کتابی که پس از ۱۰۰ سال برگشت
یک کتاب تاریخ با صد سال تاخیر به یکی از کتابخانههای ایالات متحده آمریکا بازگردانده شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، یک نسخه از کتاب «تاریخ ایالات متحده آمریکا» نوشته «بنسون لاسینگ» که در سال ۱۸۸۱ میلادی منتشر شده است، درحالی اوایل این ماه به کتابخانه عمومی «سنت هلن» در کالیفرنیا بازگردانده شده که قرار بود بیست و یکم فوریه سال ۱۹۲۷ میلادی به کتابخانه تحویل داده شود.
زمانی که این کتاب از کتابخانه امانت گرفته شده بود، جریمه برای تحویل دیرتر از موعد روزانه ۵ سنت بود و این یعنی کسی که این کتاب را امانت گرفته بود به کتابخانه ۱,۷۵۶ دلار بدهکار بود. خوشبختانه مسوولان کتابخانه جریمههای دیرکرد را در سال ۲۰۱۹ لغو کردند. «جیم پری» این کتاب را در جعبه کتابهای متعلق به همسرش پیدا کرده بود. او در گفتوگو با یک روزنامه توضیح داد که در ابتدا پدربزرگ همسرش این کتاب را امانت گرفته بود.
پری در ابتدا کتاب «تاریخ ایالات متحده» را بدون گذاشتن نامش به کتابخانه برگرداند، اما پس از درخواست کتابخانه برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تاریخچه کتاب، داستان مشخص شد.
این کتاب اکنون در ورودی کتابخانه درون یک محفظه شیشهای به نمایش گذاشته شده است. در حال حاضر رکورد بیشترین دیرکرد در بازگرداندن یک کتاب به کتابخانه، به یک کتاب تاریخ به زبان آلمانی تعلق دارد که در سال ۱۶۶۷ یا ۱۶۶۸ میلادی به امانت گرفته شده بود، اما پس از ۲۸۷ سال دیرکرد بازگردانده شد.
هنرمندی که در حضور مخاطب مجسمه میسازد
مجسمهسازی در حضور مخاطب با عنوان «عبور» توسط علیرضا آسانلو به مدت پنج روز در گالری آرتیبیشن برگزار میشود. به گزارش ایسنا، علیرضا آسانلو که پیش از این هفت اجرا با حضور مخاطبان را در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده، اکنون به شیوهای گستردهتر به ساخت مجسمهای با ابعاد بزرگ میپردازد.
«عبور» با نگاه به یکپارچگی و پیوند جامعه شکل گرفته و تصمیم بر حضور مخاطبان با هدف سهیم کردن آنها در لحظه خلق و درک لذت فرآیند به وجود آوردن اثر هنری است.
آسانلو پیش از این، اثری با همین مضمون و با حضور علاقهمندان و اهالی هنر را در گالری آرتیبیشن نقاشی کرد. ساخت این مجسمه از روز جمعه در تاریخ پنجم خرداد ماه ساعت ۱۶ تا ۲۰ به مدت پنج روز تا سهشنبه (۹ خرداد ماه) در گالری آرتیبیشن به آدرس: تهران، خیابان شریعتی، پایینتر از حسینیه ارشاد، نرسیده به همت، گل نبی(غرب)، میدان احمدی روشن(کتابی)، خیابان ساسانی پور، خیابان دریا (قندی)، پلاک ۶ انجام میشود.
گرانترین سکه کجاست؟
با به فروش رسیدن یک سکه طلای یونانی در حراجی، رکورد گرانترین سکه تاریخی فروختهشده شکسته شد.
به گزارش ایسنا به نقل از آرتنت، یک مجموعهدار برای اضافه کردن یک سکه طلای دوهزارسالۀ یونانی به مجموعه خصوصیاش، ۶ میلیون دلار در یک حراجی واقع در سوئیس هزینه کرد و به این ترتیب این سکه طلا به گرانترین سکه باستانی فروختهشده در یک حراجی تبدیل شد.
با توجه به کیفیت و کمیاب بودن این سکه و با در نظر گرفتن این نکته که دیگر سکههای مشابه، بیشتر در موزه نگهداری میشوند میتوان میزان ارزشمند بودن این سکه طلا را توجیه کرد. این سکه در فاصله ۳۴۰ تا ۳۲۵ پیش از میلاد ضرب شده است و روی یک سمت آن چهره یک «ساتیر»، موجود افسانهای یونانی و بر سمت دیگر آن، تصویر یک شیردال نقش بسته است. به تصویر کشیدن چهره یک ساتیر که موجودی با سر انسان و گوش و دم اسب است میتواند به پادشاه «ساتیروس یکم» اشاره داشته باشد. جزئیات ظریف بهکاررفته در این سکه باعث شده است متخصصان سکه مطمئن باشند که این سکه را یک استاد قلمزنی خلق کرده است.
قهوه ترک حاشیهها را پشت سر گذاشت و عرضه شد
اولین قسمت از سریال «قهوه ترک» پس از پشت سر گذاشتن حاشیهها طبق زمان اعلامشده در شبکه نمایش خانگی منتشر شد.
به گزارش ایسنا، قسمت اول سریال «قهوه ترک» امروز چهارشنبه، سوم خرداد بهطور اختصاصی در شبکه نمایش خانگی منتشر شد.
تیتراژ «قهوه ترک» قبل از آغاز پخش، باعث برخی برداشتها از فضای کلی سریال شده بود که پلتفرم پخشکننده در توضیحی اعلام کرد، سریال «قهوه ترک» در ترکیه ضبطشده و هیچکدام از صحنههای آن در ایران نبوده است.
در خلاصه داستان قسمت اول که ۴۸ دقیقه دارد، چنین آمده است: «تو از حال دل من دیگه با خبری بی من میخوای غمتو به کجا ببری. بسته شده چمدون سفر…».
در این قسمت سارا رسولزاده در نقش خواهر دوقلو به نامهای «ترانه» و «طنین» ظاهر شده است. «قهوه ترک» به کارگردانی علیرضا امینی و تهیهکنندگی محمد شایسته چهارشنبه هر هفته ساعت هشت صبح در دسترس علاقهمندان قرار میگیرد. حامد بهداد، سارا رسولزاده، امیر جعفری، مجتبی پیرزاده، محمد ولیزادگان، امیر نوروزی، بهاره کیانافشار، شاهرخ فروتنیان، عرفان ناصری، فرید سجادیحسینی، پیام احمدینیا، ایپک تن الجای، سلطان ساروهان و مهمت پولات در سریال «قهوه ترک» نقشآفرینی کردهاند.