کاهش مالیات بر ارزش افزوده برخی کالاها از جمله کالاهای اساسی و نهادهها از 10 به 1 درصد
هیات دولت مالیات بر ارزش افزوده اقلام مشمول کاهش حقوق ورودی، از جمله کالاهای اساسی و نهادههای دامی و کشاورزی را از 10 درصد به 1 درصد کاهش داد. هیات دولت صبح چهارشنبه به ریاست مسعود پزشکیان تشکیل جلسه داد. در جلسه هیات دولت، علاوه بر گزارش اعضا از اقدامات انجام شده در حوزه تحت مدیریت، وزیر کشور نیز گزارشی از عملکرد کارگروه مدیریت بهینه مصرف انرژی در خصوص اقدامات، تلاشها و هماهنگیهای صورت گرفته در حوزه مدیریت بحران انرژی و پیگیریهای شبانهروزی در جهت رفع این ناترازی ارائه داد. همچنین در جلسه هیات دولت، لایحه اصلاح جزء 1 بند «ذ» تبصره 1 قانون بودجه سال 1404 کل کشور، برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده اقلام مشمول کاهش حقوق ورودی، از قبیل کالاهای اساسی و نهادههای دامی و کشاورزی از 10 درصد به 1 درصد تصویب شد.
همچنین هیات دولت با افزایش تعداد پستهای دانشگاه فرهنگیان از 5 هزار 200 پست به 7 هزار 700 پست موافقت کرد و ضرورت استفاده صنایع آببر از آبهای نامتعارف نیز به تصویب رسید. از دیگر مصوبات هیات دولت، «آییننامه اجرایی تعیین شاخصها و معیارهای اضافه برداشت آب و نصب شمارشگر (کنتور) و روش و زمان قطع موقت سهمیه آب» و «اصلاح سود بازرگانی واردات انواع خودروی کارکرده همانند خودروهای نو» بود.
تحقق اهداف دولت در طرح ملی توسعه عدالت آموزشی نیازمند تغییر نگاه و رویکرد مدیران است
رئیس جمهوری تحقق کامل اهداف دولت در طرح بزرگ ملی توسعه عدالت آموزشی را نیازمند تغییر نگاه و رویکرد مدیران، عدم تعلل در انجام امور به بهانه کمبود منابع و اعتبارات و عزم و اراده جدی در بهرهگیری از ظرفیت روابط بین بخشی و مشارکت مردمی عنوان کرد و گفت: انتظار من از شما مدیران آموزش و پرورش در گام اول عدم پذیرش وضع موجود و تغییر رویکردهای مدیریتی است. مسعود پزشکیان روز چهارشنبه به وزارت آموزش و پرورش رفت و ضمن حضور در جلسه شورای معاونین و مدیران ارشد این وزارتخانه، با گزارش دکتر کاظمی وزیر آموزش و پرورش در جریان آخرین اقدامات صورت گرفته در اجرای طرح ملی توسعه عدالت آموزشی و ارتقای کیفیت آموزش قرار گرفت.
رئیس جمهوری در این جلسه که مدیران کل نوسازی، بیش از 750 نفر از روسای مناطق و 13 هزار مدیر مدرسه نیز به صورت ویدئو کنفرانس و یا از طریق پیامرسان شاد در آن حضور داشتند، ضمن تبریک ماه مبارک رمضان و قدردانی از اقدامات صورت گرفته در راستای محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی و ارتقای کیفیت آموزش، تحقق کامل اهداف دولت در این طرح بزرگ ملی را نیازمند تغییر نگاه و رویکرد مدیران، عدم تعلل در انجام امور به بهانه کمبود منابع و اعتبارات و عزم و اراده جدی در بهرهگیری از ظرفیت روابط بینبخشی و مشارکت مردمی عنوان کرد و گفت: انتظار من از شما مدیران آموزش و پرورش در گام اول عدم پذیرش وضع موجود وتغییر رویکردهای مدیریتی است، هیچ یک از شما مدیران نباید بپذیرید که استان، شهر و منطقه خود فضای آموزشی و تفریحی برای دانشآموزان نداشته باشد و وقتی این شرایط را نپذیرفتید قطعا برای تغییر آن راه پیدا خواهد کرد. پزشکیان با بیان اینکه چرا برخی کشورها که بلحاظ فرهنگ، تاریخ و منابع و امکانات از ما عقبتر بودند اما امروز در برخی حوزهها از جمله در بخش آموزش از ما جلو افتادهاند تصریح کرد: ما بنا داریم در این طرح بهترین فضاهای آموزشی را ایجاد و در آن بهترین آموزشها را به فرزندانمان بدهیم و با عزم شما مدیران ، مشارکت خیرین عزیز و مردم در این مسیر موفق خواهیم شد. رئیس جمهوری در ادامه تمسک به سیره و اخلاق نبوی، پرهیز از اختلاف و رفتارهای سلبی را موجب نزدیک شدن دلها به یکدیگر و ایجاد زمینه و انگیزه برای مردم در نقشآفرینی برای حل مشکلات کشور دانست و تصریح کرد: باید به این باور برسیم که با زور و رفتارهای خشک و سلبی نه تنها نمیتوان در جامعه تغییر ایجاد کرد بلکه اسباب ایجاد تنفر و دشمنی خواهد شد. پزشکیان در ادامه ضمن قدردانی از مشارکت بسیار خوب خیرین مدرسهساز در کمک به دولت برای اجرای طرح ملی توسعه عدالت آموزشی، از مدیران آموزش و پرورش خواست بگونهای مردم را در اجرای این طرح مشارکت دهند که آنها به صورت واقعی احساس کنند که در ارتقای کیفیت آموزش فرزندان خود شریک و در اداره امور کشور با دولت سهیماند. رئیس جمهوری در ادامه فراهمسازی بستری برای برچیده شدن بی عدالتیها در آموزش را یکی از مهمترین دغدغههای خود و دولت وفاق ملی عنوان کرد و تصریح کرد: دغدغهمندی انسان را وادار میکند که به میدان بیاید و اگر به خدای متعال ایمان واقعی داشته باشیم و جز او به کسی دل نبندیم قطعا مشمول عنایت و کمکش نیز خواهیم شد.