; ?>; ?> راهبرد موفق اندونزی در بریکس - مردم سالاری آنلاين
 
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳

راهبرد موفق اندونزی در بریکس

در حالی که نگاه‌ها به تعیین شرکا در گروه بریکس و معرفی کشورها در این قالب همکاری بود، کشور اندونزی نیز به عنوان عضو اصلی این گروه معرفی شد؛ وزارت خارجه روسیه با استقبال از پیوستن این عضو جدید، توضیحاتی درباره چگونگی این فرایند ارائه کرد.
وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه در بیانیه‌ مطبوعاتی از پیوستن اندونزی به عنوان عضو کامل به گروه بریکس در مسیر حرکت در این گروه به سوی ایجاد نظم جهانی چندقطبی عادلانه‌تر و متعادل‌تر استقبال کرد.
به نوشته خبرگزاری تاس، این وزارتخانه در توضیحاتی درباره چگونگی پیوستن اندونزی به بریکس یادآور شد:‌ نامزدی اندونزی به عنوان بخشی از موج اول گسترش بریکس در اجلاس سران این گروه در ژوهانسبورگ (آفریقای جنوبی) در سال ۲۰۲۳ ارائه و تایید اولیه شد.
بنا بر این بیانیه، با توجه به انتخابات ریاست جمهوری اندونزی در سال ۲۰۲۴، شرکای اندونزیایی تصمیم گرفتند درخواست رسمی جاکارتا را تا زمان روی کار آمدن رئیس جدید دولت و تعیین دولت به تعویق بیاندازند.
وزارت امور خارجه روسیه افزود:‌ در دوران ریاست این کشور بر گروه بریکس در سال ۲۰۲۴، جمهوری اندونزی درخواست رسمی خود را برای پیوستن به این انجمن ارسال کرد که مطابق با دستورالعمل ها، استانداردها، معیارها و رویه های توسعه بریکس مصوب نشست سران در ۲۰۲۳ مورد بررسی قرار گرفت.
مسکو خاطرنشان کرد: برنامه اندونزی برای پیوستن به بریکس با حمایت همه کشورهای عضو این گروه همراه شد و بدین ترتیب این کشور از اول ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۳ به عنوان عضو اصلی به بریکس پیوست.
وزارت امور خارجه روسیه، توجه‌ها را به این واقعیت جلب کرد که اندونزی بزرگترین اقتصاد و پرجمعیت ترین کشور در جنوب شرقی آسیا است.
این وزارتخانه افزود: اندونزی با ارزش‌های بریکس مشترک است و از ارتقای همکاری چندجانبه بر اساس اصول احترام متقابل، شفاف، عمل‌گرایی، همبستگی و اجماع حمایت می‌کند.
بنا بر گزارش دیگری از ریانووستی، بهلیل لاهادالیا وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی گفت: این کشور ممکن است پس از پیوستن رسمی به بریکس به عنوان یک عضو کامل، خرید نفت از روسیه را در نظر بگیرد.
وی اظهار داشت: زمانی که ما به بریکس بپیوندیم، می‌توانیم از روسیه نفت دریافت کنیم؛ اگر این کشور با قوانین مطابقت داشته باشد و مشکلی وجود نداشته باشد، چرا که نه؟
پیش از این، دولت برزیل که در سال ۲۰۲۵ میلادی ریاست دوره‌ای گروه بریکس را بر عهده دارد، پیش از این اعلام کرد که اندونزی به عنوان یک عضو کامل به این گروه می‌پیوندد. گروه بریکس در سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد؛ یک سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد. سپس جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دی‌ماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند.