سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
گاردملی آمریکا با معترضان درگیر شده است

شورش علیه نژاد پرستی سیستم ترامپ

به نظر می‌آید اعتراضات مردمی علیه سیاست‌های مهاجرتی ترامپ در کالیفرنیا که پس از سه روز به سانفرانسیسکو کشیده شد، با توجه به رویکرد اقتدارگرایانه دولت و مواجهه خشن نیروهای امنیتی با معترضان از پتانسیل گسترده‌تر شدن دامنه آن به سایر شهرها و ایالات این کشور برخوردار باشد.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی می‌نویسد؛ تظاهرات در سانفرانسیسکو عصر یکشنبه (به وقت محلی) آغاز شد و همچنان ادامه دارد. معترضان ابتدا در یک گردهمایی مسالمت آمیز و آرام، همبستگی خود را با معترضان در لس آنجلس به نمایش گذاشتند؛ اما این تجمع صلح آمیز با آغاز درگیری فیزیکی برخی معترضان و ماموران پلیس در خیابان مرکزی این شهر به سرعت به خشونت کشید.
رسانه‌های تصویری و مکتوب و همچنین شبکه‌های اجتماعی آمریکا تصاویری از سومین روز آشوب و هرج ومرج ناشی از اعتراضات مردمی به خصوص در لس‌آنجلاس واقع در ایالت کالیفرنیا منتشر کردند. اعتراضات علیه سیاست‌های مهاجرتی دولت ترامپ در حالی وارد سومین روز خود شد که با وجود استقرار دو هزار نیروی گارد ملی، صدها معترض با پلیس درگیر شده و آسیب‌های قابل توجهی به اموال عمومی وارد شد.
معترضان در مقابل ساختمان فدرال در مرکز شهر لس‌آنجلس تجمع کرده و خواستار توقف فوری حملات ماموران مهاجرت و گمرک (ICE) به کسب و کارهای دومین شهر بزرگ آمریکا شدند. پلیس برای متفرق کردن افراد به سمت جمعیت گاز اشک‌آور شلیک و ده‌ها نفر را دستگیر کرد، اما معترضان همچنان حاضر به ترک خیابان‌ها نشده و با پلیس درگیر شدند.
برخی فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که معترضان ضمن آتش زدن پرچم آمریکا و تاکسی‌ها، با موتورسیکلت نیز به سمت نیروهای پلیس لس آنجلس یورش بردند.
اقدامات ناقض حقوق بشری از سوی ماموران امنیتی آمریکا در قبال شهروندان ایالت‌های مختلف این کشور در قالب سرکوب خشونت آمیز اعتراضات مردمی در مخالفت با طرح مهاجرتی که رئیس جمهور آمریکا ارائه کرده بار دیگر نشان داد که شعارهای اعلامی دولت آمریکا در دفاع از حقوق بشر که به بهانه آن کشورهای مخالف سیاست‌های خود را تحریم میکند؛ نمایشی بیش نیست و «حقوق بشر» امروز به کلیدواژه‌ای در پوشش حقوقی با باطنی سیاسی بدل شده است.
با نگاهی واقع بینانه درخواهیم یافت که استاندارد و رویکرد دوگانه آمریکا در قبال حقوق بشر فقط به داخل مرزهای سرزمینی آن کشور محدود نمی‌شود؛‌ بلکه آنها در بازه زمانی بیش از یک سالی که از جنگ و کشتار گسترده در غزه می‌گذرد، با تامین تسلیحات و حمایت‌های گسترده سیاسی، مالی، تبلیغاتی و اطلاعاتی از تل‌آویو؛ رسما به عنوان همکار و شریک جنایت علیه بشریت و نسل کشی از سوی رژیم صهیونیستی قلمداد می‌شوند.
نگاه نژاد پرستانه دولت آمریکا و رئیس جمهور آن کشور به مردمِ کشورهایی که در طرح مهاجرتی اعلامی حق ورود آنها به خاک آمریکا سلب شده است؛‌ نشان از نوعی خودبرتربینی آنها نسبت به مردم و کشورهای دیگر دارد.
در همین ارتباط «علیرضا‌هاشمی رجاء» مدیرکل امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه نیز اقدام اخیر دولت آمریکا در ممنوع‌ کردن ورود شهروندان ایرانی و چند کشور دیگر با جمعیت غالبا مسلمان، به خاک آمریکا را شدیدا تقبیح کرد و این اقدام را نشانه روشن غلبه ذهنیت خودبرترپندارانه و نژادپرستانه در سیاستگزاران آمریکایی قلمداد کرد.
انتقاد به شیوه برخورد نیروهای پلیس و امنیتی آمریکا در مواجهه با مطالبه مردمی شهروندان آن کشور صرفا منبع خارجی ندارد؛‌ بلکه بسیاری از کارشناسان و مقامات سابق و فعلی آمریکا از جمله «کاملا هریس» معاون اول سابق آمریکا نیز نسبت به خشونت به کار گرفته شده از سوی ماموران آمریکایی انتقاد کرده و آن را «وحشیانه» و «تشدیدکننده خطرناک درگیری‌ها» دانسته است. در این گزارش به برخی از مهمترین تحولات و واکنش‌ها به اعتراضات اجتماعی گسترده در آمریکا و برخوردهای خشن نیروهای امنیتی با مردم خواهیم پرداخت:
سایه سنگین سیاست‌های مهاجرتی «ترامپ» بر کسب‌وکارها
با تشدید محدودیت‌های مهاجرتی از سوی دولت دونالد ترامپ و لغو وضعیت قانونی شمار قابل توجهی از مهاجران، صنعت رستوران‌داری ایالات متحده با بحرانی جدی در حوزه تامین نیروی انسانی مواجه شده است.
در گزارش فایننشال تایمز آمده که صنعت رستوران‌داری در ایالات متحده، که به طور سنتی وابستگی چشم‌گیری به نیروی کار مهاجران دارد، در ماه‌های اخیر با فشار فزاینده‌ای از سوی سیاست‌های مهاجرتی دولت ترامپ روبرو شده است.
در شرایطی که بسیاری از رستوران‌ها هنوز به سطح اشتغال پیش از همه‌گیری بازنگشته‌اند، افزایش بازرسی‌های میدانی و لغو وضعیت قانونی صدها هزار مهاجر، بحران کم‌سابقه‌ای را در حوزه تامین نیروی انسانی این صنعت رقم زده است.
بر اساس برآورد انجمن ملی رستوران‌داران، بیش از ۲۰ درصد از نیروی کار فعال در این حوزه را مهاجران تشکیل می‌دهند. با این حال، مرکز مطالعات مهاجرت تخمین می‌زند که حدود یک میلیون نفر از کارکنان این صنعت فاقد مدارک قانونی اقامت هستند.
به گفته بسیاری از فعالان این صنعت، فضای کنونی که با حضور افسران مسلح در محل کار و بازرسی‌های ناگهانی همراه است، موجب ترس و بی‌اعتمادی میان نیروی کار شده و مانعی جدی بر سر راه جذب و حفظ نیروهای متخصص ایجاد کرده است.
«تونی فورمن»، مالک چند رستوران در ایالت مریلند از جمله «دوچس» در بالتیمور، در گفتگویی عنوان کرده است: «در حال ورود به دوره‌ای از کمبود شدید نیروی انسانی هستیم که به‌طور حتم بر میزان دستمزدها فشار وارد خواهد کرد. ما با چالشی جدی در یافتن نیروی ماهر روبه‌رو هستیم.»
ترامپ مدعی اقدام گسترده دولتی در مقابل معترضان در لس آنجلس شد
رئیس جمهور آمریکا خواستار واکنش گسترده به آنچه او «تهاجم» مهاجران غیرقانونی و «شورش‌های مهاجران» در لس‌آنجلس توصیف کرد، شد و به مقامات مهم دولت دستور داد تا نظم را برقرار کرده و بیگانگان غیرقانونی و جنایتکار را اخراج کنند.
خبرگزاری آناتولی گزارش داد که دونالد ترامپ در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی تروث سوشیال نوشت که لس آنجلس «مورد تهاجم و اشغال» قرار گرفته است و اوباش خشونت‌طلب را به حمله به مأموران فدرال که عملیات اخراج را انجام می‌دهند، متهم کرد. وی گفت: این شورش‌ها فقط عزم ما را تقویت می‌کند.
ترامپ تاکید کرد که به کریستی نوئم وزیر امنیت داخلی، پیت هگست وزیر دفاع و پم بوندی دادستان کل آمریکا دستور داده است تا با سازمان‌های مربوطه برای «آزادسازی لس‌آنجلس از هجوم مهاجران» هماهنگی کنند.
ورود گارد ملی به لس‌آنجلس
در حالی‌که ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا پیشتر دستور استقرار گارد ملی را در بحبوحه رویارویی ماموران فدرال با معترضان به سیاست‌های مهاجرتی صادر کرد، نیروهای «گارد ملی کالیفرنیا» امروز (یکشنبه) حدود ساعت ۴ بامداد به وقت محلی، وارد مرکز شهر لس‌آنجلس شدند.
تارنمای ای‌بی‌سی نیوز گزارش داد که تعدادی از خودروهای «نیروهای گارد ملی کالیفرنیا» مقابل ساختمان «تالار عدالت» (Hall of Justice) که در مجاورت «ساختمان شهرداری» (City Hall) قرار دارد، توقف کردند.
«کارن بس شهردار لس‌آنجلس» در حالی‌که اعلام کرد تصمیم رئیس‌جمهوری آمریکا برای اعزام نیروهای گارد ملی «کاملاً غیرضروری» است، آن را عامل تشدید تنش‌ها توصیف کرد. او در مصاحبه ‌با یکی از رسانه‌های محلی وابسته به فاکس نیوز با اشاره به شورش‌هایی که در سال ۱۹۹۲ در لس‌آنجلس رخ داد و طی آن بیش از ۵۰ نفر کشته و هزاران نفر دستگیر شدند، گفت: شهر ما پیش از این نیز ناآرامی‌های مدنی گسترده‌ای را تجربه کرده است.
درگیری تن به تن
درحالی که دولت ترامپ به حملات خود علیه مهاجران در ایالت کالیفرنیا ادامه می‌دهد، صدها معترض برای سومین روز متوالی در لس‌آنجلس با پلیس درگیر شدند.
معترضان برای دومین روز در مقابل ساختمان فدرال در مرکز شهر لس‌آنجلس تجمع کردند و خواستار توقف فوری حملات ماموران مهاجرت و گمرک (ICE) به محل‌های کار در دومین شهر بزرگ آمریکا شدند. به گزارش رسانه‌ها، پلیس برای متفرق کردن افراد به سمت جمعیت گاز اشک‌آور شلیک کرد و ده‌ها نفر را دستگیر کرد، اما معترضان همچنان حاضر به ترک خیابان‌ها نشده و با پلیس درگیر شدند.
گوین نیوسام فرماندار کالیفرنیا به اعزام این نیروها توسط ترامپ اعتراض کرد.
نیوسام در بیانیه‌ای گفت: دولت فدرال گارد ملی کالیفرنیا را به دست گرفته و ۲۰۰۰ سرباز را در لس‌آنجلس مستقر کرده است، نه به این دلیل که کمبود نیروی انتظامی وجود دارد، بلکه به این دلیل که آنها می‌خواهند نمایش داشته باشند.
تشکر ترامپ از گارد ملی در لس‌آنجلس
در حالی‌که دونالد ترامپ، از گارد ملی به‌دلیل «کنترل ناآرامی‌ها» در لس‌آنجلس تمجید کرده‌است، شهردار این شهر تاکید دارد که هنوز هیچ‌گونه استقراری از سوی گارد ملی صورت نگرفته است.
گاردین در گزارشی آورده که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنش به اعتراضات دو روز اخیر در لس‌آنجلس، طی پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «کار فوق‌العاده‌ای از سوی گارد ملی در لس‌آنجلس پس از دو روز خشونت و آشوب انجام گرفته است. فرماندار و شهردار ناتوان، همان‌طور که در مدیریت آتش‌سوزی‌ها و فاجعه صدور مجوز نیز ضعیف عمل کردند، این بار هم شکست خوردند. از این پس، پوشیدن ماسک در اعتراضات ممنوع خواهد بود. مردم باید بدانند این معترضان چه چیزی را پنهان می‌کنند. یک‌بار دیگر از گارد ملی برای عملکرد درخشان‌شان سپاسگزارم.»