سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴

نشانه‌های خرابکاری در «تورقوزآباد» و «ورامین»

ایران در مذاکرات فنی و کارشناسی خود با معاون مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که طی هفته‌های اخیر برگزار شده، سرنخ‌ها و اسناد و اطلاعاتی را ارائه کرده که احتمال بالای خرابکاری و سندسازی را تایید می‌کند.
در آخرین سفر «ماسیمو آپارو» معاون مدیرکل آژانس به ایران در چارچوب مذاکرات فنی و کارشناسی برای حل و فصل موضوعات باقی‌مانده پادمانی، مقامات سازمان انرژی اتمی آثار قابل توجهی از خرابکاری در ۲ مکان ورامین و تورقوزآباد را که توسط مقامات امنیتی کشور یافت شده و احتمال بالای خرابکاری را تأیید می‌کند، ارائه کرده است.
اطلاعات ارائه شده از سوی ایران به مقامات آژانس با هدف رفع کمبودهای اطلاعاتی که توسط آژانس شرح داده شده، نشان می‌دهد شبکه‌ای از خرابکاری در این زمینه در جریان است. مقامات ایران تایید کردند، اسناد تکمیلی و پشتیبان در رابطه با شبکه خرابکاری را می‌توانند در زمان مناسب در دسترس آژانس قرار دهند.
تاکید ایران بر خرابکاری در تورقوزآباد و ورامین
از آنجایی که دو مکان‌ تورقوزآباد و ورامین، از جمله مکان‌های حساس هسته‌ای و امنیتی از نقطه نظر ایران نبودند، طبیعی است که دوربین‌های امنیتی در این مکان‌ها تا قبل از موضوعیت یافتن آنها از سوی آژانس و طرح این مساله در فضای عمومی و رسانه‌ای نصب نبوده است، از این رو ثبت وقایع قبل از آن امکان نداشته است. بنابراین هرگونه انتظاری مبنی بر ثبت حادثه قبل از نصب دوربین‌ها و ارائه آن‌ها، غیر واقعی است. بر اساس یادداشت توضیحی که ایران در پاسخ به گزارش جامع پادمانی آژانس منتشر کرده، در نتیجه حادثه خرابکاری در تورقوزآباد و ورامین، ارزیابی بیان شده در گزارش جامع، فاقد مبنای اساسی است. ایران وجود خرابکاری در رابطه با ارزیابی آژانس در مورد اورانیوم ۲۳۵ غنی شده تا ۱۸ درصد در تورقوزآباد که به نظر به تازگی این ارزیابی به دست آژانس رسیده یا تصمیم گرفته برای جذابیت گزارش خود آن را علنی کند، را وارد دانسته و اذعان کرده است که هیچ سرنخی در مورد منشأ مواد مذکور در دست ندارد، جز اینکه علت احتمالی آن خرابکاری باشد.