شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳
نمازی:

عضویت در FATF هزینه‌های تبادلات مالی را کاهش می‌دهد

یک فعال سیاسی گفت: عضویت در FATF به نفع کشور است و هزینه‌های تبادلات مالی را کاهش می‌دهد.
به گزارش ایسنا، بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام باری دیگر آغاز شده است. دولت معتقد است که با پیوستن به FATF می‌توان برخی مشکلات در زمینه تبادلات پولی و بانکی کشور را حل کرد.
«گروه ویژه اقدام مالی» که به اختصار FATF نامیده می‌شود، نهادی بین‌الدولی است که در حوزه‌هایی مانند مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، استانداردها و مقررات فنی و حقوقی را تدوین کرده است. در حال حاضر از ۴۱ توصیه FATF ، فقط تصویب دو لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) و الحاق به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی یا کنوانسیون پالرمو باقی مانده و ایران تمامی توصیه‌های قبلی را اجرایی کرده است.
بر اساس گزارش وزارت اقتصاد، «به جز ایران، میانمار و کره‌شمالی، تمامی کشورهای جهان یا در فهرست همکار یا در فهرست خاکستری این گروه قرار دارند و محدودیت‌های بانکی بسیار کمی را در مقایسه با ایران تحمل می‌کنند. نکته دیگر اینکه تمامی اعضای بریکس و سازمان همکاری شانگهای از اعضای این گروه هستند و یکی از شروط آنها برای همکاری بانکی با ایران فارغ از تحریم‌های آمریکا، خروج از فهرست سیاه FATF است.»
علی‌محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگو با ایسنا درباره اهمیت پیوستن به FATF گفت: برای ساخت‌ و ساز در کشور، جذب سرمایه خارجی و تجارت بین‌المللی ما به تبادلات مالی با سایر کشورها نیازمندیم. در حال حاضر در این زمینه‌ها مشکلاتی داریم که صرفا به خاطر تحریم‌ها نیست. شاید اثر عدم عضویت در FATF بیشتر از تحریم‌ها باشد.
وی ادامه داد: ما اگر دنبال توسعه کشور هستیم باید با سایر کشورها تبادلات مالی داشته باشیم چون کمتر کشوری وجود دارد که برای پیشرفت صرفا به منابع خودش تکیه می‌کند و بیشتر کشورها دنبال جذب سرمایه هستند. ما هم اگر دنبال پیشرفت کشور هستیم، باید سرمایه خارجی جذب کنیم. برای جذب سرمایه خارجی و تبادلات پولی و مالی با دنیا باید به FATF بپیوندیم. در حال حاضر فقط چند کشور انگشت‌شمار عضو این گروه نیستند و ایران هم جزو همین کشورهاست. اگر FATF مانعی برای تجارت کشورها بود، اکثریت آنها عضو آن نمی‌شدند. عضویت در FATF به نفع کشور است و هزینه‌های تبادلات مالی را کاهش می‌دهد.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه این چالش باید توسط حاکمیت حل شود، افزود: کشور درگیر مشکلات اقتصادی است و مردم در زمینه مسائل معیشتی مشکل دارند. پیوستن به FATF می‌تواند راه تبادلات تجاری با سایر کشورها و سرمایه‌گذاری خارجی را باز کرده و می‌توان از این مسیر دنبال رشد اقتصادی، کاهش تورم، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد ملی بود.