۰
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۱۳
حسین علایی: حمله اسرائیل محتمل تر شده 

نتانیاهو باید بداند راهبرد ایران از سکوت به واکنش متقابل تغییر یافته

آمریکا باید جلوی حملات اسرائیل را بگیرد
فرمانده سابق نیروی دریایی سپاه گفت: چنانچه اسرائیل اقدام به حمله جدید نظامی علیه ایران کند و یا دست به ترورهای جدید بزند، در واقع به مفهوم طرح ریزی و اجرای یک عملیات دیگری است و اقدام جدیدی تلقی می شود و ارتباطی به پاسخ قبلی ایران ندارد. بنابراین چنین حمله ای و یا حملاتی، جدید محسوب می شوند که نیازمند به اقدام ایران برای پاسخ جدید است.
نتانیاهو باید بداند راهبرد ایران از سکوت به واکنش متقابل تغییر یافته

به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از جماران، منطقه غرب آسیا در چند قدمی گسترش دامنه جنگ غزه شش ماه و اندی پس از آغاز آن قرار گرفته است. از هفت اکتبر ۲۰۲۳ که حمله حماس به خاک سرزمین های اشغالی انجام و حملات بی امان رژیم اسرائیل به نوار غزه آغاز شد تلاش کشورهای منطقه و موضع اعلامی بازیگران فرامنطقه ای پرهیز از گسترش دامنه این جنگ بوده است.

این روند که برخلاف بسیاری از پیش بینی ها تا نخستین روز ماه آوریل دوام پیدا کرده بود با حمله رژیم اسرائیل به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در پایتخت سوریه تغییر کرد. شهادت چند سردار ارشد و مستشار نظامی ایران در جریان این حمله در کنار هدف قرار دادن یک مکان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران کاسه صبر تهران را لبریز کرد.

سیزده روز پس از آن تاریخ جمهوری اسلامی ایران تصمیم خود برای پاسخ گویی به این حمله را با پرتاب صدها پهپاد و موشک به سمت اسرائیل اجرایی کرد. عملیاتی برنامه ریزی شده که هیچ تلفات جانی نداشت و ایران عمدا از اصل غافلگیری نیز در آن استفاده نکرد تا دامنه تنش از مدیریت بازیگران خارج نشود. مقام های ارشد نظامی ایران پس از پایان این عملیات اعلام کردند که از نظر جمهوری اسلامی ایران، پاسخ مشروع و مقبول بین المللی و متناسب به اسرائیل داده شده و تهران قصد ادامه تنش را ندارد.

در ساعات گذشته، اسرائیل علیرغم ادعاهای آمریکا مبنی بر توصیه به تل آویو برای پرهیز از پاسخ دادن به تهران می گوید که این عملیات نظامی بی سابقه ایران را تلافی خواهد کرد .

بخش هایی از گفتگو با سردار علایی را بخوانید؛

*****

آیا پاسخ نظامی ایران به حمله رژیم اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق از قدرت کافی برای احیای قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی برخوردار بود؟

نفس حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران به چند پایگاه نظامی اسرائیل به صورت آشکار و با اعلان رسمی از قبل و بدون غافلگیری، موجب احیاء قدرت بازدارندگی ایران شده است. زیرا اسرائیل چند سالی بود که عادت کرده بود تا دست به ترور فرماندهان ایرانی چه در داخل خاک ایران و چه در سایر کشورها بزند. جمهوری اسلامی ایران هم در برابر آن اقدامات خویشتنداری می کرد تا شاید اسرائیل رفتار خود را تغییر دهد. ولی اسرائیل عدم پاسخ آشکار ایران را به عملیات های مختلف موساد، به عنوان ضعف قدرت نظامی و عملیاتی ایران تلقی می کرد. از طرفی علیرغم کشتارهایی که اسرائیل در نوار غزه و در فلسطین اشغالی و نیز در حمله به منافع ایران، انجام داده و می دهد، هیچگاه از سوی آمریکا و اروپا به عنوان مخل امنیت خاورمیانه معرفی نشده است.

بنابراین جمهوری اسلامی ایران به منظور دفاع از جان ایرانیان و نیز بازداشتن اسرائیل از تداوم جنایاتش علیه ایرانیان و منافع ملی ایران ناچار به واکنش مناسب بود.

متأسفانه علیرغم آنکه ایران ابتدا به شورای امنیت سازمان ملل متوسل شد تا از طریق قانونی مانع رفتارهای نظامی اسرائیل علیه اماکن دیپلماتیک شود، ولی متأسفانه و با حیرت، دولت های آمریکا، انگلیس و فرانسه حتی از محکوم کردن اسرائیل در حمله به ساختمان سفارت ایران در دمشق خودداری کردند و مسیر دیپلماتیک برای خاتمه دادن به بحرانی را که اسرائیل پدیده آورده بود، مسدود کردند.

به ناچار ایران بایستی به اسرائیل نشان می داد که جنایاتش بدون پاسخ نخواهد ماند و حمایت نظامی آمریکا و بعضی از کشورهای اروپایی مانع واکنش متقابل نظامی ایران که طبق اصل ۵۱ منشور ملل متحد به عنوان دفاع مشروع خوانده می شود، مانع از عملیات بازدارنده ایران نخواهد شد.

در چند ساعت اخیر، طرف اسرائیلی بر پاسخ دادن به این حمله تاکید کرده و از هیاهوی های دیپلماتیک هم می توان نتیجه گرفت که این امر محتمل تر شده است. سوالی که در افکار عمومی مطرح شده این است که آیا ایران پیش بینی حمله مجدد اسرائیل را کرده بود و اگر بله چگونه می تواند در صورت تحقق این حمله از گسترش دامنه جنگ جلوگیری کند؟

ایران اعلام کرده است که عملیات علیه پایگاه هایی که از آنها جنگنده های اسرائیلی برای حمله به ساختمان سفارت ایران در سوریه استفاده کرده اند، پاسخ به حمله نظامی اسرائیل علیه اماکن دیپلماتیک ایران و ترورهای صورت گرفته است. بنابراین، عملیات ایران خاتمه یافته و ادامه نخواهد یافت.

لذا چنانچه اسرائیل اقدام به حمله جدید نظامی علیه ایران کند و یا دست به ترورهای جدید بزند، در واقع به مفهوم طرح ریزی و اجرای یک عملیات دیگری است و اقدام جدیدی تلقی می شود و ارتباطی به پاسخ قبلی ایران ندارد. بنابراین چنین حمله ای و یا حملاتی، جدید محسوب می شوند که نیازمند به اقدام ایران برای پاسخ جدید است.

اسرائیل باید بفهمد که هر حمله ای چه از سوی ارتش رژیم صهیونیستی و چه از سوی موساد با پاسخ متناسب ایران مواجه خواهد شد. نتانیاهو باید درک کند که راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» در برابر تهاجمات اسرائیل به «واکنش متقابل» تغییر یافته است.

بنابراین، چنانچه آمریکا و اروپا مایل به افزایش تنش و تشنج در منطقه نیستند، باید جلوی شرارت ها و حملات اسرائیل را بگیرند و اجازه ندهند که اسرائیل علاوه بر جنگ و کشتار در نوار غزه، جنگ جدیدی را در خاورمیانه به راه بیندازد، زیرا عوارض آن، منافع آنها و کشورهای عربی را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

به هر حال ایران با انجام عملیات نظامی ۲۶ فروردین ماه به دنبال مهار بحرانی بود که اسرائیل در حمله به ساختمان سفارت ایران و نیز مستشاران و دیپلماتهای نظامی ایران بوجود آورد.

جمهوری اسلامی ایران با چنین پاسخی به جنایات اسرائیل، در واقع می خواهد تا از افزایش تنش توسط اسرائیل و گسترش جنگ به خاورمیانه جلوگیری کند و اسرائیل را وادار به تجدید نظر در حمله به منافع ایران و ترور ناجوانمردانه مستمر ایرانیان کند.

کد مطلب: 214822
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *