در حالی که رکورد مریم طوسی در دو ۲۰۰ متری داخل سالن آمریکا سروصدای زیادی ایجاد کرد اما به نظر میرسد این ماده در رقابت های آسیایی و جهانی به رسمیت شناخته نمیشود و رکوردشکنی طوسی ارزش چندانی ندارد.
به گزارش ایرنا، هشتم آبان بود که فدراسیون دوومیدانی خبر رکوردشکنی مریم طوسی دونده سرعت کشورمان در مسابقات داخل سالن آمریکا در ماده ۲۰۰ متر را منتشر کرد.
در این خبر آمده بود:«دونده سرعت کشورمان در مسابقات دوومیدانی داخل سالن نوادا آمریکا در ماده ۲۰۰ متر موفق شد با ثبت زمان ۲۳.۶۰ ثانیه، ضمن کسب عنوان نخست این رقابت، رکورد ملی ۲۰۰ متر داخل سالن ایران را ارتقا دهد.»
پس از این خبر، فدراسیون دوومیدانی اخطاریهای را منتشر کرد. در این اخطاریه آمده است که ثبت هر رکورد و نتیجه ورزشکاران در مسابقاتی که بدون هماهنگی و برنامهریزی با فدراسیون صورت گرفته باشد، مورد تأیید نیست و پذیرش نتایج و رکوردهای ثبت شده، منوط به اخذ مجوز و هماهنگی با هیات اجرایی و بررسی مستندات پیش از مسابقات است.
خبرنگار ایرنا به سراغ سخنگوی فدراسیون رفت تا درباره ثبت این رکورد اطلاعات بیشتری کسب کند. هادی سپهرزاد درباره اطلاعیه فدراسیون دوومیدانی درخصوص حضور در مسابقات بینالمللی بدون اجازه فدراسیون، اظهار داشت: با مریم طوسی صحبت کردیم که قبل از حضور در هر مسابقه دعوت نامه آن را برای ما بفرستد و باید فدراسیون را در جریان بگذارد و پروتکلهای بعد از مسابقه را رعایت کند. رکورد مریم طوسی در مسابقات دو ۲۰۰ متر آمریکا بعد از منفی شدن آزمایش تست دوپینگ ثبت خواهد شد. من دقیق در جریان نیستم که مریم طوسی پس از رکورد شکنی در ماده ۲۰۰ متر تست دوپینگ داده است. اگر طوسی تست داده باشد مقداری طول میکشد تا جواب آن بیاید و پس از آن پاسخ این تست را برای ما ارسال می کند.
همچنین پریسا بهزادی نایب رئیس فدراسیون دومیدانی در این زمینه به ایرنا گفت: ما هرگز نگفتیم رکوردهای مریم طوسی و الناز کمپانی را قبول نداریم. طوسی در آمریکا مسابقه داده و باید تست دوپینگ بدهد تا این رکوردها قابل قبول باشد.
حال این شائبه وجود دارد که چرا فدراسیون دوومیدانی در صورت عدم ثبت این رکورد، این خبر را در رسانه رسمی خود منتشر کرده است؟ همچنین مهمترین مساله این است که مسابقات دو ۲۰۰ متر داخل سالن مدتهاست که جزو مسابقات رسمی رقابتهای قهرمانی آسیا، جهان و المپیک محسوب نمیشود و حتی این مسابقات در رقابتهای داخل سالن قهرمانی آسیا ایران نیز برگزار نشد.
احسان حدادی رئیس فدراسیون دوومیدانی در این زمینه به ایرنا میگوید که نمیتوانیم بگوییم وقتی مسابقهای در مسابقه در سطح جهانی و آسیایی برگزار نمیشود غیرقانونی است. مسابقات ۲۰۰ متر داخل سالن جزو دوومیدانی است و شاید در یک سری از مسابقات به صورت رسمی برگزار نشود اما رکوردهای آن ثبت خواهد شد. نمی توانم بگویم که رکورد ۲۰۰ متر داخل سالن جزو رنکینگهای المپیک حساب میشود یا خیر. در هر صورت این مسابقات جزئی از دوومیدانی است و در آمریکا و خیلی از کشورهای دیگر برگزار میشود.
همچنین هادی سپهرزاد سخنگوی فدراسیون در این زمینه اضافه کرد: آخرین باری که مسابقات دو ۲۰۰ متر داخل سالن برگزار شد در سال ۲۰۰۴ بود. حتی در مسابقات جهانی هم آن را برگزار میکردند. به خاطر نابرابری که در قطرها وجود داشت این رشته را به همراه پیادهروی از مسابقات جهانی و آسیایی برداشتند. ورزشکاران در این ماده خطا میکردند و نمیتوانستند صحیح آن را اجرا کنند. به همین دلیل این مسابقات به صورت رسمی برداشته شد اما به صورت غیر رسمی در برخی کشورها برگزار میشود. در کشور ما تنها مواد رسمی در مسابقات برگزار میشود. همچنین بعد از رنکینگی شدن مسابقات جهانی و المپیک نتایج ۲۰۰ متر داخل سالن در رنکینگ محاسبه میشود. بنابراین برگزاری این مسابقات و محسوب شدن رنکینگ آن منع قانونی ندارد. این ماده در برخی از کشورها به ویژه اروپا برگزار میشود مخصوصا که رنکینگ آن به صورت قانونی محاسبه خواهد شد. هرچند سپهرزاد عنوان کرد که رنکینگ این ماده به صورت قانونی محاسبه خواهد شد اما هاشم صیامی نظر دیگری دارد.
هاشم صیامی نایب رئیس فدراسیون دومیدانی درباره به رسمیت شناخته شدن دو ۲۰۰ متر داخل سالن به ایرنا گفت:۲۰۰ متر جزو مواد داخل آسیا نیست و تا تست دوپینگ مریم طوسی نیاید رکورد او ثبت نخواهد شد. رکورد ۲۰۰ متر داخل سالن برای المپیک محسوب نخواهد شد. بنابراین این ماده به صورت رسمی در مسابقات جهانی و آسیایی برگزار نمیشود و چندان ارزش قانونی ندارد. رکورد این ماده در فضای باز حساب نخواهد شد.