سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴

هدف‌گذاری ترامپ در تکرار تهدید

اکبر فیجانی
گرچه تخریب سایت‌های اتمی و زیرساخت‌های ایران اقدامی ایده‌آل در نظر اکثر دولتمردان آمریکاست اما با توجه به عدم امکان اجماع داخلی و تشکیل ائتلاف بین‌المللی برای حمله به کشورمان و همچنین هزینه بالا و پیامدهای خطرناک اقدام نظامی علیه ایران، به زعم کارشناسان غربی فشار اقتصادی و افزایش نارضایتی مردم مناسبترین گزینه برای تضعیف و در نهایت تمکین و تسلیم ایران است.
در همین راستا تهدیدهای نظامی رئیس جمهوری و سایر مقامات آمریکا و اظهارات و تحرکات ضد و نقیض آنها در هنگام هر مذاکره و بعد از آن، بخشی از جنگ دیرینه اقتصادی ایالات متحده علیه ایران است. تیم ترامپ با این حربه تلاش می‌کند افزایش بی‌ثباتی اقتصادی و به‌دنبال آن نارضایتی عمومی و آشوب و شکست کشورمان از درون را باعث شود. مسلم است که نوسان در قیمت اجناس و ارزش پول ملی، بیشتر از رشد یکنواخت تورم به اقتصاد و توسعه یک کشور آسیب می‌زند. به عبارت دیگر هرچند جنگ ترکیبی آمریکا و متحدانش علیه ایران اهداف گوناگونی دارد، در حال حاضر هدف اصلی از تهدیدات نظامی و موضع‌گیری‌های متناقض، ایجاد تفرقه، سردرگمی و تشتت در تصمیم‌گیری و کنش و واکنش مقامات ایران و افزایش نومیدی و بی‌اعتمادی ملت است.هدف مهم دیگر از تهدید به حمله نظامی مجبور کردن ایران به دادن امتیاز بیشتر به آمریکا در مذاکرات هسته‌ای است.
هدف سوم تحریک ایران به واکنش عجولانه و غیرحرفه‌ای، به شکست کشاندن مذاکرات، مقصر جلوه دادن و معرفی ایران به عنوان عامل بی‌ثباتی در منطقه، توجیه اعمال تحریمات جدید و تشدید فشار سیاسی و اقتصادی برکشورمان است. در واقع آمریکایی‌ها به خوبی می‌دانند که شروطی که برای توافق در نظر دارند، به‌ویژه محرومیت از حق غنی‌سازی اورانیوم، عبور از خطوط قرمز ایران است و دستیابی به یک توافق جامع بلند مدت را تقریبا غیر ممکن ‌مي‌سازد.
هدف چهارم راضی نگه داشتن صهیونیست‌ها و تندروهای آمریکایی ایران ستیز است. در آمریکا همیشه شخصیت‌ها و گروه‌هایی هستند که طرفدار اقدام نظامی علیه ایران هستند.
هدف پنجم از تهدید به حمله نظامی ایجاد رعب و وحشت در کشورهای پیرامون ایران و به تبع آن افزایش بودجه نظامی این کشورها و رونق در تجارت تسلیحات نظامی غرب و سودآوری برای سرمایه‌داران بزرگ و همچنین توجیه تداوم حضور آمریکا و انگلیس در منطقه است.
از این‌رو واکنش منطقی و به‌موقع دولتمردان و ملت ایران به تهدیدات و روند و برونداد مذاکرات هسته‌ای، جلب اعتماد همسایگان ایران و افزایش همکاری با آنها، حفظ توازن وحشت با افزایش قدرت سخت و نرم (پاسخ تهدید با تهدید معقول)، مقابله با تفرقه افکنی و حفظ وحدت و برنامه‌ریزی علمی کوتاه مدت و بلند مدت و اقدام عملی مؤثر برای کنترل تورم و بی‌ثباتی و به طور کلی حل ریشه‌ای معضلات اقتصادی، تا حد زیادی میزان آسیب‌پذیری از اقدامات خصمانه بی‌پایان غربیان علیه کشورمان را کاهش ‌مي‌دهد.
ادامه در صفحه 3