سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴

مجلس

تاجگردون مطرح کرد
عدم پرداخت پاداش بازنشستگان
با وجود رسوب ۵ هزار میلیاردی
در حساب یکی از وزارتخانه‌ها

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره معضل رسوب منابع در حساب دستگاه‌های اجرایی توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش ایلنا، غلامرضا تاجگردون در ارزیابی خود از معضل رسوب منابع در حساب دستگاه‌های اجرایی در پی اطلاع رسانی اخیر خود و‌ همچنین واکنش وزارت اقتصاد و امور دارایی نسبت به این انتقادات، گفت:پاسخ وزارتخانه قابل تأمل است، اما نکته اینجاست که بحث ما صرفاً درباره وجود پول نیست، بلکه درباره نحوه مدیریت منابع است؛ عمده بحث این است که وقتی شب عید، مسئولین ارز را تبدیل به ریال می‌کنند، یعنی رسوب رخ داده و حساب های موجود هم، همین امر را ثابت می‌کنند.
نماینده مردم «گچساران» در مجلس ادامه داد: البته درست است که ما تا پایان فروردین ماه زمان لازم را در رابطه با تخصیص منابع هزینه ای، عمرانی و تملک دارایی را داریم با این حال بحث ما بر سر این است که در شرایط تورمی کنونی و اینکه اسناد هزینه مشخص است- یعنی وقتی ما اوراق می‌فروشیم بدین منظور است که تعهدات روشن شده است- در نتیجه ریال آن در حساب دستگاه اجرایی وجود دارد.
تاجگردون همچنین از وجود ۵ هزار میلیارد تومان در حساب یکی از وزارتخانه‌ها در شب عید خبر داد و گفت: همچنین این معضل در رابطه با برخی از هزینه‌های جاری شرایط ناگواری را ایجاد کرد. به عنوان مثال ما وزارتخانه‌ای داشتیم که پاداش بازنشستگان پرداخت نشده، اما در حساب جاری آن وزارتخانه و درست در شب عید ۵ همت منابع وجود داشت بنابراین چنین مواردی نگران‌کننده است و نشان می‌دهد برخی دستگاه‌ها مدیریت مناسبی بر منابع خود ندارند. این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولین اذعان دارند می‌توانند تا پایان فروردین ماه منابع را تخصیص دهند، اظهار کرد: بله این امر شدنی است اما ما تاکید داریم که نباید این اتفاقات در شرایط کنونی رخ می داد.با این حال مسئولین قول دادند که این تخصیص‌ها به درستی صورت پذیرد و به واقع تذکرات در این بخش به خوبی جواب داد.

نامه یک نماینده مجلس به رئیس‌جمهور درباره دریاچه ارومیه

نماینده ارومیه در مجلس در نامه‌ای به رئیس جمهور گفت: دریاچه ارومیه را به بهانه توسعه کشاورزی و با سدسازی‌های غیرکارشناسی نابود کردیم و حالا می‌خواهیم همین اشتباه را با آبشار «سوله‌دوکه‌ل» تکرار کنیم.
نامه شهین جهانگیری نماینده ارومیه به مسعود پزشکیان نامه نوشت.
بنابر روایت ایسنا، متن نامه نماینده ارومیه رییس جمهور به شرح زیر است:
«‏بسم الله الرحمن الرحیم
‏برادر گرامی جناب آقای دکتر پزشکیان
‏ریاست محترم جمهور
‏سلام علیکم
امروز به عنوان نماینده مردم شهرستان ارومیه، به عنوان یک زن، یک مادر و به عنوان شهروندی که آینده فرزندانش را در گرو حفظ طبیعت می‌داند، این نامه را برای شما می نویسم. موضوعی که درباره آن صحبت می‌کنم، نه یک بحث انتزاعی، بلکه هشداری است تاریخی: «دیروز دریاچه ارومیه، امروز آبشار سوله‌دوکه‌ل».
‏اگر از فاجعه دریاچه ارومیه درس نگرفتیم که گویا هنوز نگرفتیم، حداقل امروز به صدای طبیعت و صدای مردم گوش دهیم!
‏رئیس جمهور محترم
‏دریاچه ارومیه را به بهانه توسعه کشاورزی و با سدسازی‌های غیرکارشناسی نابود کردیم. نتیجه چه شد؟ بیابان‌زایی، ریزگردهای سمی، مهاجرت هزاران خانواده و هزاران تبعات منفی دیگر وحالا می‌خواهیم همین اشتباه را با آبشار «سوله‌دوکه‌ل» تکرار کنیم. آیا توسعه‌ای که طبیعت را نابود کند، واقعا توسعه است؟ عجیب است که بر سر دریاچه ارومیه که در حال مرگ است به نظاره ایستاده‌ایم و برای مرگ یا به عبارت بهتر، کُشتن آبشار سوله‌دوکه‌ل در حال برنامه‌ریزی و البته تخصیص بودجه هستیم.
‏جناب آقای رئیس جمهور
‏آبشار سوله‌دوکه‌ل، ارث پدری ما نیست؛ امانتی است برای نوه‌های ما. حالا می‌خواهیم با انحراف مسیر رودخانه و نابودی آبشار، این امانت را به نیروگاهی ۴ مگاواتی تبدیل کنیم؟!
‏- آیا می‌دانید با تقسیم آب و کاهش دبی رودخانه، «آبشار غُبار» که نامش از مه پرعظمتش گرفته شده، به یک جوی خشک تبدیل می‌شود؟
‏- آیا می‌دانید این منطقه با ۸۰ هزار نفر جمعیتِ کشاورز، هنوز از آبیاری مکانیزه محروم است؟ چرا به جای حل این مشکل، به فکر تخریب زیست‌بومش هستید؟
‏جناب آقای رئیس جمهور
‏سند آمایش سرزمین، توسعه این منطقه را بر پایه کشاورزی و گردشگری ترسیم کرده است. اما واقعیت امروز چیست؟
‏- در کشاورزی، هنوز به استانداردهای مکانیزه نرسیده‌ایم.
‏- در گردشگری، سرمایه‌گذاری زیرساختی صورت نگرفته است. تنها دارایی باقی‌مانده، طبیعت بکری است که آبشار سوله‌دوکه‌ل نماد و قلب تپنده‌ی آن است. به جای بهره‌برداری پایدار از این ظرفیت، می‌خواهیم آن را برای تولید ۴ مگاوات برق نابود کنیم؟! ۴ مگاوات برق در برابر نابودی یک اکوسیستم بی‌نظیر – آیا این معامله، حتی از نظر اقتصادی توجیه دارد؟
‏آقای دکتر پزشکیان
‏نود درصد مردم این منطقه کشاورزند. آنها قرن‌ها با این آبشار زندگی کرده‌اند. آنها امروز می‌پرسند:
‏- چرا بدون مطالعه اقتصادی و زیست‌محیطی، حق حیات طبیعت و معیشت ما را می‌گیرید؟
‏- چرا به جای نیروگاه‌های مخرب، روی اکوتوریسم و آبیاری مکانیزه سرمایه‌گذاری نمی‌کنید؟
‏توسعه‌ای که مردم محلی را نادیده بگیرد، هرگز توسعه نیست.
‏جناب آقای رئیس جمهور
‏۱. آیا پروژه تخریب آبشار، تأییدیه زیست‌محیطی دارد؟ اگر دارد، چگونه و با کدام ارزیابی مستقل؟
‏۲. آیا می‌دانید نابودی این آبشار، صنعت گردشگری منطقه را برای همیشه دفن می‌کند؟
‏۳. چرا به جای این طرح، از سد سیلوانا که در همین منطقه وجود دارد، برای تولید برق استفاده نمی‌شود؟
‏جناب آقای رئیس جمهور
‏اینجانب به عنوان نماینده مردم منطقه و به عنوان یک مادر که خود را نه فقط پاسخگوی فرزندانم، بلکه پاسخگوی نسل‌های آینده می‌بینم.