سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴

غنی‌سازی آرد با ویتامین D در دست انجام

رییس سازمان غذا و دارو اقدامات انجام شده در جهت تامین ایمنی غذا را تشریح کرد و از برنامه‌ریزی انجام شده برای غنی سازی آرد با ویتامین دی خبر داد.
به گزارش ایسنا،مهدی پیرصالحی در همایش روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر نقش حیاتی نظام نظارتی غذا، گفت: سازمان غذا و دارو در حوزه سلامت و ایمنی غذا، مرجع ناظر بر تولید غذا نقش کلیدی دارد و هدف اصلی، حصول اطمینان از ایمنی و کیفیت محصولات غذایی است.وی با اشاره به شاخص‌های نظارتی سازمان غذا و دارو، افزود: شبکه‌ای گسترده از آزمایشگاه‌ها برای اجرای این مأموریت به‌کار گرفته شده است که شامل: آزمایشگاه مرجع به‌عنوان آزمایشگاه مادر،۵۳ آزمایشگاه تخصصی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و مجموعاً ۵۴۷ آزمایشگاه مجاز در کشور است.پیرصالحی ادامه داد: آزمایشگاه کنترل غذا و داروی ما توانسته مجوزهای بین‌المللی مهمی از فائو و دو گواهی رسمی از سازمان جهانی بهداشت برای آزمون آفلاتوکسین دریافت کند و مورد تأیید اتحادیه اروپا قرار گیرد. این موضوع، شرط لازم برای صادرات محصولات غذایی مانند پسته به اروپا است.رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در کنار وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، و وزارت صمت، نظارت‌ها به‌صورت زنجیره‌ای از مزرعه تا سفره انجام می‌شود. محصولات تراریخته نیز در زمان ترخیص از نظر ژنتیکی بررسی شده و برچسب‌گذاری دقیق الزامی است.وی با اشاره به اقدامات ملی در پایش آلودگی‌ها در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ افزود: ۹۶ قلم ماده غذایی از نظر باقی‌مانده آفت‌کش‌ها پایش شده‌اند و ۳۵ هزار نمونه‌برداری انجام و آزمایش شدند همچنین ۲۵ هزار نمونه برای فلزات سنگین و ۲۱ هزار نمونه برای نیترات بررسی شدند. رئیس سازمان غذا و دارو همچنین اعلام کرد: برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت شیر و فرآورده‌های لبنی با محوریت کاهش آنتی‌بیوتیک‌ها و افزودنی‌ها و همکاری با مدارس در حال اجراست. او یادآور شد: برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس از حدود ۱۲ سال پیش آغاز شد و امروز به کمتر از ۲ درصد رسیده که میزان استاندارد بین‌المللی است و در اغلب واحدهای تولیدی کشور رعایت می‌شود.