يکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳

رونمایی از اتصال کارت رفاهی به اوراق گام

مراسم رونمایی از کارت رفاهی متصل به اوراق گام با هدف تامین مالی خانوار برای خرید کالاهای اساسی برگزار شد.
آئین رونمایی از کارت رفاهی متصل به اوراق گام با حضور محمدرضا فرزین - رئیس کل بانک مرکزی و مدیران عامل شبکه بانکی کشور و با هدف تنوع بخشی به ابزارهای تامین مالی اقتصاد و تسهیل تامین مالی اجتماعی در روزگذشته آغاز شد. گفتنی است؛ کارت رفاهی متصل به اوراق گام یک ابزار جدید برای تامین مالی خانوار در جهت خرید کالاهای اساسی است.همچنین با تمهیدات بانک مرکزی در جهت حمایت از تولید، «کارت رفاهی متصل به اوراق گام» با سقف اعتبار فردی ۳۰۰ میلیون تومان با هدف تامین مالی غیر تورمی‌خرد خانوارها برای خرید کالاهای بادوام و همگام با تامین مالی تولید طراحی و عملیاتی شد. دوره بازپرداخت این تسهیلات ۲۴ ماهه است و تسویه آن از نیز طریق صدور اوراق گام توسط بانک عامل به ذینفعی شرکت پذیرنده انجام می‌شود.
به گزارش ایلنا، معاون بانک مرکزی در آیین رونمایی از کارت رفاهی متصل به اوراق گام گفت: در حال حاضر ۴ بانک رفاه، ملت، تجارت و سپه کارت رفاهی را به صورت پایلوت به اجرا می‌رسانند.محمد شیریجیان، معاون اقتصادی بانک مرکزی اظهار داشت:کارت رفاهی متصل به اوراق گام هم به تامین مالی خانوار و هم به تامین مالی بنگاه‌ها در زنجیره ارزش کمک می‌کند و این زنجیره را به چرخش در می‌آورد و موضوع مهم اینکه منجر به تشدید ناترازی بانک‌ها نمی‌شود.وی با بیان اینکه اینکه تمرکز مقام سیاست گذاری پولی از نتایج توسعه این ابزار است، اظهار داشت: بانک‌ها باید زیرساخت‌های فنی متناسب با این ابزار را توسعه دهند. همچنین منابع نقدی بانک‌ها درگیر این ابزار صفر است و البته بانک‌ها می‌توانند از درآمد کارمزدی این ابزار هم انتفاع خوبی داشته باشند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه هر بانک‌ها در این حوزه فعال‌تر باشند می‌توانند جذب مشتری بهتری داشته باشند، گفت: در حال حاضر ۴ بانک رفاه، ملت، تجارت و سپه کارت رفاهی را به صورت پایلوت به اجرا می‌رسانند. شیریجیان گفت: کارت رفاهی متصل به اوراق گام هم به تامین مالی خانوار و هم به تامین مالی بنگاه‌ها در زنجیره ارزش کمک می‌کند و این زنجیره را به چرخش در می‌آورد و موضوع مهم اینکه منجر به تشدید ناترازی بانک‌ها نمی‌شود.وی با بیان اینکه اینکه تمرکز مقام سیاست گذاری پولی از نتایج توسعه این ابزار است، اظهار داشت: بانک‌ها باید زیرساخت‌های فنی متناسب با این ابزار را توسعه دهند. همچنین منابع نقدی بانک‌ها درگیر این ابزار صفر است و البته بانک‌ها می‌توانند از درآمد کارمزدی این ابزار هم انتفاع خوبی داشته باشند.