کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

2 هزار شرکت در بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران حضور دارند

تحول در صنعت نفت با سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری

20 ارديبهشت 1404 ساعت 8:32

بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ‌ایران که به‌عنوان بزرگترین نمایشگاه انرژی در منطقه خاورمیانه به شمار می‌آید، با حضور رئیس‌جمهوری، وزیر نفت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاونین وزیر نفت، دست‌اندرکاران حوزه انرژی کشور و با مشارکت بیش از ۲ هزار شرکت داخلی و خارجی، صبح روز پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت در تهران آغاز به کار کرد.


گروه اقتصادی - محمدرضا حقی: بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ‌ایران که به‌عنوان بزرگترین نمایشگاه انرژی در منطقه خاورمیانه به شمار می‌آید، با حضور رئیس‌جمهوری، وزیر نفت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاونین وزیر نفت، دست‌اندرکاران حوزه انرژی کشور و با مشارکت بیش از ۲ هزار شرکت داخلی و خارجی، صبح روز پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت در تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین ، بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی‌ایران، با شعار «سرمایه‌گذاری در صنعت نفت؛ ضامن رشد و توسعه اقتصادی» تا ۴ روز در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران ادامه خواهد داشت و بیش از ۲ هزار شرکت داخلی و خارجی در این رویداد حضور دارند که ۱۵۰ شرکت و نمایندگی خارجی از ۱۴ کشور جهان نیز در میان آنها دیده می‌شوند. به گفته سامان قدوسی مدیر بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی‌ایران، این نمایشگاه میزبان شرکت‌هایی از کشورهای متعددی از جمله چین، روسیه، اسپانیا، ایتالیا، انگلیس، سوئیس، کره جنوبی، ترکیه، هند، امارات متحده عربی، کانادا، فرانسه، آلمان و برزیل است که این حضور گسترده نشان‌دهنده جایگاه ایران در زنجیره جهانی انرژی و ظرفیت‌های فزاینده صنعت نفت کشور است.
رئیس روابط‌عمومی‌شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه محل دائمی‌نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، در اردیبهشت زیبای پایتخت، هر ساله میزبان تمامی‌مرتبطان صنعت پرافتخار نفت ایران است، گفت: این صنعت، به‌حق پیشران اقتصادی ایران محسوب می‌شود و فعالان این حوزه در کنار یکدیگر جمع می‌شوند تا آخرین دستاوردهای خود را ارائه کنند و در بخش‌های بین‌المللی، ارتباط مستقیم و چهره‌به‌چهره با فعالان صنعت داشته باشند.
ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریم‌ها
بر اساس این گزارش، وزیر نفت در آیین گشایش بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی‌از افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز، برنامه‌ریزی برای اجرای طرح‌های ۱۰ میلیارد دلاری تا پایان سال ۱۴۰۴، و اقدام‌های جدید وزارت نفت برای تسهیل قراردادها، جذب سرمایه‌گذاری و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: صادرات نفت با وجود تشدید تحریم‌ها در بالاترین سطح ممکن ادامه دارد اما این تنها آغاز مسیر ماست.
محسن پاک‌نژاد طی سخنانی با اشاره به شعار امسال نمایشگاه به‌عنوان «سرمایه‌گذاری در صنعت نفت، ضامن رشد و توسعه اقتصادی»، این شعار را همسو با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در آغاز سال جدید دانست و افزود: انتخاب این شعار نشان‌دهنده اولویت‌ها و رویکرد وزارت نفت در سال جاری است.
وزیر نفت با اشاره به گستره وسیع این نمایشگاه که بیش از ۳۷ حوزه تخصصی از بالادست تا پایین‌دست نفت و گاز و موضوع‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری، تأمین مالی، تجارت و بازرگانی و فناوری‌های نوین را پوشش می‌دهد، گفت: حضور شرکت‌های نوپا و نوآور، استارت‌آپ‌های جسور، دانشگاه‌های پیشرو و پارک‌های فناوری در کنار شرکت‌های بزرگ صنعتی، عمق پیوند تجربه و نوآوری را در مسیر پیشرفت صنعت نفت به نمایش می‌گذارد.
برنامه‌ریزی برای تکمیل ۳۰ طرح بزرگ نفتی تا پایان 1404
وزیر نفت با بیان اینکه ظرفیت تولید نفت کشور در دولت چهاردهم به میزان ۱۵۰ هزار بشکه در روز، تولید گاز خام حدود ۳۰ میلیون مترمکعب در روز، ظرفیت روزانه پالایشی کشور ۱۸۰ هزار بشکه و ظرفیت سالانه محصولات پتروشیمی‌۷ میلیون تن افزایش یافته است، بیان کرد: تولید بنزین و نفت‌گاز کشور به‌ترتیب ۷ و ۸ میلیون لیتر در روز افزایش یافته و صادرات نفت نیز با وجود تشدید تحریم‌ها در بالاترین سطح ممکن ادامه دارد، اما این تنها آغاز مسیر ماست.
پاک‌نژاد از برنامه‌ریزی برای تکمیل بیش از ۳۰ طرح بزرگ صنعت نفت با سرمایه‌گذاری حدود ۱۰ میلیارد دلاری تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: تکمیل این طرح‌ها منجر به افزایش ۲۵۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت تولید روزانه نفت کشور، همچنین افزایش ۳۰ میلیون مترمکعبی تولید روزانه گاز خام خواهد شد.
دستور آغاز عملیات اجرایی حفاری خزر پس از سه دهه وقفه
وزیر نفت فرمان آغاز دوباره عملیات حفاری اکتشافی در بخش کم‌عمق دریای خزر، با استقرار دکل حفاری شرکت حفاری شمال در ساختار رودسر در بلوک ۱۸ خزر و عمق ۷۰ متری آب را صادر کرد. عملیات اجرایی آغاز دوباره حفاری اکتشافی در بخش کم‌عمق دریای خزر، با استقرار دکل حفاری شرکت حفاری شمال در ساختار رودسر در بلوک ۱۸ خزر و عمق ۷۰ متری آب، امروز (جمعه، ۱۹ اردیبهشت) در بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی‌ازسوی محسن پاک‌نژاد صادر شد.این حفاری اکتشافی تا عمق نهایی ۵۰۷۷ متر و با هدف ارزیابی مخزنی ساختار رودسر انجام می‌شود.آخرین چاه بخش کم‌عمق دریای خزر در سال ۱۳۷۶ حفر شد. حفاری در بخش عمیق دریای خزر نیز از سال ۱۳۹۳ متوقف بود که آغاز دوباره فعالیت در این بخش نیز پس از تعمیرات سکوی نیمه‌شناور ایران ـ امیرکبیر در برنامه وزارت نفت قرار دارد. وزیر نفت در حاشیه نمایشگاه نفت در جمع خبرنگاران گفت: با تدابیر اتخاذشده، شرکت ملی نفت ایران مکلف شده است در بازه زمانی سه تا چهار ماه، فرآیند دریافت پیشنهادهای سرمایه‌گذاران را در بخش بالادستی تا مرحله نهایی قرارداد به سرانجام برساند.محسن پاک‌نژاد اظهار کرد: با توجه به گلایه‌های پیشین شرکت‌ها از طولانی بودن روند همکاری در حوزه بالادستی و همچنین تأکید مقام معظم رهبری بر ضرورت چابک‌سازی این فرآیند، امروز شاهد هستیم که با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، این بازه زمانی به‌طور محسوسی کاهش می‌یابد.وی اظهار کرد: امیدواریم شاهد نتایج ملموس این تصمیم‌گیری در آینده نزدیک باشیم.
حفاری در خزر با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیون دلاری
وزیر نفت درباره مهم‌ترین پروژه‌های در دست اقدام گفت: یکی از تحولات مهم، آغاز حفاری اکتشافی در ساختار رودسر واقع در بخش جنوبی دریای خزر پس از سه دهه وقفه است.
این ساختار در فاصله ۱۵ کیلومتری ساحل و در عمق آب حدود ۷۰ تا ۷۵ متری قرار دارد. هدف‌گذاری انجام‌شده حفاری تا عمق پنج کیلومتر از بستر دریا است و در صورت موفقیت این عملیات، می‌توانیم این ساختار هیدروکربنی را به‌عنوان مخزن یا میدان نفتی اعلام کنیم.پاک‌نژاد با اشاره به برآوردهای اولیه اظهار کرد: بر اساس مطالعات زمین‌شناسی و لرزه‌نگاری دو بعدی، احتمالا بیش از ۶۰۰ میلیون بشکه نفت خام درجا و حدود دو تریلیون فوت مکعب (TCF) گاز وجود دارد. البته تأکید می‌کنم که این ارقام تقریبی است و باید پس از عملیات حفاری و مطالعات تکمیلی نهایی شود. این پروژه تحت قرارداد EPD با مبلغ حدود ۵۰ میلیون دلار انجام می‌شود.
وی با اشاره به وجود سکوی ایران امیرکبیر و پروژه‌های گذشته در دریای خزر گفت: سکوی نیمه شناور ایران - امیرکبیر در گذشته نیز در آب‌های عمیق و میدان سردار جنگل دو حلقه چاه اکتشافی حفاری کرده است، اما نیازمند مطالعات بیشتری است تا بتوانیم بگوییم چه میزان نفت درجا در این ساختارها وجود دارد.
تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی با جهش سرمایه‌گذاری در صنعت نفت
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: اگر سرمایه‌های داخلی به سمت صنعت نفت هدایت شوند، سایر بخش‌های اقتصادی نیز فعال می‌شوند و رشد ۸ درصدی پیش‌بینی‌شده در برنامه هفتم توسعه محقق می‌شود.حمید بورد روز جمعه در حاشیه دومین روز از بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی‌در نشستی خبری با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی میان شرکت ملی نفت، پیمانکاران، سرمایه‌گذاران و سازندگان، اظهار کرد: شرکت‌ها شرکای تجاری ما هستند و رسانه‌های تخصصی نیز شرکای اجتماعی شرکت ملی نفت ایران به شمار می‌روند.
هر دو، بازوان ارتباطی ما هستند و با ایجاد رابطه سالم میان این بخش‌ها می‌توانیم امید و آرامش را به جامعه بازگردانیم.معاون وزیر نفت از افزایش بیش از ۱۵۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: برای امسال، افزایش تولید تا سقف ۲۵۰ هزار بشکه در روز هدف‌گذاری شده است که برای تحقق آن به تجهیزات تخصصی ازجمله دکل‌های خشکی و دریایی نیاز
داریم.
بورد با بیان اینکه مدیریت سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران، تصمیم‌های قوی و منحصربه‌فردی اتخاذ کرده است، تصریح کرد: به بخش خصوصی سفارش داده‌ایم تا در قالب قراردادهای بلندمدت ۵ ساله با پیش‌پرداخت مناسب، دکل وارد کشور کند. برای تأمین این بخش، بیش از ۱.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است و از بخش خصوصی دعوت می‌کنیم به این فرآیند بپیوندد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه توسعه در کنار تولید به‌طور جدی دنبال می‌شود و چند قرارداد مهم در این زمینه امضا می‌شود، تصریح کرد: اگر سرمایه‌های داخلی به سمت صنعت نفت هدایت شوند، سایر بخش‌های اقتصادی نیز فعال می‌شوند و تحقق رشد ۸ درصدی پیش‌بینی‌شده در برنامه هفتم توسعه دور از دسترس نخواهد بود.
تفاهم‌نامه جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی با برقی
تفاهم‌نامه جایگزینی ناوگان ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی با برقی در کلان‌شهر تهران با هدف توسعه حمل‌ونقل پاک و کاهش آلودگی‌ هوا و کاهش مصرف سوخت کشور بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های فعال در حوزه لجستیک شهری امضا شد.
تفاهم‌نامه همکاری جایگزینی ناوگان ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی با موتورسیکلت برقی در کلان‌شهر تهران روز جمعه در حاشیه دومین روز از بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی‌همسو با سیاست‌های کاهش آلودگی هوای کلان‌شهرها و لزوم توسعه حمل‌ونقل پاک در اجرای قانون هوای پاک و همچنین، سیاست مدیریت و کاهش مصرف سوخت در اجرای مصوبه شورای اقتصاد، بین محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، صدیقه ترابی، معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط‌زیست، محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، محسن هرمزی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، فرشاد مقیمی، مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، محمد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران، و محمدحسن ابراهیم‌پور، معاون فنی و مهندسی راهور فراجا، امضا شد.در قالب این تفاهم‌نامه، ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت برقی در شهر تهران از طریق شرکت ملی پست ایران، ۳۰۰ دستگاه از طریق پلیس راهنمایی و رانندگی و هزار دستگاه از طریق مشارکت صندوق پژوهش و فناوری نفت و شرکت زیرو در شهر تهران و ۷۵۰۰ دستگاه ناوگان لجستیک شرکت دیجی‌کالا و ۱۰ هزار دستگاه ناوگان پیک گروه گلرنگ تأمین می‌شود.
گفتنی است، بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی‌از ۱۸ اردیبهشت‌ به مدت چهار روز در محل دائمی‌نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۸ صبح تا ۱۵ بعدازظهر از این رویداد صنعتی بازدید کنند.


کد مطلب: 237005

آدرس مطلب :
https://www.mardomsalari.ir/report/237005/تحول-صنعت-نفت-سرمایه-گذاری-۱۰-میلیارد-دلاری

مردم سالاری آنلاين
  https://www.mardomsalari.ir