پزشکیان:
با تمام وجود به اصلاحات معتقدم
رئیسجمهوری با تاکید به اینکه از ابتدا به هیچ حزب و دستهای وابسته نبودم، گفت: با تمام وجود به اصلاحات معتقدم و کسی نمیتواند جلوی پیشرفت و ترقی ما را بگیرد. به گزارش ایرنا، «مسعود پزشکیان» در جمع فعالان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استان بوشهر، گفت: وقتی از دانشگاه وارد جامعه شدم تصمیم گرفتم که در جامعه تغییر ایجاد کنم چرا که برخوردهای نامناسبی با ما داشتند و به عنوان یک انسان با ما برخورد نمیکردند. تصمیم گرفتم طور دیگری نگاه کنم و ببینم. وی ادامه داد: بعد از انقلاب به من گفتند که بیا فرماندار یا استاندار شما اما قبول نکردم و گفتم باید درسم را ادامه دهم، برای اینکه به جایی برسم که بتوانم گره از مشکلات مردم باز کنم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه جوانان و دانشجویان ما باید به فکر باز کردن گرهها و مشکلات مردم باشند، و گفت: جوانان ما باید مهارت کسب کنند، اگر کسی اراده کند مشکلی را حل کند و باور و اعتقاد داشته باشد، میتواند به آنچه اراده کرده دست پیدا کند. نباید ناامید شویم و نباید تصور کنیم که گره کار ما به دست دیگران باز میشود. پزشکیان، ایجاد باور و اعتقاد را مهم ترین قسمت رسیدن به مقصد دانست و تاکید کرد: ناامید نیستم و با قدرت در مقابل دشمنان خواهیم ایستاد و تلاش میکنیم عزت و سربلندی خود را به دست آوریم. کسی نمیتواند جلوی پیشرفت و ترقی ما را بگیرد.
وی مهم ترین وظیفه دولت را ایجاد بستر مناسب برای رشد دانست و افزود: تصور کنید که تهرانی وجود ندارد، مردم این استان میتوانند خودشان مشکلات را حل کنند. ما میتوانیم، ما و شما باید بتوانیم و هیچ راهی بجز این نداریم. رئیسجمهوری تاکید کرد: از ابتدا به هیچ حزب و دستهای وابسته نبودم بلکه با تمام وجود به اصلاحات معتقدم. روز قیامت هم که ما را بازخواست میکنند، خواهیم گفت که خداوندا اجازه بده بازگردم و عمل صالح انجام دهم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه چشم انداز مدنظر رهبر انقلاب و سیاستهای کلی نظام راه را برای ما روشن کرده است، گفت: برای رسیدن به چشم انداز باید فکر و نگاهمان را تغییر دهیم؛ این به معنای نداشتن اصول نیست، مگر میشود بدون اصول اصلاحات کرد؟ عدالت و حق یک اصل است اما برای پیاده سازی آن باید رفتار و نگاه و سیاست خود را عوض کنیم.
وی خطاب به فعالان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استان بوشهر، گفت: شما باید فردای مملکت را اصلاح کنید، حتی اگر ما بخواهیم جلوی شما را بگیریم. اگر تصمیم بگیرید، هیچکس نخواهد توانست جلوی شما را بگیرد.
رئیس جمهوری ادامه داد: باید اراده داشته باشیم و نیت کنیم که در هر مقام و جایگاهی پاسخگوی مشکلات مردم باشیم. این عمل صالح است که ما را به بهشت میبرد، عمل صالح یعنی حرکت با علم و مهارت و باور اعتقاد؛ با بیسوادی و جهل به جایی نخواهیم رسید. پزشکیان از استاندار و مدیران استان خواست که براساس ارزیابی به افراد جایگاه بدهند و اظهار کرد: ما هم باید بستر را فراهم کنیم که استان بتواند رشد کند. حل مسائل مالی و محیط زیستی استانی در دستور کار دولت قرار دارد و برنامه داریم که منابع استان در همین استان هزینه شود و همچنین پولهای این استان به بانکهای همین استان بازگردد. رئیسجمهوری تاکید کرد: برنامه داریم که نقشه جامعی برای توسعه اقتصاد دریامحور در سواحل جنوبی کشور از مکران تا بوشهر داشته باشیم؛ با رهبر انقلاب نیز مشورت کردیم و قرار است از مشاوران داخلی و خارجی استفاده کنیم تا هم از دانش خود بهره بگیریم و هم از دانش دیگران استفاده کنیم. وی افزود: ما نباید کمتر از کشورهای آن طرف آب باشیم، باید در پی سربلندی و عزت باشیم، ما از هیچکس کمتر نیستیم و باید نقشهای بکشیم که خود را به قله برسانیم و برای دستیابی به این منظور، باید امید داشت و کوشش کرد.
عارف:
مسئله سالمندان در ایران شرایط و پیچیدگیهای خاص خود را دارد
معاون اول رئیسجمهوری در جلسه با اعضای «شورای ملی سالمندی» گفت: مسئله سالمندی در ایران، پیچیدگیها و روشهای خاص خود را دارد، در کشور ما رابطه عاطفی پدر و فرزندی همیشه قوی و مستحکم بوده و حتی اگر فرزند ۷۰ ساله هم بشود باز هم احساس عاطفی قوی پدر و فرزندی وجود دارد، اگر چه این فرهنگ کمی آسیبدیده، اما باید تلاش کنیم تا تقویت شود.
در این جلسه که در دفتر معاون اول رئیسجمهوری برگزار شد، محمدرضا عارف بعد از شنیدن گزارش دبیرخانه شورای ملی سالمندی و سخنان اعضای این شورا گفت: واقعیت این است که در دهههای گذشته متاسفانه رفتاری در شان سالمندان با آنان انجام ندادهایم و این در حالی است که باید در زمینه فرهنگسازی، آموزش و اطلاعرسانی کارهای بزرگی انجام میشد و در دولت چهاردهم باید این کمبودها جبران شود. وی افزود: این عدم فرهنگسازی و نامناسب بودن آموزشها و اطلاعرسانیها سبب شده است که نه خانوادهها در این باره اطلاع کافی داشته باشند و نه سالمندان به درستی مطلع باشند که چه باید بکنند و بنابراین هر دو بخش در بلاتکلیفی به سر میبرند. معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به اینکه شیب پیری جمعیت در ایران تند است گفت: با وجود شیب تند پیری جمعیت ولی آگاهی کافی در این زمینه در کشور وجود ندارد، برخی کشورها دهههاست که با این مسئله روبرو هستند و یاد گرفتهاند که چگونه با سالمندان جامعه رفتار کنند اما در ایران شرایط به گونهای است که فرزندان نمیتوانند پاسخگوی درخواستهای سالمندان باشند و از آن طرف سالمندان توقعاتی دارند که فرزندان نمیتوانند آنها را برآورده کنند و این مسئله از مهمترین مسائل اجتماعی و فرهنگی است که باید بیشتر به آن بپردازیم. عارف با تاکید بر اینکه حوزه سالمندی، حوزه دولتی نیست، تصریح کرد: حوزه سالمندی، حوزهای نیست که بشود با یک دستور، کاری را درباره سالمندان و خانوادهها انجام داد، ما تنها باید تسهیلگر باشیم، ابزار و زیرساخت فراهم کنیم و آن وقت است که بخشهای مختلف و نهادهای خیریه با خودیاری و حمایت مردمی به میدان میآیند، در برخی کشورها نهادهای خیریه مردمی ورود پیدا میکنند، در آنجا دولت تصدیگری نمیکند بلکه تسهیلگری کرده و زمینه را برای مشارکت مردم و خیرین فراهم میکند و اگر این بخشها در کشور ما هم فعال شوند، آن وقت توفیق زیادی حاصل میشود. وی درخصوص خواسته اعضای شورا درباره اصلاح و روزآمدسازی آییننامه اجرایی ساماندهی امور سالمندان ماده قانون برنامه سوم توسعه مصوب اردیبهشت ۱۳۸۳ که حدود دو دهه از عمر آن میگذرد، گفت: شرایط سالمندان و شرایط اجتماعی ایران تغییر کرده است و به این ترتیب این آییننامه باید با شرایط کنونی بهروزرسانی و کارآمد شود که در این مسیر، دبیرخانه شورای ملی سالمندی باید به دقت موضوع را بررسی کرده و براساس آن، کار را به پیش ببریم. در این جلسه گزارشی درباره شرایط سالمندان در ایران و جهان ارائه شده و اعلام شد که در ایران حدودا ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار سالمند طبق تعاریف بینالمللی وجود دارد که یازده و نیم درصد از جمعیت کشور را شامل میشوند.
انصاری:
رئیس جمهور بر ایجاد زیرساخت در نهادهای مرتبط
با گردشگری تاکید دارد
معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: رئیس جمهور در جلسات دولت بر توجه ویژه نهادهای مرتبط با بحث گردشگری برای ایجاد زیرساختها تأکید دارد.
به گزارش ایرنا، حجتالاسلام مجید انصاری، روز پنجشنبه از هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری بازدید کرد و با حضور در غرفههای ادارات کل میراث فرهنگی استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی از نزدیک در جریان تازهترین دستاوردها و فعالیتهای آنها قرار گرفت.
معاون حقوقی رئیسجمهوری درباره اقدامات دولت برای توسعه گردشگری گفت: این صنعت بدون شک با توجه به ظرفیتهای بالای کشورمان میتواند درآمدزایی زیادی را داشته باشد و شخص آقای رئیس جمهوری هم در جلسات دولت بر توجه ویژه نهادهای مرتبط با بحث گردشگری برای ایجاد زیرساختها همواره تأکید دارند. انصاری به برنامهریزی کشورهای همسایه برای افزایش حضور توریست در کشورهایشان اشاره و تصریح کرد: کشور ما دارای چهار فصل است و از نظر میراث فرهنگی و جاذبههای گردشگری هم بسیار غنی هستیم. اما در خصوص جذب گردشگر آن طور که باید موفق عمل نکردیم و باید برای آن برنامهریزی و نقشه راه داشته باشیم. وی یادآور شد: باید سعی کرد تا در راستای توسعه زیر ساختها اهتمام جدیتری انجام شود و آموزشهای لازم را به نهادهای مرتبط و مردم داد تا در برخورد با گردشگران چهره ممتازی را از کشورمان با این تمدن شگفتانگیز ارائه دهیم. معاون حقوقی رئیسجمهوری خاطرنشان کرد: در واقع اگر صنعت گردشگری رونق گیرد میتوان امیدوار بود که از صادرات نفت هم ما را بینیاز کند و در بحث اشتغالزایی و درآمدزایی ارزی کمک شایانی را به دولت کند.