۰
سه شنبه ۲۷ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۳۴

استفاده از وایتکس در آب شرب و شیر!

هنوز یک ماه از خبر افزودن وایتکس به شیرهای صنعتی و سنتی و شوک افکار عمومی از آثار زیانبار این امر نگذشته که طی چند روز گذشته شایعاتی مبنی بر جایگزین کردن وایتکس به جای کلر در آب پایتخت نشینان در رسانه ها منتشر شد.
به نقل از فردا نیوز: کارشناسان بر این باور بودند که شیر سالم حالت شیمیایی قلیایی دارد، ولی هنگامی که بار میکروبی آن از حد مجاز می‌گذرد، اسیدی می‌شود. اما معاون غذای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت گفت که این موضوع خبر جدیدی نیست و هر چند وقت یک بار افرادی برای تشویش اذهان عمومی، خبرهایی مبنی بر آلودگی مواد غذایی یا آب به مواد گوناگون را عنوان می‌کنند!

تقابل و تفاوت در دیدگاه‌های کار‌شناسان و مسئولان دولتی کاملا روشن بود اما نه تنها این خبر توسط هیچ مرجع رسمی تکذیب نشد که جایگزینی وایتکس به آب شرب تهرانی ها نیز بر مشکلات آنها افزون گشت.

مدیر نظارت بر بهداشت آبفای تهران معتقد است كه كلر همواره خطر انفجار را با خود دارد و اين مسئله تاكنون به كشتن شدن يك شهروند هم منجر شده است. اما کارشناسان سلامت می گویند که اين خطر هميشه وجود داشته است؛ حال چگونه است که خطر استفاده از وایتکس برای شهروندان کمتر از استفاده از کلر است؟

اما رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت این کار را به دستور مستقیم وزارت بهداشت می داند و می گوید که و اگر غلظت این ترکیبات درست باشد هیچ فرقی بین کلر و وایتکس نیست.

او می گوید که این تصمیم هیچ ربطی به تحریم یا کمبود برخی اقلام وارداتی ندارد زیرا ما هم در مورد کلر و هم در مورد ترکیبات آن تولید کننده هستیم و هیچ مشکلی از نظر تولید و ترکیب این مواد در کشور وجود ندارد و کلر و ترکیبات آن هر دو به اندازه کافی در کشور تولید می‌شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت نظر متفاوتی دارد و خطر استفاده از وایتکس در آب شرب شهروندان را بیشتر از تماس این ماده با پوست افراد می داند و می گوید: پس از مدتی که وایتکس به پوست دست برخورد می کند، پوست آسیب می بیند، حال خود قضاوت کنید که در صورت خوردن آن از سوی مردن، چه بلایی بر سر سیستم داخلی آنها می آید.

سلیمان عباسی که با «فردا» گفتگو می کرد در عین حال گفت که باید میزان مصرف وایتکس در آب شرب اندازه گیری شود، استانداردهایی هم وجود دارد ولی کسی چه می داند که پس از تصویب اجرای این قانون، همان وعده ها عملی شود؟

وی با اظهار تاسف از موافقت وزارت بهداشت با این عمل، گفت: مسئولان مربوطه باید پاسخ دهند که قرار است درصد استفاده از آب ژاول به چه اندازه باشد. نمونه گیری های مربوطه باید در آزمایشگاه های استاندارد بررسی و در صورت عدم تایید، از ادامه کار جلوگیری به عمل آورند.

وی با بیان اینکه مجلس و بالاخص کمیسیون بهداشت به صورت ویژه ای بر این امر نظارت خواهند کرد، افزود: جان مردم بازیچه نیست که هر از چندگاهی تصمیم های شوک برانگیز برای آن گرفته شود. همه به خوبی می دانند که استفاده از وایتکس چه ضررهایی برای هموطنانمان خواهد داشت. در صورت عدم توضیحات لازم، مسئولان مربوطه را احضار خواهیم کرد.
کد مطلب: 195
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *