سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴

وجود ۲۰۰ بیماری مرتبط با غذا

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ نوع بیماری مرتبط با غذا وجود دارد، بر لزوم مبارزه با شبه علم و ضد علم که بویژه در فضای مجازی مواردی را به عنوان دارو یا غذا تبلیغ و به مردم عرضه کرده و عوارض جبران ناپذیری را ایجاد می‌کنند، تاکید کرد.
علیرضا رئیسی در همایش روز جهانی ایمنی غذا ضمن تاکید بر لزوم مبارزه فرهنگی با شبه علم و ضد علم که مواردی را به عنوان دارو یا غذا تبلیغ و به مردم عرضه می‌کنند، گفت: افراد با مصرف این چنین موادی دچار عارضه می‌شوند. اگر سری به مراکز پیوند کبد بزنید می‌بینید که بسیاری از بیماران به دلیل مصرف برخی از همین مواد غذایی کارشان به اینجا کشیده؛ موادی که ماده موثره آنها مشخص نیست.وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ نوع بیماری مرتبط با غذا وجود دارد گفت: در بیماری‌های غیر واگیر غذا نقش عمده‌ای دارد. غذای ناسالم می‌تواند منجر به افزایش دریافت کالری، چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت، فشار خون و غیره شود. سهم غذا در بروز بیماری‌ها بسیار بالاست و در جدول بیماری‌های غیر واگیر جزو ۵ عامل اول است. به گزارش ایسنا، وی افزود: در طول سال معمولاً ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا دچار بیماری‌های ناشی از آلودگی غذا می‌شوند. تقریباً از هر ۱۱ نفر در دنیا یک نفر مبتلا می‌شود و از این میان تقریباً سالانه ۴۲۰ هزار مرگ اتفاق می‌افتد .وی ادامه داد: هزینه‌های سالانه بیماری‌ها و مراقبت‌های ناشی از غذا بسیار بالاست و سالانه ۱۵ هزار میلیارد دلار هزینه مراقبت‌ها و درمان بیماری‌های ناشی از غذا است. این موضوع نشان دهنده آن است که نقش سازمان غذا و دارو و معاونت بهداشت در این حوزه بسیار مهم است.