نهاد ناظر «سیویکس» در بیانیهای با اشاره به تصمیمهای بیسابقه دولت «دونالد ترامپ»، آنها را بر حقوق و آزادیهای مدنی در ایالات متحده اثر گذار دانست و اعلام کرد که در فهرست نظارتی سال ۲۰۲۵، آمریکا را همرده کشورهایی همچون کنگو قرار داده است.
به گزارش روزنامه گاردین، سازمان غیردولتی «سیویکس» (Civicus) فعال در حوزه حقوق مدنی و آزادیهای اجتماعی، امروز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد که آمریکا را به دلیل کاهش شدید آزادیهای مدنی، در کنار جمهوری دموکراتیک کنگو، ایتالیا، پاکستان و صربستان قرار داد.
براساس فهرست نظارتی منتشر شده از سوی سیویکس که تحولات آزادیهای مدنی را در ۱۹۸ کشور دنبال میکند، کشورهای دیگری که در سالهای اخیر به این فهرست اضافه شده اند، شامل زیمبابوه، آرژانتین، السالوادور و امارات متحده عربی هستند. گاردین با اشاره به بیانیه این نهاد جهانی آورده است: تصمیم سیویکس برای افزودن آمریکا به نخستین فهرست نظارتی سال ۲۰۲۵ به دلیل «حمله دولت دونالد ترامپ به هنجارهای دموکراتیک و نهادهای جهانی» اتخاذ شده است. در بیانیه این سازمان به چندین اقدام دولت ترامپ از زمان روی کارآمدن اشاره شده است؛ از جمله اخراج دسته جمعی کارمندان فدرال، انتصاب وفاداران به ترامپ در پستهای کلیدی دولتی، خروج ایالات متحده از نهادهای بینالمللی مانند «سازمان جهانی بهداشت» و «شورای حقوق بشر سازمان ملل» و برچیده شده نهاد USAid به عنوان یک نهاد فدرال کمک رسان خارجی. سیویکس همچنین هشدار داده است که تصمیمهای گرفته شده دولت جدید واشنگتن احتمالا بر آزادیهای مدنی تاثیر خواهد گذاشت و دستاوردهای حقوق بشر را در سراسر جهان که به سختی به دست آمده، واژگون خواهد کرد. این نهاد همچنین به سرکوب معترضان حامی فلسطین توسط دولت ترامپ و تصمیم بیسابقه آن برای گزینش رسانهها در پوشش اخبار کاخ سفید به عنوان دیگر اقدامات قابل تامل و تاثیرگذار در آوردن نام آمریکا در فهرست یاد شده اشاره کرد. سیویکس اقدامات ترامپ را از زمان آغاز به کار دولت دوم، «هجمهای بی سابقه به حاکمیت قانون» توصیف کرد که از زمان «مک کارتیسم» (اشاره به فعالیتهای ضدکمونیستی سناتور جوزف مککارتی در آغاز دوره جنگ سرد دارد که سبب شد موجی از عوامفریبی، سانسور، گزینش شغلی، مخالفت با روشنفکران، افشاگریها و دادگاههای نمایشی و تفتیش عقاید، فضای دهه ۱۹۵۰ آمریکا را دربرگیرد.)