شبکه آمریکایی در گزارشی با اشاره به مذاکرات هستهای تهران و واشنگتن خاطر نشان کرد: هرج و مرج ترامپی پیرامون هسته مرکزی سیاست خارجی آمریکا سبب شده تا این مذاکرات بیاندازه بدتر شود.
مذاکرات هستهای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در حالی ادامه دارد که هفتههاست «دونالد ترامپ» رئیس جمهور و دستیارانش در مذاکرات خود با تهران بلاتکلیف هستند.
طبق گزارش بلومبرگ، این هرج و مرج ترامپ، ناشی از این است که مغزهای متفکر سیاست خارجی آمریکا نمیتوانند به مذاکرات کمکی کنند. این با «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه شروع میشود که همزمان چهار شغل دارد و هیچ پشتوانهای ندارد. اما او با وجود تمام عناوینش، به وضوح دیپلمات ارشد آمریکا نیست. این، «استیو ویتکاف» یک سرمایهدار املاک و مستغلات است که ترامپ او را به عنوان نماینده ویژه برای انواع بحرانهای خارج از کشور منصوب کرده است. این، ویتکاف است، نه روبیو که مذاکرات با روسیه بر سر اوکراین، با ایران بر سر برنامه هستهای و با اسرائیل و حماس بر سر غزه را رهبری کرده است.
همانطور که «جان بولتون» یکی از چهار مشاور امنیت ملی در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ اشاره میکند، «ویتکاف نه تنها هیچ تجربه مشهودی در هیچ یک از این مسائل ندارد، بلکه «ارتباط او با وزیر امور خارجه هم مشخص نیست.»
بلومبرگ افزود: اوضاع در تنها کشوری که تاکنون مورد حمله هستهای قرار گرفته، یعنی ژاپن نیز چندان پایدار نیست. ژاپن با تهدیدهای فزایندهای در همسایگی خود، از سوی چین و کره شمالی روبروست. وضعیت آمریکا نگرانی اصلی برای همه در ژاپن است. برای دههها، اتحاد با آمریکا اساس سیاست خارجی توکیو بوده است. اگر این اتحاد زمانی متزلزل شود، اقدامات شدید مانند ساخت سلاحهای هستهای ممکن است شرط بقای ژاپن باشد.
اقدامات شدید همچنین ممکن است برای بقای سیاسی «لی جائه میونگ» رئیسجمهور جدید کره جنوبی ضروری باشد. این لحظه، بازنگری در وضعیت دفاعی متحد آمریکا را میطلبد. افکار عمومی احتمالاً لی را مجبور خواهد کرد که بهطور جدی موضوع تسلیحات هستهای را به عنوان راهی برای توسعه دفاع مستقل و کاهش وابستگی به ایالات متحده بررسی کند. با توجه به اینکه برنامه تسلیحات هستهای کره شمالی اکنون بهطور گسترده به عنوان غیرقابل برگشت تلقی میشود، احساسات کرهایها بهطرز چشمگیری تغییر کرده است.