تارنمای روزنامه گاردین در گزارشی از وضعیت وخیم درمانی شهر غزه نوشت که در پی حملات رژیم صهیونیستی، این شهر کاملاً از خدمات درمانی محروم شده است.
این روزنامه انگلیسی با اشاره به تهاجم نظامیان رژیم صهیونیستی به بیمارستانهای شهر غزه و تصرف آنها، نوشت: در ساعات اولیه صبح شنبه (۲۷ آبان)، خیل کثیری از پزشکان و بیماران، بر فراز انبوهی از بتون و آوار، کیلومترها در خیابانهای ویران شده شهر غزه مجبور شدند با پای پیاده از بیمارستانها خارج شوند. پزشکان بیم از آن داشتند که بیماران بدحال را در شهری پشت سر بگذارند که اکنون عمدتاً به ویرانه ای در تصرف نیروهای اسرائیلی تبدیل شده است؛ جایی که بیمارستانها بدون برق، سوخت، آب یا غذا کار میکردند.
ویلیام شومبورگ، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ در غزه، با توصیف آنچه از حیات در این شهر باقی مانده، گفت: این (اوضاع) اساساً جهنم روی زمین است. برای هفتهها، دهها هزار نفر امیدوار بودند که زیر بمباران، پناه بردن به بیمارستانهای شهر غزه، امنیت را در اختیار آنان قرار دهد.
اما با نزدیک تر شدن نیروهای اسرائیلی به این اماکن و سپس یورش به دارالشفا، بزرگترین بیمارستان غزه، هزاران نفر همراه با کادر پزشکی آواره شده و در خیابانهای ویران به سمت جنوب این باریکه به راه افتادند.
عدنان البُرش، متخصص ارتوپدی گفت: ما صدای زخمیها را میشنیدیم. ما نتوانستیم به آنها کمک کنیم. مردم در حال مرگ بودند. ما مجبور شدیم به مسیرمان ادامه دهیم. وقتی از بیمارستان الشفا بیرون میرفتیم، اجساد را در خیابانها دیدیم. بیمارستان ویران شده بود. نه آبی بود، نه اکسیژنی و نه دارویی. به تمام ساختمانهای مجتمع پزشکی حمله شده بود. الشفا تنها بیمارستان شهر غزه نیست که مجبور به تخلیه شده است. در بیمارستان قدس، آمبولانسهای اداره هلال احمر فلسطین در اوایل هفته گذشته و پس از بازگشت به دلیل گلوله باران شدید اطراف بیمارستان، توانستند بالاخره تعدادی از بیماران و کارکنان را تخلیه کنند.
پزشکان بیمارستان الاهلی عرب در شرق شهر غزه، تنها بیمارستانی که میتوانست در بیشتر هفته گذشته بیماران جدید را پذیرش کند، گفتند که ابتدا تنها قادر به انجام عملهای جراحی حیاتی بودند، ولی دیگر نتوانستند همین فعالیت را نیز ادامه داده و با لغو جراحیها به ناچار مجبور به تخلیه شدند.
اصیل بَیدون، از اعضای سازمان «کمکهای پزشکی برای فلسطینیان»، گفت: این فروپاشی کامل نظام درمانی است. وی به بحران ناشی از کمبود سوخت اشاره کرد که دو شرکت تلفن فلسطینی فعال در غزه را به صورت دوره ای به تعطیلی کشانده و منجر به قطع مکرر ارتباطات شده است.
بَیدون گفت: آمبولانسها نمیتوانند با بیمارستانها ارتباط برقرار کنند و مردم نمیتوانند با آمبولانس تماس بگیرند. من افرادی را می شناسم که کیلومترها تا بیمارستان پیاده رفتهاند تا مکان بمباران را به خدمه پزشکی اطلاع دهند. اکنون و پس از تخلیه الشفا، تنها پنج پزشک برای مراقبت از ۳۰ نوزاد زودرس و تعداد زیادی بیمار بدحال در میان ویرانههای متروکه شهر غزه باقی ماندهاند.