‌ها و برنامه‌های توسعه این بندر مهم و تنها بندر اقیانوسی کشورمان مطلع شد.
به گفته مدیران این بندر، با کمک بخش‌های مختلف وزارت راه و شهرسازی از جمله سازمان بنادر و دریانوردی، این بندر در حال حاضر فعالیت‌های منظمی در زمینه‌های واردات، صادرات و ترانشیپ و نیز خدمات لجستیک مربوط و ارائه خدمات به صاحبان بار و تخلیه کالا انجام می‌شود.
بنا بر توضیحات مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی مطالعات اجرای فاز دوم این بندر به اتمام رسیده و اجرای آن از فروردین سال آینده آغاز خواهد شد تا کشتی‌های اقیانوس‌پیما نیز امکان پهلوگیری در این بندر را داشته باشند.
همچنین به گفته وزیر راه و شهرسازی، به منظور حمایت از معیشت مردم و جامعه محلی توسعه این بندر تا فاز دوم بیشتر ادامه نخواهد یافت تا اسکله ماهیگیری محلی آسیب ندیده و برای توسعه بیشتر، مکان‌یابی برای بندرهای جدید در حال انجام است.

عبدالعلی زاده:
سواحل مکران نیازمند زیرساخت‌های اینترنتی
برای توسعه اقتصاد دریا محور است

نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: سواحل مَکران نیازمند زیرساخت‌های اینترنتی برای توسعه اقتصاد دریا محور است چرا که امکان دسترسی به اینترنت نقش عمده در این توسعه ایفا می‌کند.
به گزارش ایلنا، علی عبدالعلی زاده روز جمعه در «نشست بررسی مسائل جنوب سیستان و بلوچستان» که با حضور رئیس جمهور در چابهار برگزار شد؛ اظهار کرد: مَکُران و سیستان و بلوچستان استعداد فوق العاده‌ای برای بهره‌مندی در توسعه دریامحور دارند، نقش عمده در حوزه دریا محور را ساکنان محلی و مردم بومی این منطقه ایفا می‌کنند.
وی ادامه داد: شیرینی توسعه دریامحور را هم این مردم زودتر از بقیه ایرانیان خواهند چشید و از آن استفاه خواهند کرد.
نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور خطاب به رئیس جمهور افزود: تجربه جهانی نشان می‌دهد که امروز زیربنا‌ها و زیرساخت‌هایی مانند راه، آب، آموزش و بهداشت برای مردم ضروری است، اما امکان دسترسی مردم به اینترنت زیرساختی است که بالاتر از همه اینها در توسعه، افزایش آگاهی مردم و در رشد اقتصادی تاثیرگذار خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: پهنای باند و سرعت اینترنت در سال‌های گذشته در کشور فراموش شده و بسیار پایین نگه داشته شده است بنابراین خواهشمندیم برای توسعه همه مناطق ایران اینترنت با دسترسی آسان و ارزان مهیا کنید.
عبدالعلی زاده بیان کرد: در توسعه دریا محور و ارتباط مردم ساحلی کشور با دریا و خانواده‌هایشان در اقیانوس‌ها اینترنت نقش تعیین کننده‌ای در آرامش روح و روان آنها خواهد داشت.

توضیح سخنگوی دولت
درباره موضوع انتقال پایتخت

سخنگوی دولت به طرح احتمالاتی درباره انتقال قطعی پایتخت به مکران بر مبنای برداشت‌هایی از سخنان او در جریان نشست خبری اخیر با نمایندگان رسانه‌ها، واکنش نشان داد.
به گزارش ایلنا، فاطمه مهاجرانی با اشاره به طرح گمانه‌زنی‌هایی درباره انتقال قطعی پایتخت به مکران، بر مبنای برداشت‌هایی که از سخنان اخیر وی انجام شده است، تصریح کرد: من نگفتم پایتخت به مکران خواهد رفت؛ بلکه گفتم دو شورا تشکیل شده است که یکی برای احصای مشکلات پایتخت فعلی است و یکی هم برای بررسی قوت‌هایی که اقتصاد دریامحور مشخصاً در مکران دارد؛ نتیجه‌ این سخنان این نیست که پایتخت به مکران خواهد رفت.
سخنگوی دولت ادامه داد: معنای این سخنان یعنی مطالعه‌ای در حال انجام است و پیشتر هم گفتم که آماده شنیدن نظرات کارشناسی دانشگاهیان و خبرگان و نخبگان در این زمینه هستیم.
مهاجرانی تاکید کرد: در عین‌حال پایتخت فعلی و استان تهران، ظرفیت‌های زیستی محدود دارد؛ از جمله موضوع آب و وضعیت رشته‌کوه‌های البرز که واقعاً دیگر جایی ندارد و در برخی نقاط تا ارتفاع کوه نیز خانه ساخته شده است.
وی یادآور شد موضوع انتقال پایتخت یک موضوع قدیمی است و حدود ۳۰ سال است که درباره آن کار می‌شود؛ در دنیا هم تجربیاتی در این زمینه وجود دارد. این موضوع در حال بررسی است اما نتیجه‌گیری که از سخنانم شده، درست نیست.

قائم‌پناه:
چابهار ظرفیت عظیم اقتصادی
در کشور است

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: در سفر قبلی و سفر فعلی رئیس‌جمهور به این استان، سه منطقه را انتخاب کردیم تا مشکلات استان به صورت میدانی بررسی شود و ظرفیت‌های مناسب این منطقه دیده شود.
به گزارش ایسنا، قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس‌جمهور با بیان اینکه چابهار ظرفیت عظیم اقتصادی در کشور است، اظهار کرد: یکی از دلایل مهمی که به استان سیستان‌وبلوچستان سفر کردیم، شاخص‌های پایین این استان در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است که وعده رئیس‌جمهور هم توجه به مناطق محروم و صدای بی صدایان بودن است.
وی ادامه داد: در سفر قبلی و سفر فعلی رئیس‌جمهور به این استان، سه منطقه را انتخاب کردیم تا مشکلات استان به صورت میدانی بررسی شود و ظرفیت‌های مناسب این منطقه دیده شود.
قائم پناه بیان کرد: یکی از مشکلاتی که رئیس‌جمهور قول پیگیری و حل آن را داشته، مشکلات حوزه آموزش‌وپرورش و ساخت مدارس است.
یکی دیگر از مشکلات این منطقه در حوزه بهداشت و درمان است که پیگیری می‌کنم با سفر وزیر بهداشت به این منطقه، مشکلات بررسی و مرتفع شوند.

حاجی میرزایی:
بخشی از تصمیمات برای توسعه مکران
در شورای اداری نهایی می‌شود

رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: بخشی از تصمیمات برای توسعه سواحل مکران که از چند ماه پیش آغاز شده، در نشست شورای اداری استان نهایی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، محسن حاجی‌میرزائی رئیس دفتر رئیس‌جمهور اظهار کرد: در دنیا وجود دریا و ساحل فرصت بی‌نظیری برای توسعه به شمار می‌رود که در کشورمان از این ظرفیت به درستی استفاده نشده است.
وی ادامه داد: اقتصاد دریا محور در سیاست‌های کلی نظام وجود دارد که باید متمرکز بر توسعه اقتصادی منطقه پیرامونش باشد.
حاجی میرزایی بیان کرد: منطقه مکران، منطقه‌ای است که به اقیانوس متصل می‌شود و عرصه اقتصادی مناسبی را در اختیار فعالان این حوزه قرار می‌دهد.
رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: در این سفر از بندر بازدید کردیم و در مورد طرح‌های توسعه‌ای و نقشه جامع آن گفت‌وگو کردیم.
حاجی‌میرزائی در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد: شتاب دادن به فعالیت‌هایی که در حوزه راه وجود دارد از جمله کریدور اتصال شلمچه (خوزستان) به چابهار تأثیر بسزایی در ترانزیت کالا در کشور خواهد داشت.
وی افزود: با تسریع در اجرای این بزرگراه، امیدواریم تا پایان دولت چهاردهم، این مسیر مهم به بهره‌برداری برسد.
حاجی میرزایی تاکید کرد: تا زمانی که نتوانیم اتصال ریلی بندر شهید بهشتی در چابهار را برقرار کنیم، نمی‌توانیم سهم اقتصادی آن را توسعه دهیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: در حال حاضر بندر اقیانوسی شهید بهشتی چابهار، ۵ درصد سهم بنادر کشور را به خود اختصاص داده که باید تلاش کرد این سهم را افزایش داد.