۰
سه شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۳۹
نتیجه دستور رهبر انقلاب برای حل مشکل آب خوزستان چه شد؟

غیبت دولتی‌ها و مجلسی‌ها در روزهای بحران جنوب کشور

طغیان آب و فاضلاب در خانه‌های مردم در خوزستان بیش از ده روز است که زندگی مردم را مختل کرده است؛ اتفاقی که برای اولین بار نیست که به وقوع می‌پیوندد. سالها است که مشکل آب و فاضلاب خوزستان زندگی را برای مردم این استان تلخ کرده است و اگر چه بارها و بارها از زبان مسئولان مختلف وعده های زیبا در این باره می شنوند اما مشکل حل نمی شود.
غیبت دولتی‌ها و مجلسی‌ها در روزهای بحران جنوب کشور
طغیان آب و فاضلاب در خانه‌های مردم در خوزستان بیش از ده روز است که زندگی مردم را مختل کرده است؛ اتفاقی که برای اولین بار نیست که به وقوع می‌پیوندد. سالها است که مشکل آب و فاضلاب خوزستان زندگی را برای مردم این استان تلخ کرده است و اگر چه بارها و بارها از زبان مسئولان مختلف وعده های زیبا در این باره می شنوند اما مشکل حل نمی شود.
مردم این استان در تابستان آب شرب ندارند و آب آشامیدنی آنها چیزی به رنگ شیرکاکائو است و از سوی دیگر در پاییز و زمستان با بارش کمترین باران، آب و فاضلاب وارد خانه های مردم می شود. آخرین بار که این اتفاق افتاد و وعده هایی در این باره داده شد خرداد ماه گذشته بود که مردم غیزانیه  مجبور به اعتراض برای حل مشکلات خود شدند.
حالا مشکل آب گرفتگی معابر و ورورد آب و فاضلاب به خانه های مردم نه تنها خوزستان که استان بوشهر را هم فرا گرفته است؛ آن هم در حالی که از مدتی قبل نسبت به وقوع سیل هشدار داده می شد و علی القاعده مسئولان و دستگاه های ذی ربط باید آمادگی داشتند. این روزها اگرچه سازمانهای مختلف در تلاش هستند که این مشکل رفع شود، اما غیبت و کم اعتنایی مقامات دولتی و نمایندگان مجلس به این موضوع واقعا آزار دهنده است!
دوشنبه گذشته حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور از طرف رئیس قوه قضائیه، برای بررسی مشکلات آبگرفتگی خوزستان دقایقی پیش وارد اهواز شد و به همراه وی، بازرس کل امور وزارت کشور هم به این شهر رفت! در حالی که انتظار مردم این است که با توجه به ابعاد قضیه پیش از مسئولان قوه قضائیه، مقامات دولتی بخصوص وزرای کشور و نیرو در این استان حضور داشته باشند. از طرف دیگر مردم می پرسند نمایندگانی که هفت ماه است با شعارهای جذاب و وعده های خدمت به مجلس رفته اند، در این مدت بعد از دریافت خودروی دنا پلاس و وام چند صد میلیونی برای مطالبات و خواسته های آنها چه کرده اند و هم اینک هم جز شعار دادن، چه می کنند؟!
در این مدت متاسفانه فرافکنی استاندار خوزستان (که در مرتبه های قبلی هم ناکارآمدی اش مشخص شده بود) نشان داد که وقتی بعد از سالها کارد به استخوان مردم رسیده است، چطور یک مقام دولتی از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کند. ضمن اینکه بعضی رسانه ها خبر داده بودند که در روزهای سیل، وی در تهران بوده است. وزیر کشور هم بعد از ده روز زحمت کشیده و بر اساس  معاون هماهنگى و سخنگوی وزارت کشور به رئیس سازمان برنامه و بودجه نامه نوشته و درخواست اعتبار هزینه‌ای برای جبران خسارات سیل خوزستان کرده است.
 
درماندگی 25 ساله!
داستان بحران آب و فاضلاب در خوزستان، داستانی تاریخی است و ناتوانی در رفع آن مربوط به دولت فعلی نیست. روز 17 خرداد 1384 محمود احمدی ‌نژاد در سفر انتخاباتی اش به آبادان چنین گفت: «فقر زدايي از جنگ مشکل‌تر نيست... با اين پشتوانه عظيم مردمي و با اين قدرت، اکنون در حل مساله ساده‌اي مثل تامين آب و فاضلاب يک شهر مرزي که گردن همه مردم ما حق دارد، هفده سال است درمانده شده‌ايم.» یک ماه بعد از آن، احمدی نژاد رئیس جمهور شد و در دولت اول او طرحی به نام «طرح آبرسانی غدیر» تصویب شد که قرار بود بسرعت مشکل را برطرف کند. عملیات اجرایی پروژه ۲۶ آذر ۸۷ با حضور احمدی‌نژاد آغاز شد و قرار بود کل پروژه در پنج سال و تا پایان دولت دهم به بهره‌برداری برسد و آب شرب حدود پنج میلیون نفر را تأمین کند. علاوه بر آبرسانی به ۲۵ شهر و بیش از ۱۶۰۰ روستا، هدف دیگر این طرح جلوگیری از ورود پساب‌های شهری و صنعتی ۱۲ شهر و بیش از هزار و ۲۰۰ روستا به آب کرخه و کارون بود.
مجید نامجو وزیر نیروی دولت نهم، ۱۵ اردیبهشت ۸۹ گفت پروژه‌ غدیر بصورت ضربتی اجرا می‌شود و ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته. هر چند او اشاره نکرد این ۶۰ درصد شامل چه بخش‌هایی است اما وعده داد که در سالروز آزادسازی خرمشهر این طرح به دست احمدی نژاد افتتاح خواهد شد که همینطور هم شد. این بهره‌برداری هم مانند برخی موارد دیگر بیشتر نمادین بود و سه ماه بعد در آبادان یک «مراسم بهره‌برداری از فاز نخست» مجدداً برگزار شد و... در نهایت در هشت سال کابینه احمدی نژاد، علی رغم وعده ها و تبلیغات بسیاری که دولت می کرد، این «مساله ساده» حل نشد و برای دولت روحانی ماند. در واقع، روزی که احمدی نژاد از دولت خداحافظی می کرد، این درماندگی 25 ساله شده بود!
یک سال بعد از تشکیل دولت روحانی، چیت‌چیان وزیر نیرو پیشرفت پروژه را تا سال 1394 تنها 15 درصد عنوان کرد و گفت پیشرفت کار در دولت روحانی (تا آبان ۹۵) به ۲۹ درصد رسیده است.
 در طول دولت حسن روحانی باز هم نه تنها این مساله لاینحل ماند بلکه مشکلات جدیدی برای مردم این منطقه ایجاد کرد. نتیجه تلاشهای چهار سال اول دولت روحانی را شریعتی استاندار خوزستان در اسفندماه ۹۶ اعلام کرد: کل آب مورد نیاز اهواز تا تیرماه ۹۷ از طرح آبرسانی غدیر تأمین می‌شود. اما اردیبهشت 97 خبر «آب شکلاتی» که در خوزستان تازگی هم نداشت همه‌جا پیچید و افکار عمومی را در سراسر کشور از طریق شبکه‌های اجتماعی برای تحقق مطالبه‌ی آب شرب سالم، همصدا کرد!
فروردین 1398 همزمان با افزایش دبی رودخانه کارون، فاضلاب چندین نقطه از اهواز به خیابان‌های شهر بازگشت که علاوه بر اخلال در عبور و مرور خودروها سبب بروز مشکلات بهداشتی بسیاری نیز شد. این امر باعث برکناری ‌مدیرعامل آب و فاضلاب اهواز شد. اما با این برکناری هم چیزی تغییر نکرد! در تابستان همان سال اعتراضات ساکنان کوی مدرس اهواز نسبت به وضعیت ناهنجار فاضلاب، قطعی آب و مسایل بهداشتی که سلامت آنان را به خطر انداخته بود، خبرساز شد و رییس کل دادگستری خوزستان با دستور ویژه ای دادستان عمومی و انقلاب اهواز را مسئول رسیدگی به مساله آب و فاضلاب این منطقه اهواز کرد.
 
دستور رهبر انقلاب برای حل مشکل آب خوزستان
در خرداد ماه  گذشته که اعتراض مردم غیزانیه خبرساز شد، استاندار خوزستان در کنار وعده های جدید برای حل این معضل، خبر داد که آیت‌الله خامنه‌ای با تخصیص ۱۰۰ میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی برای رفع مشکل آب و فاضلاب اهواز موافقت کردند. وی گفت: در سه روز گذشته توفیق پیدا کردیم خدمت مقام معظم رهبری برسیم و ایشان دستور لازم برای حل مشکلات فاضلاب اهواز را صادر کردند. به گفته استاندار خوزستان، رهبر معظم انقلاب توجه خاصی نسبت به مسأله فاضلاب اهواز داشتند و دستور دادند ۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی در سال جاری اختصاص یابد و سال آینده نیز ۵۰ میلیون یورو دیگر اختصاص داده شود.
اما فقط مروری در اخبار کافی است که به یاد بیاوریم که این دستورات رهبری جدید نیست. مرداد ماه سال گذشته امام جمعه موقت اهواز گفت: مقام معظم رهبری در نامه ای به رییس جمهور دستور داده تا بحث آب و فاضلاب اهواز به صورت جدی پیگیری شود و در این زمینه امیدواریم فرمایش مقام معظم رهبری راهگشای آن باشد تا مردم در اهواز در بحث آب و فاضلاب از حداقل حقوق بهره مند شوند. مهرماه 1398 نیز معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت‌ کشور گفت: دستور مقام معظم رهبری مبنی بر حل مشکل فاضلاب اهواز به هر طریق ممکن و با سرعت زیاد از محل اعتبار ویژه اجرا می‌شود.
اینک شش ماه از آن روزها گذشته است و به نظر می رسد لازم است که مقامات دولتی توضیح دهند که دیگر چه کسی باید دستور دهد و چه مقدار دیگر باید بودجه اختصاص داده شود که مشکل تاریخی مردم خوزستان حل شود؟!
 
 
کد مطلب: 141132
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *