چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳

مددکاری

همکاری ۷۳۸ وکیل نیکوکار برای پیگیری پرونده‌های حقوقی مددجویان

گروه اجتماعی: معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد در نشست خبری گفت: از ابتدای سال جاری ۷۳۸ وکیل نیکوکار برای پیگیری پرونده‌های حقوقی مددجویان با کمیته امداد همکاری کرده‌اند.
حسین فتاحی افزود: در کمیته امداد یکی از بندهای اساسنامه در کنار کمک‌های معیشتی و اشتغال‌زایی، ارائه خدمات و مشاوره‌ها و معاضدت‌های حقوقی به نیازمندان است.وی افزود: کمیته امداد در کنار افرادی است که به دلیل کبود بضاعت‌های مالی، از اطلاعات حقوقی هم رنج می‌برند و عمدتا دچار مشکلاتی هم می‌شوند.فتاحی اضافه کرد: قانون‌گذار به ما اجازه داده است تا از ظرفیت‌های حقوقی خود استفاده کنیم و از منافع مددجویان در دادگاه‌ها دفاع کنیم، در همین راستا تفاهم‌نامه‌هایی را داشته‌ایم و با کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه ارتباط خوبی داریم و آن‌ها به دو شکل همکاری می‌کند، بخشی از آنها داوطلبانه به‌عنوان وکیل نیکوکار به ما کمک می‌کنند و برخی از هزینه‌ها را هم خودشان پرداخت می‌کنند، به‌طوری‌که از ابتدای سال ۷۳۸ نفر وکیل نیکوکار داشته‌ایم و این آمار قابل‌توجهی است.معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد تاکید کرد: هر فردی که از کمیته امداد معرفی می‌شود از طرف کانون، وکیلی برای او مشخص می‌شود که ۱۴۴۳ پرونده در ۹ ماهه ابتدای سال به کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا معرفی کرده‌ایم و اقدامات مؤثری انجام شده است.وی یادآور شد: ۷۵۱ میز خدمت حقوقی در ادارت کشور داریم و وکلا در روزهای خاص در محل کمیته امداد حاضر می‌شوند و درباره مشکلات حقوقی مددجویان مشاوره ارائه می‌شود که در این راستا نیز ۱۶ هزار و ۳۴۲ خدمات از طریق میز خدمت حقوق ارائه شده است.وی اضافه کرد: با توجه به گستردگی پرونده‌ها، آموزش‌هایی را می‌دهیم تا هم از وقوع پرونده‌ها پیشگیری شود و هم سطح اطلاعات حقوقی مددجویان افزایش دهد. ۸۵۰ کلاس آموزشی را دوره‌های مختلف برگزار شده است و ۲۶ هزار و ۹۹۴ نفر هم آموزش دیده‌اند.فتاحی عنوان کرد: سال گذشته در روند هوشمندسازی کمیته امداد، درگاه درخواست خدمات حقوقی در سامانه سها ایجاد شد و مددجویان و نیازمندان دهک‌های یک تا ۳ می‌توانند درخواست حقوقی و سوالات خود را ثبت کنند و درنهایت به وکلای نیکوکار ارجاع و سپس بررسی و پیگیری می‌شود و حدود هشت هزار درخواست به ثبت رسیده است.معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد ادامه داد: در برنامه هفتم کمیته امداد بر توانمندسازی حقوقی مددجویان تاکید شده است. ما حقوق تضییع شده حقوق مددجویان را پیگیری می‌کنیم آورده‌هایی برای مددجویان تامین می‌شود و از این طریق از چرخه حمایتی خارج می‌شوند. در سال جاری نیز تاکنون ۱۱۵ نفر را از چرخه حمایتی خارج کرده‌ایم.


تسهیلات۴۰۰ میلیون تومانی
برای بهسازی و مقاوم‌سازی مسکن مددجویان

گروه اجتماعی: مدیرکل مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد در نشست خبری برنامه‌ها و عملکرد این معاونت در سال جاری را تشریح کرد.
محمود توکلی با بیان اینکه کمیته امداد در راستای توانمندسازی و ارائه خدمات بسته‌های خدمتی مختلفی را طراحی کرده است، گفت: یکی اقدامات امداد رفع مشکل مسکن مددجویان است.وی با بیان اینکه در کمیته امداد در سه گروه کلی خدمات مسکن ارائه می‌شود، گفت: گروه اول معطوف به کمک به احداث مسکن، گروه دوم معطوف به کمک به خرید مسکن مددجویی و گروه دیگر معطوف به کمک به تعمیرات و احداث فضای جانبی است. در کنار این خدمات، مجموعه فنی که در همه سطوح در کشور گسترده شده، وظیفه ارائه مشاوره فنی به مددجویان را دارد؛ به این معنی که اگر مددجویان قرار است عوامل اجرایی را برای تعمیر یا احداث به کار گیرد، کار نظارت فنی و راهنمایی مددجویان مشاوره فنی انجام می‌شود.مدیرکل مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳، در بخش تعمیرات حدود ۲۴ هزار و ۵۰۰ هدف برنامه‌ریزی شده است. باتوجه به صرفه‌جویی‌هایی که از محل سنوات گذشته اتفاق افتاده بود و هم افزایی ظرفیت استانی در بحث تعمیرات توانستیم بیش از ۳۳ هزار واحد را عملیاتی کنیم.وی درباره فضاهای جانبی نیز گفت: براساس بودجه ۱۴۰۳ برای احداث ۱۵ هزار فضای جانبی برنامه‌ریزی کرده بودیم که برای احداث ۲۸ هزار فضا در حال اجراست. توکلی با اشاره به تامین مسکن، تصریح کرد: در برنامه پنج ساله هفتم، امداد برای سال ۱۴۰۳ تامین ۳۲ هزار واحد را تکلیف داشته است که حسب منویات ریاست امداد، این ۳۲ هزار واحد به عنوان حداقلی منظور شده است. ریاست امداد مد نظر داشتند که در افق تامین ۴۰ هزار واحد گام برداریم تا بتوانیم با ضریب اطمینان بالاتری برنامه سال اول برنامه هفتم را با موفقیت سپری کنیم.وی ادامه داد: براساس منویات ریاست ۴۲ هزار جبهه کاری در زمینه احداث و خرید در سال ۱۴۰۳ باز کردیم که این ۴۲ هزار جبهه کاری عملا در مراحل اجرایی مختلف هستند که تا ابتدای اسفندماه حدود ۱۹۵۰۰ مورد در شرف بهره‌برداری هستند. همچنین، تعداد ۱۰ هزار واحد تا سه ماهه ابتدایی سال آتی و ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد نیز تا ۶ ماهه ابتدایی سال آتی به اتمام می‌رسد.مدیرکل مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد تصریح کرد: کمیته امداد امسال توانست از محل صرفه‌جویی‌ها و منابع خود حدود دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از محل منابع کمیته و نیز منابع دولتی به استان‌ها اختصاص دهد. استان‌ها نیز ۶۰۰ میلیارد تومان از محل کمک‌های مردمی تهیه کردند که به بخش مسکن اختصاص یافته است.
علاوه بر این صندوق امداد ولایت در سال ۱۴۰۳ حدود ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مسکن برای استانها در نظر گرفت.توکلی با اشاره به اینکه برای طرح‌های مسکن مددجویی یکی از منابع تسهیلات بانکی است، گفت: میزان تسهیلات بانکی ویژه مددجویان در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر تسهیلات بهسازی و مقاوم‌سازی ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان است.