گروه سیاسی، علی ودایع - عسلویه: نهمین تور نظارتی قوه قضائیه با حضور بیش از ۴۰ خبرنگار و عکاس از ۳۰ رسانه مختلف جهت بازدید از اقدامات قضایی انجام شده در عسلویه استان بوشهر در حال برگزاری است.
این تور نظارتی به منظور آگاهیرسانی و اطلاعرسانی دقیق از اقدامات دستگاه قضایی در عسلویه در حال برگزاری است.
دادگستری استان بوشهر در این سفر نظارتی رسانهای میزبان ۴۰ خبرنگار و عکاس از ۳۰ رسانه کشور است. در این تور نظارتی خبرنگاران در جریان اقدامات دستگاه قضایی در استان بوشهر از جمله موضوعاتی مانند وصول حق عوارض آلایندگی، مطالبات شرکت گاز از پتروشیمیها، تعیین تکلیف اموال موجود در انبارهای اموال تملیکی، پیگیری فلرینگ و اسناد مالکیت مردم جزایر و عسلویه و دیگر شهرستانهای استان و ... قرار گرفتند. گفتنی است، پیش از این مرکز رسانه قوه قضائیه ۸ تور نظارتی را با حضور اصحاب رسانه برگزار کرده است.
اصحاب رسانه همچنین در چهارمین تور نظارتی قوه قضائیه و در راستای آشنایی با ماموریتها و فعالیتهای بنیاد تعاون زندانیان کشور در قالب ۳۰ رسانه مختلف که شامل ۴۵ نفر خبرنگار و عکاس بودند از مجتمعهای مختلف بنیاد تعاون زندانیان فشافویه بازدید کردند.
پنجمین تور نظارتی قوه قضائیه نیز به میزبانی اداره کل زندانهای استان قم برگزار شد که در این تور نیز ۴۵ خبرنگار و عکاس از ۲۰ رسانه حضور داشتند و از بخشهای مختلف اردوگاه حرفهآموزی و کاردرمانی استان قم بازدید کردند. همچنین در این تور نظارتی، خط تولید موتورسیکلت برای اولینبار در زندان قم راهاندازی شد.
زندانیان استان البرز میزبان ششمین تور نظارتی رسانهای قوه قضائیه بودند و در این تور، ۳۵ خبرنگار و عکاس جهت بازدید و نظارت بر کارخانه دوچرخهسازی زندانیان قزلحصار عازم این زندان شدند و از بخشهای مختلف این کارخانه بازدید کردند.
هفتمین تور نظارتی قوه قضائیه با با حضور بیش از ۵۰ خبرنگار و عکاس از ۳۵ رسانه مختلف در استان هرمزگان برگزار شد.
هشتمین تور نظارتی ۲۶ نفره اصحاب رسانه جهت بازدید از اقدامات انجام شده برای تعیین تکلیف کالاهای گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) با حضور علی صالحی، دادستان تهران برگزار شد.
خبرنگاران رسانههای مختلف در این تور نظارتی در جریان اقداماتی که در راستای تعیین تکلیف کالاهای موجود در گمرک امام خمینی (ره) انجام شده است قرار گرفتند.
تعیین تکلیف 9 همت اموال تملیکی
در اولین برنامه، رئیس کل دادگستری بوشهر در نشست خبری، اقدامات قضایی استان را تشریح و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
«مهدی مهرانگیز» رئیس کل دادگستری استان بوشهر در ابتدای نشست خبری نهمین تور رسانهای مرکز رسانهای قوه قضائیه با بیان این که مردم بوشهر از مرزبانان خوب و غیور ایران اسلامی هستند؛ گفت: رئیس علی دلواری از استان بوشهر یکی از پرچم داران این استان در مبارزه با استعمار بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: خصلتهای اجتماعی و فرهنگی استان بوشهر منحصر به فرد است؛ استان بوشهر یکی از استانهای مورد توجه است.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر با بیان این که حجم بزرگی از کالاها و ماشین آلات در انبارها دچار رسوب شده بود ؛ تصریح کرد: این ماشین آلات مورد نیاز و کارآمدی ویژه داشتند اما متاسفانه در انبارها دچار رسوب شده بودند که بنا به دستور شخص آیت الله محسنی اژه ای،رئیس قوه قضائیه این مشکل حل شده است. استان بوشهر یک استان گمرکی است که وضعیت ویژه ورود و خروج در این استان ایجاد میکند .
وی در ادامه افزود: نزدیک به 9 همت برای اجناس تملیکی به فروش رفته است ؛ کالاهایی که لازم بوده استرداد شود به مردم بازگشته و کالاهای مزایده ای هم به فروش رسیدند.
توجه به حل مشکلات اسنادی
مهرانگیز گفت: حضور میدانی رییس قوه قضائیه بسیاری از مشکلات مردم را در کمترین مدت در موضوعات مختلف تا کنون برطرف کرده است زیرا دست ما را برای ورود به موضوعات مختلف باز گذاشته شده که نتایج آن رضایتمندی مردم را در پی داشته است. وی در ادامه گفت: با یک کار فشرده و سخت، اسناد چندین منطقه به مردم محلی تقدیم شده است. منطقه پارس جنوبی در این راستا اقدامات ویژه ای انجام داده است. دستگاه دادستانی با همه توان تلاش کرده است مشکلات مردم در حوزه تدوین اسناد ملکی حل و فصل شود. مشکلات مردم آبپخش پس از 32 سال حل شده است که یک اتفاق ویژه محسوب میشود.
این مقام قضایی همچنین گفت:سیستم قضایی جمهوری اسلامی با اشراف به وضعیت مردم به مشکلات ورود پیدا کرده و شخص قاضی القضات بیش از همه روی گشایش مسائل تاکید کرده است. تفویض اختیارات رئیس قوه قضائیه به روسای دادگستری یک رویکرد منحصر به فرد است پیش از این سابقه نداشته است.
عسلویه قلب انرژی و اقتصاد ایران
رئیس کل دادگستری استان بوشهر تاکید کرد: ما 74 درصد گاز مورد نیاز ایران را در عسلویه تولید میکنیم. استان بوشهر یک استان استراتژیک است. ما همچنین 96 درصد از صادرات نفت کشور از جزیره خارک انجام میشود.
وی در ادامه با بیان این که متاسفانه مساله عسلویه با آلودگی هوا مواجه است، گفت: رئیس قوه قضائیه دستور داد که در رفت گاز یا فلرینگ کاهش پیدا کند. آن زمان 8 میلیون متر مکعب سوخت گاز داشتیم و الان به 5.9 رسیده و به ما قول دادهاند که تا پایان سال به 2.9 میلیون متر مکعب برسد. بالأخره مردم عسلویه باید بتوانند نفس بکشند.
مسئولیت اجتماعی شرکتهای نفتی
مهرانگیز گفت: حق آلایندگی با تاکیدات رئیس قوه قضائیه و پیگیری دادستانی رقم 5.5 همت برای توسعه عمران و آبادانی و جبران آلودگی هوا اخذ شده است. از شرکتها 70 همت از مطالبات دولت از پتروشیمیها اخذ و به حساب خزانه ملی کشور واریز شده است. وی در ادامه گفت: هم صنعت، هم پتروشیمیها باید مسئولیتهای اجتماعی باید انجام شود. صنعت وظایفی در برابر مردم منطقه دارد و باید در حوزههای تامین مراکز آموزشی، اصلاح جادهها، امکانات اجتماعی باید بیش از گذشته فعال باشد . مردم باید تاثیر حضور صنعت را در زندگی خود احساس کند.
این مقام قضایی خطاب به صنایع نفتی در استان بوشهر گفت: مساله اشتغال باید متوجه مردم محلی و بومی باشد ؛ حداقل 50 درصد استخدامها باید معطوف به مردم این منطقه باشد و ما در این مساله نیز ورود پیدا کردیم. مردم محلی به دلیل قرار گرفتن در معرض آلودگیهای هوای صنعت این انتظار را دارند که در استخدامها حضور داشته باشند. تاکید ما همواره این بوده است اولویت استخدامی در صنایع عسلویه باید از مردم عسلویه باشد ؛ اشتغال حق مسلم این مردم است. ما به غیر از نفت و گاز و پتروشیمی صنعت دیگری نداریم. در حوزه کشتی سازی فرصتهای ویژه ای وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. رئیس دادگستری استان بوشهر همچنین گفت: در بحث آزادی زندانیان 435 زندانی غیر عمد با پیگیریها آزاد شده اند. ما در عین حال 760 مورد در جهت بازدید و اختصاص تسهیلات اقدام کردیم. در همین حال، حجت الاسلام محمدی، امام جمعه عسلویه گفت :اقتصاد مقاومتی و نقش جوانان ایران اسلامی در توسعه پالایشگاهها و صنایع نفتی ایران نقشی ویژه داشته اند. درآمد 3 درصدی از درآمدها برای مناطق کمتر توسعه یافته باشد . اسناد CSR مورد پذیرش وزارت نفت قرار گرفته است و ترک این فعل قابل پذیرش نیست.
کاهش فلیرنگ یک اتفاق ویژه است
«مهدی مهرانگیز» مدیر کل دادگستری استان بوشهر در جریان بازدید خبرنگاران در نهمین تور رسانه ای قوه قضائیه گفت : ناترازی انرژی در فصل سرما به معضل چندسال گذشته تبدیل شده بود اما عوامل گاز پارس جنوبی با فداکاری مانع تکرار مسأله برای هم مردم کشور شدند. کار در شرابط آب و هوایی منطقه عسلویه عملا یک کار جهادی است.
وی در ادامه گفت: گاز قلب محرکه انرژی کشور است اما آلودگی هوا یک معضل است که به جد مورد توجه قاضی القضات محسوب میشود. این مقام قضایی تصریح کرد : جوانان نخبه و دانشمند کشورمان شاهد کاهش سوخت فلیرنگ باشیم. چشم انداز ۲.۹ فلیرنگ یک وضعیت ویژه در کنترل الوپبگب هوا است.
ضربه جنگ به توسعه گازی ایران
گفتنی است که «حسن اسعدی» مدیر پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی گفت:ایران از نظر ذخایر گازی رتبه دوم جهان پس از روسیه را داراست و از نظر تولید گاز، رتبه سوم و از نظر مصرف، رتبه چهارم را در اختیار دارد. مخزن پارس جنوبی بزرگترین مخزن گازی کشور است که ۸ درصد ذخایر گاز جهان را در خود جای داده است. وی افزود: این مخزن قبل از انقلاب کشف شد و پس از انقلاب مشخص شد که با قطر مشترک است. امروز ایران سه درصد از گاز طبیعی کشور را از این مجتمع تولید میکند. این مجتمع ۵۰ درصد سبد انرژی کشور را تأمین میکند و ۴۵ درصد از پتروشیمیهای کشور نیز خوراک خود را از آن دریافت میکنند. اسعدی گفت: طرحهای کاهش مشعلسوزی در پارس جنوبی در حال اجراست و تعهد داریم تا پایان سال ۱۴۰۴ به رقم ۱.۹۹ درصد برسیم. تاکنون ۷۰ درصد قراردادهای مزایده در این زمینه منعقد شده و هشت پالایشگاه از ۱۲ پالایشگاه به تعهدات خود عمل کردهاند. مدیر پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس گفت: پروژههای کاهش مشعلسوزی در سه بخش خرید تجهیزات، اجرا و تکمیل واحدهای بازیافت گوگرد در حال پیگیری است. این پروژهها از شهریور ۱۴۰۲ آغاز شده و تلاش میکنیم تا شهریور امسال به نتیجه برسد.