پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
آیت‌الله آملی لاریجانی:

می‌خواهند با ترساندن ملت ایران به اهدافشان برسند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امام از قدرت‌های این دنیایی نمی‌ترسید، اظهار داشت: زمانی که امام فرمودند آمریکا نمی‌تواند هیچ غلطی بکند به عنوان یک شعار آن را بیان نکردند، بلکه حقیقت و یقینشان بود. ایشان مردی الهی بود که با یقین صحبت می‌کرد و امروز شما می‌بینید که مقام معظم رهبری هم همان اندیشه را در پیش گرفته است.
به گزارش جماران، آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم تجدید میثاق جمعی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارمان‌های امام خمینی، با بیان اینکه امام عبد صالح خدا بود و همواره وقتی کلام امام را ملاحظه می‌کنید می‌بینید که توحید و عرفان در کلام و رفتار ایشان موج می‌زد، خاطرنشان کرد: امام یک عارف تمام عیار بود. تفسیر سوره حمد ایشان را فراموش نکردیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امام از قدرت‌های این دنیایی نمی‌ترسید، اظهار داشت: زمانی که امام فرمودند آمریکا نمی‌تواند هیچ غلطی بکند به عنوان یک شعار آن را بیان نکردند، بلکه حقیقت و یقینشان بود. ایشان مردی الهی بود که با یقین صحبت می‌کرد و امروز شما می‌بینید که مقام معظم رهبری هم همان اندیشه را در پیش گرفته است.
آملی لاریجانی گفت: تهدیدات آمریکایی‌ها همواره بوده است آنها می‌خواهند با ترساندن ملت ایران به اهدافشان برسند و امام و مقام معظم رهبری در مقابل آنها ایستاده‌اند. مقام معظم رهبری فرمودند مراقب باشید دشمن محاسبات شما را بی‌جهت به هم نریزد با ترساندن کارهایشان را پیش نبرند. این یک بعد امام بود که البته مسئله کوچکی نیست اینکه میلیون‌ها فرد در سراسر دنیا جذب ایشان شدند به دلیل همین شخصیت معنوی ایشان بود. جمع میان این معنا و حضور در صحنه سیاست و اجتماع آن هم در سطح رهبری بود. وی ادامه داد: کسانی را دیده بودم که با اینکه از بزرگان و اهل معنا بودند اما حتی همراهی با نظام نمی‌کردند و فقط در گوشه‌ای بودند، اما امام تکامل را در حضور انسان‌ها در صحنه اجتماع می‌دیدند. تکامل انسانی این است که در ابتلائات جامعه و انسان‌ها حضور داشته باشید و بتوانید خود را حفظ کنید.
امام در مواجهه با دشمن از رویه واحد استفاده نمی‌کردند
حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی نیز با بیان اینکه حضرت امام یک ناظر بسیار تیزبین در طول همه سال‌هایی است‌ که در حوزه‌ علمیه مشغول تحصیل بودند، گفت: در سال‌های حکومت‌ رضا خان و سپس قضایای شهریور ۱۳۲۰ و اتفاقاتی که در ملی شدن‌ صنعت نفت افتاد، این نکته در شخصیت ایشان به چشم می‌خوزد، تا جایی که برخی ایشان را از نزدیک‌ترین مشاوران آقای کاشانی می‌دانستند. وی با تأکید بر فتانت ذاتی حضرت امام،‌ اظهار داشت: ایشان به خوبی وزن جریانات سیاسی ایران و میزان صداقت آنها را می‌شناخت. با توجه به همین تجربه، مدیریت امام در سال‌ منتهی به انقلاب‌ یک شاهکار مدیریتی است؛ چرا که ایشان مانند یک راننده‌ ماهر توانست ماشین را از کوره راه‌ها عبور بدهد. وی اظهار داشت: ما در جمهوری اسلامی و به خصوص در شرایط حاضر شاید بیش از هرچیزی نیاز به خروج از روش‌های از پیش تعیین شده قابل پیش‌بینی داریم. اینکه این روش چه باشد، خرد شما آن را تعیین می‌کند. اما اگر ما دقیقا مطابق همان روش‌های قبل عمل کنیم، باعث می‌شود دشمن زود‌تر از ما مرحله‌ بعد را ببیند؛ مثل شطرنج بازی است‌ که رقیب دست‌ او را می‌خواند. سید حسن خمینی تأکید کرد: یکی از ویژگی‌های امام‌ این است که در بند روش‌های گذشته نبود و هیچ کدام‌ از روش‌های زندگی امام، روش متعارف روحانیت و مرجعیت شیعه نیست؛ و رمز توفیقش این بود که دشمنان نمی‌توانستند تشخیص بدهند ایشان چه می‌کند.
وی اولین ریشه این رفتار امام را «دشمن شناسی» دانست و افزود: دشمن شناسی، یعنی باور کنیم در برابر دشمنی هستیم که تمام رفتار ما را رصد می‌کند. لذا الزاما زدن زیر میز بازی نتایج خوبی ندارد؛ چون‌ باید تشخیص بدهید که در ادامه آن چه اتفاقی می‌افتد
وی با اشاره به اینکه «شجاعت» دومین ریشه رفتارهای بدیع امام بود، گفت: شجاعت یک هدیه الهی‌ است و بن‌بست شکنی‌های فقهی ایشان که از فردی با سن و جایگاه ایشان بعید بود، به خاطر همین ویژگی بود.