عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
مردم غالباً موافق مذاکرات هستند
عباس گلرو عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درمورد مذاکرات بین ایران و آمریکا در عمان،گفت: باید همه کمک کنیم و بپذیریم مذاکره در عالم دیپلماسی و سیاست خارجی یک ابزار است و کسی نباید مخالفت کند و الان هم غالباً موافق هستند.
عباس گلرو عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگویی درمورد اینکه در روز آغاز مذاکرات بین ایران و آمریکا یک نشاط اجتماعی به وجود آمد و آن سرمایه اجتماعی که مدتها بحث دربارهاش است خواستار موفقیت تیم مذاکره کننده شد، حالا برای حفظ این اتفاق و ادامه مذاکرات چه باید کرد، گفت: تیم مذاکره کننده برای اینکه ذهناش راحت باشد و بتواند در یک شرایط بسیار خوبی ظاهر شود، پشتوانه میخواهد؛ پشتوانه هم حاکمیت، دستگاهها، مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم و به طور ویژه مردم هستند. بنا بر روایت ایلنا، این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطر نشان کرد: مردم اگر به تیم مذاکره کننده اطمینان داشته باشند که دارند و مردم اگر بدانند منافع آنها را تامین میکنند که چنین است، لذا حامی تیم مذاکره کننده میشوند و هنگامی که چنین شود، تیم مذاکره کننده راحتتر و بدون تردید میتواند استدلال و از منافع دفاع کند. او با بیان اینکه شروع خوب و مثبت است، عنوان کرد: باید همه کمک کنیم و بپذیریم مذاکره در عالم دیپلماسی و سیاست خارجی یک ابزار است و کسی نباید مخالفت کند و الان هم غالباً موافق هستند.
گلرو ادامه داد: نکته بعدی این است شما هنگامی که مذاکره میکنید، آن چیزی که مورد قبول نیست این است که از موضع ضعف مذاکره کنید و نتیجه هم به نفع ملت نباشد و اِلا وقتی مذاکره کنید و برای تامین منافع باشد، ملت خودشان در شرایطی هستند که بهبود شرایط را طلب میکنند. او افزود: اینکه نتیجه چه خواهد شد؛ باید منتظر بمانیم در دورههای بعدی چه خواهد شد و به چه سمت و سویی میرود. مهم این است جمهوری اسلامی ایران به دنیا نشان داده است اهل مذاکره است، منطق و استدلال دارد و اینکه بهانه را از دست طرف مقابل خارج کرده است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره اینکه آیا امکان دارد مذاکرات بین ایران و آمریکا مستقیم شود، گفت: فعلاً دستورعمل اجازه تیم مذاکره به شکل غیر مستقیم است.
گلرو یادآور شد: شاید احیاناً اگر طرف مقابل حسن نیت خودش را نشان دهد و سنگ اندازی و بهانه تراشی نکنند و نشان بدهد واقعا برای نتیجه آمده نه برای استفاده از ابزار مذاکره برای رسیدن به اهداف خاص خودش؛ طبیعتاً این حاصل خواهد شد.
گلرو تاکید کرد: به هر حال مذاکره و گامهایی که ایران برمیدارد منطقی است و بر اساس عزت، حکمت و مصلحت است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
قرار نیست زندگی ۸۵ میلیون ایرانی فدای کاسبی عدهای شود که با مذاکره مخالفند!
پس از مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا که روز شنبه در مسقط برگزار شد، بلافاصله قیمت دلار تا ۲۰ هزار تومان و قیمت سکه بهار آزادی تا ۲۲ میلیون تومان کاهش پیدا کرد و این موضوع نشان از اهمیت دیپلماسی سیاسی و کم کردن تنش بین ایران و آمریکا که به تبع آن، شوک مثبت به اقتصاد ایران داشته را نشان میدهد. حال به نظر میرسد یکی از راههای عبور از این پیچ سخت تاریخی و اقتصادی، مذاکره و تعامل سازنده با آمریکا است.
احمد انارکیمحمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به رویداد۲۴ گفت: موضوع اول کشور در این دو دهه، اقتصاد بوده و هست و رهبر معظم انقلاب هم نامگذاری سالها را به عناوین اقتصادی مزین میکنند. از اینرو ما خواستار این هستیم که همه وزارتخانهها، معاونت اقتصادی قوی داشته باشند. امروز هم، بخش عمده دیپلماسی سیاسی کشور، اقتصادی است. ما حتی زمانی که در مجلس دهم حضور داشتیم، با تلاش و پیگیریهایی که کردیم، تاثیرگذار بودیم تا معاونت اقتصادی در چارت وزارت امور خارجه ایجاد شود.
وی افزود: برخی میپرسند اگر جایگاه دیپلماسی سیاسی اینقدر بااهمیت است و تاثیر به سزایی در اقتصاد دارد، چرا آن را جدیتر نمیگیریم و اساساً چرا نقش وزیر اقتصاد تا این حد در بهبود اوضاع کمرنگ است؟ من هم قبول دارم که دیپلماسی سیاسی نقش بزرگی را در بهبود شرایط اقتصادی ایران ایفا میکند و باید روی آن سرمایهگذاری جدی کرد. حتی من مخالف استیضاح آقای همتی بودم و میگفتم با این شرایط پیچیده اگر ۱۰ وزیر اقتصاد دیگر هم روی کار بیاوریم، شرایط خیلی تغییر خاصی پیدا نخواهد کرد.
نماینده رفسنجان و انار تصریح کرد: متاسفانه سرمایهگذار خاص خارجی در ایران وجود ندارد، تحریمها با شدت و حدت ادامه دارد، از طرفی تسهیلاتی که به تولیدکنندگان میدهند بالای ۳۰ درصد است و آنها باید با حاشیه سود ۱۲ درصد و حتی کمتر، تولید کنند. پس همه به وضع موجود و گرفتاریها آگاه هستیم. اقتصاد ما کاملاً وابسته به نرخ ارز است و نمیتوان این موضوع را کتمان کرد.
انارکیمحمدی اظهار داشت: اینکه بگوییم تنها چالشهای اقتصادی، ایران را سر میز مذاکره با آمریکا برده است را قبول ندارم، اما باید گفت که ما در این دیپلماسی شکل گرفته شده به دنبال رفع تحریمها و هموار کردن شرایط اقتصاد کشور هستیم. ما در گذشته هم مذاکره داشتیم و این موضوع خیلی جدیدی نیست و باید بدانیم مذاکره با طرف آمریکایی حتماً بهتر از مذاکره نکردن است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا، کاسبی یک عده قلیل را در ایران برهم زده و اصطلاحاً نان این افراد در حال آجر شدن است.
قرار نیست زندگی ۸۵ میلیون ایرانی به خاطر این تعداد معدود، فدا شود. تیم مذاکرهکننده ایران ایستاده و پیگیر است تا تحریمها برداشته شود تا به تبع آن، پای سرمایهگذار خارجی به ایران باز شود.
وی یادآور شد: خیلی نیازی به سر و صدا علیه مذاکره با آمریکا و تیم مذاکرهکننده نیست.
امروز آقای عراقچی و هیات همراه با اراده حاکمیت وارد صحنه مذاکره شدند و همه خود را تابع نظرات رهبری، منافع و مصالح ملی و مردم میدانیم. قرار نیست ما در این مذاکرات چیزی را از دست بدهیم که عدهای خیلی نگران شدند. نحوه مذاکره و خروجی اولین جلسه نشان داد که اسراییل و رسانههای معاند نظام خوشحال نیستند، پس همین نشان میدهد کار تا اینجا به درستی پیش رفته است.