دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۱

اخبار کوتاه

رئیس‌جمهور:
شایعه‌سازان می‌خواهند دل مردم را خالی کنند

رئیس‌جمهور گفت: شایعه‌سازان می‌خواهند دل مردم را خالی کنند و این‌ موضوع باید هم در حوزه امنیتی و هم رسانه‌ای مدیریت شود. به گزارش ایسنا، سید ابراهیم‌ رئیسی ۱۶ بهمن ماه در جلسه ستاد بحران شهرستان خوی ادامه داد: حفظ آرامش و روحیه شرط اول برون رفت از این نوع حوادث است و مردم خوی در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی امتحان خودشان را پس داده‌اند. وی تصریح کرد : بخش امداد و نجات و اسکان موقت و خدمات‌رسانی انجام شده و بایدکار آواربرداری و بازسازی و ساخت مساکن با قدرت و شدت انجام شود. وی ادامه داد: دولت اعتبار لازم را برای ساخت و بازسازی و تعمیر مساکن در اختیار شهرستان خوی قرار خواهد داد.

سید حسن خمینی:
جنگ اقتصادی امروزه مهمترین مشکل کشور است

تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) با بیان اینکه نمایندگان بیش از هر کسی می‌توانند مشکلات مردم را لمس کنند و باید علاوه بر همت و تلاش، به امیدآفرینی و نقاط قوت نظام توجه داشته باشند، گفت: بُعد نظارتی مجلس دومین رکن رکین این جایگاه عظیم نظام اسلامی است. به گزارش ایسنا، سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق نمایندگان با آرمان‌های امام خمینی (ره) گفت: جا دارد در این موقعیت یادی کنیم از امام بزرگوارمان که پایه گذار این بنای مستحکم بودند و شهدای عظیم الشأن که امروز آسایش و آرامش ما مرهون خون پاک آنهاست و باید یادی کنیم از نمایندگانی که در طول 44 سال در این مکان حضور یافتند و امروز در بین ما نیستند. وی ادامه داد: استضعاف به معنای فقر نیست بلکه به معنای مشکلات و فقر ناشی از ظلم است، فقری که از اجحاف پدید می‌آید و این ظلم مضاعفی که در رژیم ستم‌شاهی بود و در فاصله عمیق طبقاتی و نگاه و دست حاکمان به سرزمین‌های دیگر، به استضعاف سیاسی و فرهنگی و معیشتی انجامید، اما انقلاب دین خود را به طبقه محرومی که آن را به وجود آورد ادا کرد و طبقه فربه در سال‌های نخستین انقلاب برآمده از نگاه فقرستیز انقلاب بودند، روستاییانی که به مدد توجه انقلاب رشد کردند، البته دشمنان خارجی ما بیکار نبودند و تحریم‌ها وضع شد و روز به روز آن را توسعه می‌دهند. تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) با یادآوری اینکه مجلس متصل ترین بخش حاکمیت به مردم است، خطاب به نمایندگان مجلس گفت: در نظام اسلامی همه حق دارند و شما باید مراقب حقوق آنها باشید. مجلس دروازه ارتباط حکومت با مردم و همچنین دروازه ورود مردم به حکومت است، بنابراین حق دارند از شما بیش از هر کسی مطالبه کنند و محرومان که پایه گذاران این انقلاب هستند، بیش از هر کسی حق دارند که مطالبه داشته باشند. سید حسن خمینی با بیان اینکه در آستانه چهل و چهارمین پیروزی انقلاب اسلامی، گردنه‌های سختی را پشت سر گذاشته ایم، تصریح کرد: در این دوران دشمنی‌ها و نابخردی‌های زیادی در پیش و پس ما وجود داشت و از آنها عبور کردیم و از رهبری معظم انقلاب تشکر می‌کنیم که این کشتی را از خطرات به سلامت عبور دادند. وی با یادآوری اینکه جنگ اقتصادی امروزه مهمترین مشکل کشور است، گفت: نمایندگان بیش از هر کسی می‌توانند مشکلات مردم را لمس کنند و باید علاوه بر همت و تلاش، به امیدآفرینی و نقاط قوت نظام توجه داشته باشند و همت و تلاش خود را روز به روز افزایش دهند. تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) با تاکید بر اینکه مسئولان باید خود را در اتاق شیشه ای قرار دهند، گفت: هر چه پرده‌ها کنار رود و شفاف سازی شود، فساد و خیانت کمتر می‌شود. وی با بیان اینکه بُعد نظارتی مجلس دومین رکن رکین این جایگاه عظیم نظام اسلامی است، گفت: همه ما سر سفره مردم هستیم، بنابراین می‌طلبد اتاق‌ها را شیشه ای کنیم. البته مجلس تلاش‌های بسیار خوبی برای رفع مشکلات داشته و جا دارد از آن تقدیر و تشکر کنیم؛ بخش عمده مشکلات ناشی از دشمنی‌هاست و از مجلسِ امید و انتظار که عصاره فضائل ملت باید باشد و هست، بیش از این انتظار داریم.

تجلیل از یک عمر فعالیت سیاسی و انقلابی
حجتی کرمانی

«محمدجواد حجتی کرمانی» از مبارزان انقلابی تجلیل شده و دو کتاب جدید او رونمایی می‌شود. به گزارش ایسنا، «شیخ محمد جواد حجتی کرمانی» در سال ۱۳۱۱ خورشیدی در یکی از محلات قدیمی شهر کرمان و در یک خانواده روحانی متولد شد، او نخستین فرزند حجه‌الاسلام حاج میرزا عبدالحسین حجتی کرمانی بود که جدیدالاسلام محسوب می‌شد، او در این باره می‌گوید: «من زرتشتی‌زاده هستم. پدرم در سن ۱۲ سالگی مسلمان می‌شود و بعد می‌رود حوزه و روحانی می‌شود. الان پسرعموهای من زرتشتی هستند. یک کتاب من نوشتم «از آتشکده تا مسجد» حتما بخوانید.» زندگی در خانواده روحانی بی‌تردید در انتخاب مسیر و شکل گیری روحیات «محمدجواد حجتی» نقش مهمی داشت؛ از این رو به آموختن علوم دینی گرایش پیدا کرد و سال‌ها در کرمان علاوه بر کسب فیض از محضر پدر از دیگر علمای مشهور کرمان همچون: آیت‌الله حاج شیخ‌ علی‌اصغر صالحی کرمانی و آیت‌الله حاج میرزاعلی آقای مهرابی استفاده کرد و سپس به قم عزیمت کرد و از محضر آیات عظام بروجردی، خمینی، طباطبایی و منتظری استفاده کرد. بیشتر ایام زندگی او تا قبل از انقلاب ایران (۱۳۵۷) در زندان و تبعید گذشت. او در جریان مبارزات مردم ایران و به‌ویژه مردم کرمان در سال‌های ۵۶ و ۵۷ از فعالان مبارزات و ساماندهی حرکات مردمی به شمار می‌رفت و پس از پیروزی انقلاب ایران (۱۳۵۷) نیز به عنوان اولین امام جمعه کرمان منصوب شد حجتی کرمانی در سال۱۳۵۸ به عنوان نماینده مردم کرمان به مجلس خبرگان قانون اساسی و در سال ۱۳۵۹ از طرف مردم تهران به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در سال۱۳۶۹ نیز از سوی مردم کرمان به عنوان نماینده در مجلس خبرگان رهبری برگزیده شد. او از نویسندگان مبرزی است که همواره مسایل روز مملکت را اعم از مسایل سیاسی و فرهنگی و اجتماعی با بیانی ساده و قلمی شیوا در مطبوعات مختلف از جمله در روزنامه اطلاعات به رشته تحریر درآورده است. از جمله مقالات مطبوعاتی او می‌توان مقالات کوتاه و گویا یا سلسله مقالات، تحت عنوان همراه با محرمان خلوت انس را نام برد. حجتی کرمانی همچنین علاوه بر این مقالات، آثار دیگری نیز به صورت کتاب تنظیم و تدوین و چاپ کرده است، که از آن جمله به کتاب‌های «جلوه مسیح»، «روابط اجتماعی در اسلام»، «اسرار سقیفه»، «مرزهای ایدئولوژیک»، «از آتشکده تا مسجد» (این مجموعه را در مورد پدرش حاج شیخ عبدالحسین حجتی کرمانی و موضوع گرویدن او از آیین زرتشتی به اسلام و تشیع به رشته تحریر درآورده است.)، «حسین ابن علی علیه السلام حماسه تاریخ»، «از خرداد تا خرداد (ارتش بیست میلیونی چه گفت؟)»، «نامه سرگشاده به آیت الله مصباح یزدی» و ترجمه سه جلد از تفسیر المیزان می‌توان اشاره کرد. موسسه اطلاعات قصد دارد به پاس یک‌عمر فعالیت سیاسی، انقلابی، فرهنگی و اجتماعی «حجتی کرمانی» روز چهارشنبه (نوزدهم بهمن‌ماه) از ساعت ۹ تا ۱۲ مراسمی در بزرگداشت او برگزار کند. رونمایی از ۲ کتاب جدید او با عنوان‌های «آموزه‌های راشد: عطر زندان» و «رساله از تقریرات درس خارج امام خمین (ره)» از دیگر برنامه‌های این مراسم است که در سالن همایش موسسه اطلاعات برگزار خواهد شد. علاوه بر این از ۱۹ تا ۲۱ بهمن‌ماه، نمایشگاه استاد و تصاویر استاد حجتی کرمانی در گالری موسسه اطلاعات از ساعت ۸ تا ۱۸ برقرار است.

احتمالا از شورای رقابت
به دیوان عدالت اداری شکایت می‌کنیم

یک عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس و اوراق بهادار از تهیه طرح استفساریه ای ‌در واکنش به تصمیم شورای رقابت برای جلوگیری از عرضه خودرو در بورس خبر ‌داد و گفت که احتمال طرح شکایت از شورای رقابت به دیوان عدالت اداری وجود دارد. محسن علیزاده در گفت و گو با ایسنا در واکنش به دستورالعمل جدید شورای رقابت برای تنظیم بازار خودرو گفت: شورای رقابت اخیرا تصمیمی گرفته که به موجب آن تمام محصولات تولیدی و مونتاژی در کشور انحصاری محسوب شده و عرضه خودرو در بورس هم مشمول همین موضوع می‌شود. وی با تاکید بر اینکه این دستورالعمل شورای رقابت غیرقابل قبول و خلاف قانون است، توضیح داد: در ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی دولت مکلف شده تمام کالاهای عرضه شده در بورس را از نظام دستوری قیمت گذاری خارج کند لذا این دستورالعمل شورای رقابت مصداق قیمت گذاری دستوری و جلوگیری از رقابت سالم در بازار سرمایه و بازار خودرو است.این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به این دستورالعمل، به دنبال تهیه طرح استفساریه‌ و رای از مجلس هستیم مبنی بر اینکه «آیا خودروهای تولید داخل و مونتاژی مشمول دستور العمل و مصوبه شورای رقابت می‌شود یا خیر؟» علیزاده ادامه داد: در صورت لزوم این موضوع مجددا در شورای عالی بورس مورد بحث قرار می‌گیرد علاوه بر این در واکنش به این تصمیم شورای رقابت از طرف شورای عالی بورس به دیوان عدالت اداری شکایت می‌کنیم.





رئیس‌جمهور:
شایعه‌سازان می‌خواهند دل مردم را خالی کنند

رئیس‌جمهور گفت: شایعه‌سازان می‌خواهند دل مردم را خالی کنند و این‌ موضوع باید هم در حوزه امنیتی و هم رسانه‌ای مدیریت شود. به گزارش ایسنا، سید ابراهیم‌ رئیسی ۱۶ بهمن ماه در جلسه ستاد بحران شهرستان خوی ادامه داد: حفظ آرامش و روحیه شرط اول برون رفت از این نوع حوادث است و مردم خوی در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی امتحان خودشان را پس داده‌اند. وی تصریح کرد : بخش امداد و نجات و اسکان موقت و خدمات‌رسانی انجام شده و بایدکار آواربرداری و بازسازی و ساخت مساکن با قدرت و شدت انجام شود. وی ادامه داد: دولت اعتبار لازم را برای ساخت و بازسازی و تعمیر مساکن در اختیار شهرستان خوی قرار خواهد داد.

سید حسن خمینی:
جنگ اقتصادی امروزه مهمترین مشکل کشور است

تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) با بیان اینکه نمایندگان بیش از هر کسی می‌توانند مشکلات مردم را لمس کنند و باید علاوه بر همت و تلاش، به امیدآفرینی و نقاط قوت نظام توجه داشته باشند، گفت: بُعد نظارتی مجلس دومین رکن رکین این جایگاه عظیم نظام اسلامی است. به گزارش ایسنا، سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق نمایندگان با آرمان‌های امام خمینی (ره) گفت: جا دارد در این موقعیت یادی کنیم از امام بزرگوارمان که پایه گذار این بنای مستحکم بودند و شهدای عظیم الشأن که امروز آسایش و آرامش ما مرهون خون پاک آنهاست و باید یادی کنیم از نمایندگانی که در طول 44 سال در این مکان حضور یافتند و امروز در بین ما نیستند. وی ادامه داد: استضعاف به معنای فقر نیست بلکه به معنای مشکلات و فقر ناشی از ظلم است، فقری که از اجحاف پدید می‌آید و این ظلم مضاعفی که در رژیم ستم‌شاهی بود و در فاصله عمیق طبقاتی و نگاه و دست حاکمان به سرزمین‌های دیگر، به استضعاف سیاسی و فرهنگی و معیشتی انجامید، اما انقلاب دین خود را به طبقه محرومی که آن را به وجود آورد ادا کرد و طبقه فربه در سال‌های نخستین انقلاب برآمده از نگاه فقرستیز انقلاب بودند، روستاییانی که به مدد توجه انقلاب رشد کردند، البته دشمنان خارجی ما بیکار نبودند و تحریم‌ها وضع شد و روز به روز آن را توسعه می‌دهند. تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) با یادآوری اینکه مجلس متصل ترین بخش حاکمیت به مردم است، خطاب به نمایندگان مجلس گفت: در نظام اسلامی همه حق دارند و شما باید مراقب حقوق آنها باشید. مجلس دروازه ارتباط حکومت با مردم و همچنین دروازه ورود مردم به حکومت است، بنابراین حق دارند از شما بیش از هر کسی مطالبه کنند و محرومان که پایه گذاران این انقلاب هستند، بیش از هر کسی حق دارند که مطالبه داشته باشند. سید حسن خمینی با بیان اینکه در آستانه چهل و چهارمین پیروزی انقلاب اسلامی، گردنه‌های سختی را پشت سر گذاشته ایم، تصریح کرد: در این دوران دشمنی‌ها و نابخردی‌های زیادی در پیش و پس ما وجود داشت و از آنها عبور کردیم و از رهبری معظم انقلاب تشکر می‌کنیم که این کشتی را از خطرات به سلامت عبور دادند. وی با یادآوری اینکه جنگ اقتصادی امروزه مهمترین مشکل کشور است، گفت: نمایندگان بیش از هر کسی می‌توانند مشکلات مردم را لمس کنند و باید علاوه بر همت و تلاش، به امیدآفرینی و نقاط قوت نظام توجه داشته باشند و همت و تلاش خود را روز به روز افزایش دهند. تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) با تاکید بر اینکه مسئولان باید خود را در اتاق شیشه ای قرار دهند، گفت: هر چه پرده‌ها کنار رود و شفاف سازی شود، فساد و خیانت کمتر می‌شود. وی با بیان اینکه بُعد نظارتی مجلس دومین رکن رکین این جایگاه عظیم نظام اسلامی است، گفت: همه ما سر سفره مردم هستیم، بنابراین می‌طلبد اتاق‌ها را شیشه ای کنیم. البته مجلس تلاش‌های بسیار خوبی برای رفع مشکلات داشته و جا دارد از آن تقدیر و تشکر کنیم؛ بخش عمده مشکلات ناشی از دشمنی‌هاست و از مجلسِ امید و انتظار که عصاره فضائل ملت باید باشد و هست، بیش از این انتظار داریم.

تجلیل از یک عمر فعالیت سیاسی و انقلابی
حجتی کرمانی

«محمدجواد حجتی کرمانی» از مبارزان انقلابی تجلیل شده و دو کتاب جدید او رونمایی می‌شود. به گزارش ایسنا، «شیخ محمد جواد حجتی کرمانی» در سال ۱۳۱۱ خورشیدی در یکی از محلات قدیمی شهر کرمان و در یک خانواده روحانی متولد شد، او نخستین فرزند حجه‌الاسلام حاج میرزا عبدالحسین حجتی کرمانی بود که جدیدالاسلام محسوب می‌شد، او در این باره می‌گوید: «من زرتشتی‌زاده هستم. پدرم در سن ۱۲ سالگی مسلمان می‌شود و بعد می‌رود حوزه و روحانی می‌شود. الان پسرعموهای من زرتشتی هستند. یک کتاب من نوشتم «از آتشکده تا مسجد» حتما بخوانید.» زندگی در خانواده روحانی بی‌تردید در انتخاب مسیر و شکل گیری روحیات «محمدجواد حجتی» نقش مهمی داشت؛ از این رو به آموختن علوم دینی گرایش پیدا کرد و سال‌ها در کرمان علاوه بر کسب فیض از محضر پدر از دیگر علمای مشهور کرمان همچون: آیت‌الله حاج شیخ‌ علی‌اصغر صالحی کرمانی و آیت‌الله حاج میرزاعلی آقای مهرابی استفاده کرد و سپس به قم عزیمت کرد و از محضر آیات عظام بروجردی، خمینی، طباطبایی و منتظری استفاده کرد. بیشتر ایام زندگی او تا قبل از انقلاب ایران (۱۳۵۷) در زندان و تبعید گذشت. او در جریان مبارزات مردم ایران و به‌ویژه مردم کرمان در سال‌های ۵۶ و ۵۷ از فعالان مبارزات و ساماندهی حرکات مردمی به شمار می‌رفت و پس از پیروزی انقلاب ایران (۱۳۵۷) نیز به عنوان اولین امام جمعه کرمان منصوب شد حجتی کرمانی در سال۱۳۵۸ به عنوان نماینده مردم کرمان به مجلس خبرگان قانون اساسی و در سال ۱۳۵۹ از طرف مردم تهران به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در سال۱۳۶۹ نیز از سوی مردم کرمان به عنوان نماینده در مجلس خبرگان رهبری برگزیده شد. او از نویسندگان مبرزی است که همواره مسایل روز مملکت را اعم از مسایل سیاسی و فرهنگی و اجتماعی با بیانی ساده و قلمی شیوا در مطبوعات مختلف از جمله در روزنامه اطلاعات به رشته تحریر درآورده است. از جمله مقالات مطبوعاتی او می‌توان مقالات کوتاه و گویا یا سلسله مقالات، تحت عنوان همراه با محرمان خلوت انس را نام برد. حجتی کرمانی همچنین علاوه بر این مقالات، آثار دیگری نیز به صورت کتاب تنظیم و تدوین و چاپ کرده است، که از آن جمله به کتاب‌های «جلوه مسیح»، «روابط اجتماعی در اسلام»، «اسرار سقیفه»، «مرزهای ایدئولوژیک»، «از آتشکده تا مسجد» (این مجموعه را در مورد پدرش حاج شیخ عبدالحسین حجتی کرمانی و موضوع گرویدن او از آیین زرتشتی به اسلام و تشیع به رشته تحریر درآورده است.)، «حسین ابن علی علیه السلام حماسه تاریخ»، «از خرداد تا خرداد (ارتش بیست میلیونی چه گفت؟)»، «نامه سرگشاده به آیت الله مصباح یزدی» و ترجمه سه جلد از تفسیر المیزان می‌توان اشاره کرد. موسسه اطلاعات قصد دارد به پاس یک‌عمر فعالیت سیاسی، انقلابی، فرهنگی و اجتماعی «حجتی کرمانی» روز چهارشنبه (نوزدهم بهمن‌ماه) از ساعت ۹ تا ۱۲ مراسمی در بزرگداشت او برگزار کند. رونمایی از ۲ کتاب جدید او با عنوان‌های «آموزه‌های راشد: عطر زندان» و «رساله از تقریرات درس خارج امام خمین (ره)» از دیگر برنامه‌های این مراسم است که در سالن همایش موسسه اطلاعات برگزار خواهد شد. علاوه بر این از ۱۹ تا ۲۱ بهمن‌ماه، نمایشگاه استاد و تصاویر استاد حجتی کرمانی در گالری موسسه اطلاعات از ساعت ۸ تا ۱۸ برقرار است.

احتمالا از شورای رقابت
به دیوان عدالت اداری شکایت می‌کنیم

یک عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس و اوراق بهادار از تهیه طرح استفساریه ای ‌در واکنش به تصمیم شورای رقابت برای جلوگیری از عرضه خودرو در بورس خبر ‌داد و گفت که احتمال طرح شکایت از شورای رقابت به دیوان عدالت اداری وجود دارد. محسن علیزاده در گفت و گو با ایسنا در واکنش به دستورالعمل جدید شورای رقابت برای تنظیم بازار خودرو گفت: شورای رقابت اخیرا تصمیمی گرفته که به موجب آن تمام محصولات تولیدی و مونتاژی در کشور انحصاری محسوب شده و عرضه خودرو در بورس هم مشمول همین موضوع می‌شود. وی با تاکید بر اینکه این دستورالعمل شورای رقابت غیرقابل قبول و خلاف قانون است، توضیح داد: در ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی دولت مکلف شده تمام کالاهای عرضه شده در بورس را از نظام دستوری قیمت گذاری خارج کند لذا این دستورالعمل شورای رقابت مصداق قیمت گذاری دستوری و جلوگیری از رقابت سالم در بازار سرمایه و بازار خودرو است.این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به این دستورالعمل، به دنبال تهیه طرح استفساریه‌ و رای از مجلس هستیم مبنی بر اینکه «آیا خودروهای تولید داخل و مونتاژی مشمول دستور العمل و مصوبه شورای رقابت می‌شود یا خیر؟» علیزاده ادامه داد: در صورت لزوم این موضوع مجددا در شورای عالی بورس مورد بحث قرار می‌گیرد علاوه بر این در واکنش به این تصمیم شورای رقابت از طرف شورای عالی بورس به دیوان عدالت اداری شکایت می‌کنیم.