عارف:
بازار هدف ما تنها بازار ایران نیست
بازار حوزه تمدنی ایران است
معاون اول رئیسجمهوری در «دهمین جلسه شورای راهبردی برنامه هفتم توسعه» با بیان اینکه تشکیل این شورا یک کار ابتکاری و نو در برنامههای توسعه است، گفت: تشکیل این شورا که همه اعضای آن حقوقی هستند، نگاه جدی به اجرایی شدن برنامه و تلاش برای تحقق اهداف آن را نشان میدهد.
در این جلسه که در دفتر معاون اول رئیسجمهور با حضور وزرا و مدیران ارشد و نمایندگان عضو شورای راهبردی برنامه هفتم توسعه برگزار شد، عارف با ذکر اهمیت تشکیل و فعالیت این شورا گفت: در برنامههای گذشته اگر چه نهادهای نظارتی وجود داشتند اما نظارت بر اجرای صحیح و دقیق برنامه، چندان روشن و با صراحت نبود ولی در برنامه هفتم پیشرفت این بخش به صورت روشن و واضح دیده شده است.
عارف در ادامه با بیان اینکه با اقدامات شش ماه گذشته، دولت و نهادهای اجرایی برای تحقق اهداف برنامه، آمادگی لازم را دارند، گفت: در برنامه هفتم توسعه، یکی از نگرانیهای اصلی، تامین منابع مورد نیاز برای تحقق رشد ۸ درصدی بود که باید تدبیر کرد تا منابع مورد نیاز را تأمین کنیم البته راهبرد مهم ما در دو بخش«سرمایهگذاری» و «تولید» خواهد بود.
معاون اول رئیسجمهوری در ادامه افزود: البته برداشت ما از تولید، صِرف تولید سختافزاری نیست بلکه نرمافزار که مزیتهای خوبی هم در این زمینه داریم بسیار با اهمیت است، ما در فناوریهای پیشرفته پیشتاز هستیم و علیرغم مشکلاتی که وجود داشته، توانایی و ظرفیت کشور در این زمینه بسیار بالا است.
عارف در ادامه افزود: البته بازاری که مدنظر است، فقط بازار کشور خودمان نیست و بازار تمامی کشورهای حوزه تمدنی ایران را در برمیگیرد، روند همکاری و توسعه روابط خصوصا با کشورهای اوراسیا بسیار مثبت و موفق بوده و اکنون بهترین شرایط را برای توسعه و همکاری با کشورهای منطقه داریم که این مسئله خصوصاً با عضویت ایران در سازوکارهای منطقهای شانگهای، بریکس و اوراسیا شتاب بیشتری گرفته است.
معاون اول رئیسجمهوری ادامه داد: با کشورهای اوراسیا «قانون تجارت آزاد» را فعال کردهایم و دیگر مانعی برای ارتباط با این کشورها وجود ندارد و از ماههای آینده رسماً فعالیت آغاز میشود.
معاون اول رئیسجمهوری گفت: ما باید با توجه به مزیتها، تولید را به سمتی ببریم که بازار حوزه تمدنی ایران را فعال کنیم.
در این جلسه، گزارشهای مربوط به «تدوین راهبرد ملی پیشرفت صنعتی کشور» و گزارش «آخرین وضعیت استقرار ناظرین مالی، موضوع ماده ۱۱۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت» ارائه شد.
سخنگوی دولت:
شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه تشکیل شد
سخنگوی دولت از تشکیل شورای عالی راهبری برنامه هفتم به منظور نظارت و رصد دقیق اجرای احکام برنامه، هماهنگی بین معاونتها و بخشهای تابعه وزارتخانه و شناسایی موانع اجرایی خبر داد.
به گزارش ایرنا، فاطمه مهاجرانی با بیان این مطلب، افزود: اجرای قوانین و اسناد بالادستی شعار محوری دولت پزشکیان است.
وی افزود: در این راستا شورای عالی راهبری برنامه هفتم به منظور نظارت و رصد دقیق اجرای احکام برنامه، هماهنگی بین معاونتها و بخشهای تابعه وزارتخانه و شناسایی موانع اجرایی ایجاد شده است.
مهاجرانی خاطرنشان کرد: جلسات راهبری این شورا به ریاست معاون اول رئیس جمهور و به صورت منظم تشکیل و موضوعات تکلیفی قانون برنامه به تفکیک در دستور کار قرار میگیرد؛ موضوعاتی از قبیل ناترازیها، طرحهای پیشران، مباحث و ثبات اقتصادی، تورم، نقدینگی، تولید، اشتغال و بهرهوری که هر هفته در دستور کار این شورا قرار دارد.
وی اضافه کرد: بند (الف) ماده (3) قانون برنامه هفتم پیشرفت، وزارت امور اقتصادی و دارایی را مکلف کرده با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاههای اجرایی تا پایان هر سال، برنامه تامین مالی رشد اقتصادی در سال بعد را تهیه و به تصویب هیئت وزیران برساند.
سخنگوی دولت گفت: در این راستا برنامه «تامین مالی رشد اقتصادی هدفگذاری شده» به عنوان یک ابزار کلیدی سیاستگذاری و مدیریت بهینه منابع مالی، کاهش اتکای صرف به منابع بانکی، تنوع بخشی به ابزارهای تامین مالی و تقویت همکاریهای بین بخشی به تصویب هیات وزیران رسید.
قائم پناه:
بر طبل تفرقه نکوبیم
معاون اجرایی رئیس جمهوری با بیان اینکه توسعه پایدار تنها به توسعه اقتصادی و زیرساختها محدود نیست، گفت: برای توسعه پایدار نیازمند همدلی و دوری از تفرقه هستیم.
به گزارش ایسنا، محمد جعفر قائمپناه، در نشست هماندیشی با فعالان اجتماعی و فرهنگی استان کرمانشاه، با بیان اینکه برای توسعه فقط نباید به بعد سختافزاری مانند جاده، کارخانه و... محدود شویم، افزود: در کنار رسیدگی به شاخصهای نامناسب اقتصادی از جمله بیکاری، باید به مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز توجه کرد.
وی با تاکید بر لزوم تقویت وفاق در کشور، افزود: همانگونه که در زمان انتخابات، حضور در راهپیماییهایی مانند روز جهانی قدس و... هیچگاه به این نگاه نمیکنیم که چه کسی اهل سنت، شیعه، کرد، ترک و... است و همه ما در کنار یکدیگر برای تمامیت ارضی کشور سینه ستبر میکنیم، این دیدگاه باید در سایر امور نیز جاری باشد.
قائم پناه بر لزوم استفاده از ظرفیت نخبگان و چهرههای شاخص فرهنگی، اجتماعی، هنری و ... برای پیشبرد امور کشور هم تاکید و خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت همه افراد با هر سلیقه و دیدگاهی که دارند، اما در چارچوب منافع ملی و تمامیت ارضی کشور استفاده کرد. نگاه دولت نیز این است که ایران متعلق به همه افراد، فارغ از قومیت، مذهب، نژاد و... است.
معاون اجرایی رئیس جمهوری با تاکید بر لزوم شکل دادن وفاق و نکوبیدن بر طبل تفرقه، یادآور شد: برای توسعه کشور و استانها و رفع مشکلات حتی باید با کسانی که با آنها اختلاف نظر داریم، همنشینی و همدلی کنیم تا مسائل پیش برود.
قائمپناه گفت: اگر امروز ایران در مذاکرات با قدرت پیش میرود و از این پس نیز در عرصه بینالملل قدرت بیشتری خواهد داشت، در سایه وفاق و ایران یکپارچه است، زیرا یکپارچگی و انسجام ملت ورای سلاح و عده نظامی، بالاترین قدرت ملی به شمار میرود.
وی تاکید کرد: به جای اینکه انرژی خود را صرف حذف همدیگر کنیم، باید نیروهای انسانی موجود را حفظ و آنها را تقویت کنیم و نگذاریم از استانها بروند، نه اینکه نخبگان و افراد توانمند را تخریب کنیم.
وی همچنین بر لزوم تکریم اهالی فرهنگ و هنر و نخبگان اجتماعی و فرهنگی از جمله شاعران، نویسندگان، عالمان و .... و برگزار کردن مراسم ملی برای آنها تاکید کرد.
معاون اجرایی رئیس جمهوری سپس به جایگاه زنان در کشور که نیمی از جامعه را تشکیل میدهند اشاره کرد و ادامه داد: باید نگاه مردسالارانه موجود را اصلاح کنیم.
وی از توجه ویژه مقام معظم رهبری و دولت به جایگاه زنان یاد کرد و افزود: از دامن زنانی که سرکوب نشده و مورد خشونت قرار نمیگیرند، افراد توانمند و دانا پرورش مییابند، اما زنی که سرکوب میشود نمیتواند یک جوان توانمند را به کشور تحویل دهد. وی اظهار کرد: دیدگاهی که در زمینه توجه به جایگاه زنان در کشور حاکم است، در مورد توجه به اهل سنت نیز مطرح است، بگونهای که شاهد بودیم دو استاندار کشور از جامعه اهل سنت انتخاب شدند.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری اشارهای هم به نامناسب بودن برخی شاخصهای اجتماعی در کرمانشاه از جمله اعتیاد، خودکشی، حاشیهنشینی و... داشت و افزود: خیلیها عقیده دارند این شاخصهای نامناسب ناشی از مسائل اقتصادی از جمله بیکاری است که البته دولت تمام تلاش خود را برای حل مشکل بیکاری نه تنها در کرمانشاه بلکه در سراسر کشور خواهد کرد، اما حل مشکلات اجتماعی تنها با ساخت کارخانه و جاده میسر نخواهد شد و در کنار آن نیاز داریم از فرهیختگان و نخبگان عرصههای اجتماعی و فرهنگی نیز کمک بگیریم.
قائمپناه با تاکید بر اینکه اگر به دنبال کرمانشاه خوب هستیم باید تحمل حرف مخالفان را نیز داشته باشیم، حل مشکلات استان را در سایه پذیرش مخالفان، سعه صدر در برابر آنها و وفاق میسر دانست.