چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳

سلامت

نظارت بر تولید غذای سالم
با چالش مواجه است

مدیر کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، به تحلیل و بررسی وضعیت کنونی و چالش‌های پیش روی سلامت غذا در کشور پرداخت.
عبدالعظیم بهفر، بر اهمیت بی‌چون و چرای سلامت غذا تأکید کرد و گفت: سلامت غذا یکی از ارکان اصلی حفظ سلامت عمومی جامعه است. این موضوع نه تنها در جلوگیری از بیماری‌های واگیردار و غیرواگیر نقش کلیدی دارد، بلکه به طور مستقیم بر هزینه‌های درمانی و بهداشتی کشور تأثیر می‌گذارد. بنابراین، باید توجه ویژه‌ای به این مسئله شود تا نه تنها سلامت افراد تضمین شود، بلکه هزینه‌های اقتصادی به حداقل برسد.وی با اشاره به چالش‌های اساسی موجود در این حوزه افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات این است که دستگاه‌های مختلف به نحوی وارد مسائل سلامت غذا می‌شوند که این موضوع باعث ایجاد همپوشانی در نظارت‌ها و فعالیت‌های اجرایی می‌شود. این همپوشانی‌ها می‌تواند مشکلاتی در روند نظارت و تولید ایجاد کند، زیرا هر دستگاهی به شکل مستقل عمل می‌کند و هماهنگی لازم برای حل مشکلات و نظارت صحیح بر فرآیندها وجود ندارد.بهفر ادامه داد: این مسئله باعث بروز مشکلاتی در تولید محصولات غذایی و نظارت بر آنها می‌شود که می‌تواند در درازمدت به کیفیت محصولات و سلامت عمومی آسیب برساند. علاوه بر این، این تداخل‌ها موجب سردرگمی برای تولیدکنندگان می‌شود، زیرا ممکن است با موانع قانونی و اجرایی مواجه شوند که از «عدم» هماهنگی میان دستگاه‌ها ناشی می‌شود.به گزارش ایفدانا، وی همچنین به راهکارهایی برای حل این مشکلات اشاره کرد و گفت: برای رفع این چالش‌ها، ضروری است که هماهنگی بیشتری میان دستگاه‌های مختلف ایجاد شود.

قانون اساسی آموزشِ زبان مادری را تکلیف کرده است

وزیر آموزش و پرورش درباره موضع آموزش و پرورش درباره آموزش زبان مادری در مدارس گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آموزش زبان مادری را تکلیف کرده است. علیرضا کاظمی در گفت‌وگو با ایلنا موضعِ آموزش و پرورش درباره آموزش زبان مادری را اعلام کرد و گفت: موضع آموزش و پرورش موضع قانون است؛ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آموزش زبان مادری را تکلیف کرده است. متن قانون این است که زبان مادری در مناطقی که زبان دومی دارند، آموزش داده شود و به نظر من این طبیعی است، اما نه به عنوان زبان رسمی. وی تصریح کرد: در همان ماده ۱۵ گفته شده زبان فارسی، زبان رسمی همه آحاد ملت ایران است و در تمام مدارس با زبان فارسی آموزش داده می‌شود، اما زبان محلی و زبان بومی نیز مثل زبان‌های دیگر است. مگر شما زبان انگلیسی ندارید؟ این هم یک زبان است و بخشی از هویت و فرهنگ جامعه ما است و این خود به‌نوعی تقویت هویت ملی، دینی و فرهنگی است. به هر حال بخشی از هویت ملی ما زبان قومیت‌ها است، لذا این موضوع روز گذشته هم در دستور کار شورای عالی آموزش پرورش بود.